Reacties voor: Waarom je niet kunt downgraden van iOS 7 naar iOS 6

Downgraden van iOS 7 naar iOS 6 is niet meer mogelijk. Apple gebruikt handtekeningen om iOS-versies te signeren en die worden niet meer ondersteund.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 70 reacties

  1. Is dit dan de eerste keer dat Apple dit doet? Voorheen was het altijd zo dat je gewoon een oude iOS-versie van internet kon downloaden en dat die gewoon nog werd ondersteund…

  2. Ik had net ook een mooie stunt. Iemand kwam bij mij met een iPhone 4 (3,1) die tijdens de OTA update was gecrasht en nu alleen nog maar in herstelmodus wilde opstarten. Maar herstellen ging niet, gaf steeds een fout 3194. Wat bleek nu: als iTunes zelf de update ging ophalen, werd een 6.1.3 firmware opgehaald. Maar omdat die niet meer ondertekend wordt door Apple kreeg je dus die fout 3194. Na handmatig de 7.0.2 te hebben opgehaald, ging met shift-Herstellen de update wel goed…

    Een beetje vreemd dus dat iTunes zelf de 6.1.3 gaat ophalen, die niet meer wordt ondertekend zodat je in een deadlock terecht komt.

  3. jammer dat ios 7 niet op 3gs kan, ik wou een 3gs kopen

  4. Als gelukkige iOS 5 gebruiker heb ik hier geen last van.

  5. Ik heb iPhone 4 en heb geupdate naar iOS7 maar heb spied dat ik dat heb gedaan kan iemand mij helpen hoe ik kan downgrade van iOS 7.0.0 naar iOS 6.1.3 ik heb de SHSH-Blobs nog

  6. Vraag me trouwens af waarom ze in agendaview niet die lijntjes 1 of 2px breder maakten. Omdat ze nu zo dun zijn, zie je (bijna) geen kleurverschil.
    Ik zou graag terug naar de 6 gaan, maar gezien jullie schrijven dat het niet lukt… (heb wel nog een ipsw bestand van de 6)

  7. Origineel geplaatst door joristt
    Is dit dan de eerste keer dat Apple dit doet? Voorheen was het altijd zo dat je gewoon een oude iOS-versie van internet kon downloaden en dat die gewoon nog werd ondersteund…

    Dat was tot iOS 4 zo.

    Origineel geplaatst door JustNathan
    jammer dat ios 7 niet op 3gs kan, ik wou een 3gs kopen

    Koop een 4 joh, 3GS is onderhand erg oud aan het worden.

  8. Een 4 is ook oud aan het worden, haal dan tenminste nog een 4S.

  9. Origineel geplaatst door Jan
    Een 4 is ook oud aan het worden, haal dan tenminste nog een 4S.

    De 4S is ookal 2 jaar oud. Haal dan tenminste de iPhone 5.

  10. @Gosat: De iPhone 5 bestaat is al niet te meer te koop bij Apple. Haal dan een iPhone 5C of iPhone 5S.

  11. Kan ik wel upgraden? Ik heb iOS 5.1.1 en wil graag naar iOS 6? Is dat mogelijk?

  12. Origineel geplaatst door Gosat
    De 4S is ookal 2 jaar oud. Haal dan tenminste de iPhone 5.

    De 5 is ook al een jaar oud. Haal dan tenminste een iPhone 5s

  13. Origineel geplaatst door Serge
    De 5 is ook al een jaar oud. Haal dan tenminste een iPhone 5s

    5s is al een paar weken oud, wacht gewoon op de 6.

  14. Origineel geplaatst door Serge
    Origineel geplaatst door GosatOrigineel geplaatst door JanEen 4 is ook oud aan het worden, haal dan tenminste nog een 4S.De 4S is ookal 2 jaar oud. Haal dan tenminste de iPhone 5.De 5 is ook al een jaar oud. Haal dan tenminste een iPhone 5s

    Of een iPhone 6 volgend jaar ;).

