Waarom Siri niet op oude iPhones werkt: iPhone 4S-circuit van Audience

Een speciaal circuit met EarSmart-technologie in de A5-processor van de iPhone 4S, zorgt ervoor dat Siri je goed en zonder ruis kan verstaan. Dit is mogelijk de reden waarom de iPhone 4 geen Siri-ondersteuning heeft.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Apple A5Je kunt alleen gebruik maken van Siri op de nieuwe iPhone 4S. Een beperking die er volgens velen voor moet zorgen dat er meer nieuwe iPhones verkocht moeten worden, maar er is wellicht nog een reden: de A5-chip van de iPhone 4S. Daarop zou zich een speciaal circuit van de start-up Audience bevinden, dat ervoor zorgt dat de iPhone op een speciale manier ruis kan onderdrukken. Deze is geavanceerder dan de ruisonderdrukking op de chip in de iPhone 4.

Dit werd ontdekt toen Audience IPO-documenten indiende in januari. Het circuit maakt gebruik van EarSmart-technologie, waardoor de microfoon beter ruis kan onderdrukken en een helder stemgeluid produceert. Vorig jaar bleek nog dat een aparte chip van Audience ruis onderdrukt in de iPhone 4. Het systeem zou dit keer direct in de chip zijn geïntegreerd, om zo kosten en ruimte te besparen. De A5-chip zelf is daarom ook een stuk groter. Het is niet duidelijk of dit circuit ook zit geïntegreerd in de A5-chip van de iPad 2, of dat deze pas onlangs is toegevoegd.

Hoewel de technologie van Audience al in de iPhone 4 zat, is het sindsdien verder ontwikkeld. Hierdoor is het nu mogelijk om tegen je iPhone te praten terwijl hij een armlengte van je is verwijderd. Het is daarom mogelijk om Siri efficiënt te gebruiken, zonder dat je de iPhone tegen je gezicht aan hoeft te drukken.

Hoewel Siri niet beschikbaar is voor oudere iPhones, zijn er hacks zoals Spire beschikbaar om dit alsnog mee voor elkaar te krijgen. Het is alleen een omslachtig proces om dit werkend te krijgen, omdat je een proxyserver nodig hebt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 februari 2012, 11:20
Categorie iOS
Onderwerpen a5, iPhone 4s, Siri

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.