Apple Store in cijfers: elk kwartaal 17 miljoen omzet per winkel

De fysieke Apple Stores zijn een enorme winstmaker voor Apple. Per winkel wordt een omzet van 17 miljoen dollar gemaakt.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

apple-store-inrichtingEr zullen ongetwijfeld Nederlanders zijn, die het gedoe rondom de eerste Nederlandse Apple Store niet zo begrijpen. Een Apple Store is toch niet veel meer dan een zoveelste iFactors- of iCentre-filiaal, maar dan beheerd door Apple? Apple zelf zal daar anders over denken: ze maken een gigantische omzet per winkel en de fysieke winkels zijn een cruciale factor in het succes van Apple. Fortune publiceerde een aantal cijfers op basis van de laatste kwartaalcijfers.

Apple maakt een gemiddlede omzet van 17,08 miljoen dollar per winkel en zet daarmee luxewinkels als Tiffany’s in de schaduw. Dat is 5 miljoen dollar meer dan een jaar geleden. Kijk je naar de verkoop in een specifiek filiaal, dan is dat 42,6% gestegen in vergelijking met vorig jaar. Het aantal bezoekers per filiaal steeg met 15,3 procent het marktaandeel in de wereldwijde omzet steeg naar 13,2%. Wie denkt dat de Apple Store vooral een Amerikaans fenomeen is, heeft het mis want de internationale verkopen zijn inmiddels belangrijker geworden dan de thuismarkt. Internationale verkopen zijn goed voor 58% van de totale omzet. Aan het eind van het vierde kwartaal 2011 waren er 361 fysieke Apple Stores. Het oppervlak van de winkels wordt ook steeds groter: tien jaar geleden was het nog 550 vierkante meter, inmiddels is het 780 vierkante meter. Voor het fiscale jaar 2012 (dat niet helemaal gelijk loopt met het kalenderjaar) staan er 40 nieuwe Apple Stores gepland, waarvan 30 buiten de VS. Vooral China zal snel groeien: nu zijn er nog 5 winkels, maar de komende drie jaar moet dat groeien naar 25 winkels.

apple-store-cijfers

De roodgele balkjes zijn omzet, de blauwe punten geven de year-over-year groei aan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 februari 2012, 18:21
Categorie Apple
Onderwerpen apple store, financieel, groei, omzet

Apple Store

Lees alles over de Apple Store: waar vind je Apple Stores, wat is er zo bijzonder aan en hoe kun je er terecht voor reparaties? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.