  15. @MrCanHD: ifath kan je hie rmee helpen zoek maar even op youtube of idownloadblog.com

  16. Hm. Nou ik heb dus alle SHSH Blobs nog van iOS 6 van m’n iPhone 4S maar dat baat dus niet meer….
    Anyway; iOS 7 bevalt me boven verwachting, dus ik denk niet dat ik nog terug zou hoeven.

  17. @joristt: Is nooit het geval geweest. Eens je de nieuwe versie hebt, kan je niet terug.

  18. Wat zijn SHSH-Blobs? Hoe kom je daar aan? Heb iphone4 en zou graag terug willen naar iOS 6.

  19. Dwaas verhaalWant ik heb als klant gewoon een gebruiksovereenkomst met Apple voor iOS6.xDus als ik uiteindelijk besluit tot “NO_DROID_ON_MY_IPHONE” dan is dat een legitieme keuze en moet daar niet weer één of andere dickneck in Cupertino voor gaan liggen.Zeker nu je ook (onaangekondigd) functionaliteit hebt ingeleverd met iOS7

  20. Origineel geplaatst door Gosat
    De 4S is ookal 2 jaar oud. Haal dan tenminste de iPhone 5.

    Wat een onzin! Dus je moet perse het nieuwere model hebben volgens jou? Ik heb een iPhone 4 en die werkt prima. Oké, hij is trager als de 5 van mijn vriendin maar ik werk nooit met de 5 dus heb ik ook niks om te vergelijken en weet dus niet beter.

  21. Je kan nog wel donwgraden, Gewoon ios downloaden via een site en dan gewoon update zoeken in iTunes en dan Shift in drukken en dan kan je je gedownloaden ios er op zetten heel simpel heel veel mensen weten dat ook, dus het is niet onmogelijk om te downgraden

  22. Mijn iPad (3) lagt sinds iOS7 wel vaak (niet lacht ;(), daarbij werkt de AppStore nu niet tot soms erg slecht. Had ‘t idee te gaan downgraden, maar dat kan dus niet meer. Woon niet in de buurt van de AppleStore en kan daar komende dagen dus niet ff binnenlopen; waar kan ik gratis/goedkoop voor hulp terecht (behalve forum hier) bij Apple, want sinds iOS7 werkt veel niet meer goed op mn iPad. (Behalve dat vind ik iOS7 wel mooi, maar kan er dus nog niet van genieten. En ik wil ook (liever) niet helemaal ‘kaal’ resetten gezien me dat weer veel tijd kost alles terug te zetten en m’n kids de hiscores bij diverse spellen dan heel (hEEl) erg missen.)

  23. @Alfred: Bij mij het zelfde. Laatste versie van iTunes gedownload en…. voila probleem opgelost 😉

  24. Origineel geplaatst door Serge
    De 5 is ook al een jaar oud. Haal dan tenminste een iPhone 5s

    Nog beter, koop een telefoon voor tientje, ben je van het update/batterij/snelheid probleem ook af.

  25. Origineel geplaatst door Rick
    Je kan nog wel donwgraden, Gewoon ios downloaden via een site en dan gewoon update zoeken in iTunes en dan Shift in drukken en dan kan je je gedownloaden ios er op zetten heel simpel heel veel mensen weten dat ook, dus het is niet onmogelijk om te downgraden

    Nee, dat is niet heel simpel.
    Want dat werkt dus niet meer. 🙂

  26. Origineel geplaatst door jeroen
    Kan ik wel upgraden? Ik heb iOS 5.1.1 en wil graag naar iOS 6? Is dat mogelijk?

    Met een iPhone 3GS: ja! Met een nieuwere iPhone? Nope.

    Origineel geplaatst door eppo
    Wat zijn SHSH-Blobs? Hoe kom je daar aan? Heb iphone4 en zou graag terug willen naar iOS 6.

    Daar is het helaas te laat voor nu. Voor uitleg SHSH moet je even een zoekmachine gebruiken of op het forum zoeken.

  27. De zakelijke markt wordt weer danig in de kou gezet. Safari ios7 opent geen sharepoint sites meer, nood scenario ‘terug naar iOS6’ is de nek omgedraaid, Apple reageert hier enorm laks op en ons bedrijf kan niet anders dan naar een W8/Surface achtige oplossing switchen. Booooo!

  28. Betekent voor mij einde Apple. Ik vond IOS7 niets. Een slecht leesbare kermis die ik niet aan kan passen naar mijn smaak. Binnenkort in de aanbieding een 3GS, een 4 en een 4S. Dan ook de iPad maar weg en alles naar Android.

  29. Origineel geplaatst door Willem
    De zakelijke markt wordt weer danig in de kou gezet. Safari ios7 opent geen sharepoint sites meer, nood scenario ‘terug naar iOS6′ is de nek omgedraaid, Apple reageert hier enorm laks op en ons bedrijf kan niet anders dan naar een W8/Surface achtige oplossing switchen. Booooo!

    Al één van de alternatieve browsers (chrome, skyfire, puffin, ed) geprobeerd?

  30. Ik heb mijn iPhone 5 wel is gedowngraded. maar als ik een tekstje ging kopiëren e.d bleef hij hangen, dus ik had toch maar weer naar ios 7 gegaan.

  31. Ik kan me bijna niet voorstellen dat er een meerderheid is die ios 7 een vooruitgang vind. Wat ik zie en hoor is één en al klachten. Een zeer slechte zaak dat je niet kan downgraden naar ios 6.

  32. @Willem: Ik baal enorm van de iOS7 op mijn 5. Ik vond 6 lekker handig wat dat betreft. Ik wilde wel vernieuwingen, maar niet zo een stoner effect.

    SHSH blobs kan je bewaren als je bepaalde programma’s in het verleden hebt gebruik om te jailbreaken. Die (als die op je pc staan) kan je gebruiken om terug te gaan naar een ander iOS. Ieder iPhone is wel uniek, je kan niet via google die van iemand anders opzoeken en proberen.

  33. Origineel geplaatst door dhr. a
    .SHSH blobs kan je bewaren als je bepaalde programma’s in het verleden hebt gebruik om te jailbreaken. Die (als die op je pc staan) kan je gebruiken om terug te gaan naar een ander iOS.

    Je hebt een klokje horen luiden maar je weet helaas niet waar de klepel hangt. Op een iDevice met een processor hoger dan de A4 is het absoluut totaal volstrekt onmogelijk om te downgraden/herstellen naar een firmware versie die Apple niet meer signeert. Ook niet met opgeslagen SHSH hashes.

  34. Lekker op tijd geplaatst. Handig om dit bij een komende update te melden wanneer downgraden nog kan.

  35. Origineel geplaatst door Roald
    Handig om dit bij een komende update te melden wanneer downgraden nog kan.

    Apple geeft nooit expliciet bekend wanneer een bepaalde firmware versie niet meer ondertekend wordt. Meestal is dat binnen de 24 uur na een release van nieuwe firmware. Soms ook eerder, soms ook later.

    Er is wel een indicatie. Zodra de nieuwe firmware in het iOS Dev Center als “release” verschijnt is het feestje voorbij.

    Je kan echter moeilijk van de redacteuren van de iPhoneclub verwachten dat die 24 op 24 uur het iOS Dev Center in de gaten gaan houden.

  36. Alleen jammer dat we nu met een orgineel draadje van Apple, niet meer kunnen opladen met een autolader. In ieder geval niet met de iPad rn volgens mij ook niet met de iPhone 5. Of heeft iemand andere ervaringen.

  37. Ios7 jongens, zo een bugfestival hier. OOk bij 2 maten van me hetzelfde voor; iPhone 4S, iPhone 5C en iPhone 5S hebben we. Bij allen problemen= bugs en geen leuke ze.
    Batterij ook een ramp.

    En we hebbe ne iPad 4 en daar geen enkele probleem mee, bizar ze.

  38. Waarom kan je niet downgraden iOS 7 terug naar iOS 6. Dat kan zeker wel heb het zelf namelijk al gedaan. In 20 minuten klaar zo gepiept. Iedereen kan dit doen al je weet hoe.

  39. Helaas voor dit artikel, downgraden is wel degelijk mogelijk! Zoals sommigen van jullie al roepen kun je gewoon de juiste .ipsw-bestand (let er goed op welke je download) downloaden van “een” website (google helpt je graag) en deze vervolgens via iTunes te installeren op je iPhone! Shift + herstel iPhone + .ipsw-bestand selecteren en gaan met die banaan! Zorg wel voor een reservekopie want je iPhone wordt wel volledig hersteld!

  40. Mijn iPhone 5 was binnen voor herstelling (goed er was niets aan maar mijn garantie verloopt over een maand so just in case wou ik hem binnenbrengen). Morgen mg ik hem terughalen.

    De laatste back-up staat van m’n iphone staat nog op m’n computer, met iOS6.

    Als ik die backup erop zet, upgrade naar 7 en het dan later toch niet wil…. kan ik dan niet gewoon herstellen van back-up doen….?

  41. Vandaag update gedaan van 7 naar 7.0.2 op mijn iPhone4. Dikke miserie. Na update en opstarten van het toestel herkent hij mijn simkaart niet meer!!!!
    Iemand met zelfde probleem???
    Heb al alles geprobeerd, sim er uit, reboot, volledig herstel van toestel via iTunes. Niets dat helpt…

  42. @Tony: zet dan eens een filmpje op youtube en laat het ons eens zien hoe jij het dan doet want niemand krijgt het gedaan
    dus er zitten duizenden te wachten op hulp hoe het moet

  43. @ViNi: In DFU mode en herstellen is de oplossing!

  44. @john: Hier een YouTube filmpje van de downgrade exact zoals ik die heb uitgevoerd. Hier is de website “iPhone 4S en eerder” “iPhone 5” waar ik het juiste .ipsw bestand heb gedownload. Controleer even goed welk bestand je moet hebben. In Nederland worden geen CDMA toestellen verkocht!

  45. @Tony: Jammer, maar dat werkt dus niet meer zoals in de tekst onder het YouTube filmpje staat. ‘Window has closed’

  46. Ik heb inmiddels iOS 7 geïnstalleerd op mijn iPhone 4S echt blij wordt ik er niet van. Het toestel is zeer traag. Inmiddels heb ik alle overbodige spellen, foto’s e.d. verwijderd maar dat helpt niet.
    Heeft iemand nog een suggestie voor verbetering?

  47. Pfff heb ook iOS7 en vind het niks; vormgeving e.d. daar kan ik aan wennen.
    Probleem: IPhone is mega traag, blijft continu haperen en apps vallen zo maar uit wanneer ik ze gebruik.

    Verbeteren mensen van Apple!!
    Altijd heel enthousiast geweest en wil niet zonder iPhone maar dit sucks!

  48. Zou iemand mij kunnen vertellen hoe je de dingen op de achtergrond weg moet krijgen bij iOS 7?
    Mij lukt het niet.

  49. @KarelWillem: Heb je dan nog wel alle apps erop?

  50. @MrCanHD: Op de Amerikaanse site CNET reviews zijn ook veel negatieve reacties op iOS 7 binnengestroomd. Dezelfde bezwaren als die ik hier tegenkom. En eerlijk gezegd vind ik de nieuwe kleuren ook lelijk en de letters te dun. SPIJTOPTANTEN kunnen dit proberen om iOS 6 weer TERUG te krijgen.

  51. Een schande ios7. Een blamage voor apple. Traag nee hoor zeer traag, ruzzle werkt niet meer, kleuren bah, hele lay out wat een misser, de ipad van leu naar yakkie. Oja ik heb de nieuwste met retine.

  52. ik heb er zo,n spijt van dat ik geupdate heb naar ios7,ziet er niet uit al die kleuren,krijg er hoofdpijn van,gebruik nu weer meer mijn Samsung,ik hoop dat er toch nog een oplossing komt om te downgraden

  53. Gistermiddag is mijn zoon nog bezig geweest met allerlei downloads en heeft ook diverse tips op gevolgd zoals hier beschreven,maar helaas niets werkt meer,steeds foutmelding 3194,mijn abbonement loopt nog 20 maanden,en heb nu dus een verneukte IPhone,vind ik dan!Hierna nooit geen IPhone meer,gewoon een Samsung!

  54. Ik kan echt niet wennen aan ios7. Ik wordt gek van die zachte kleuren en softe design. Ik mis de zakelijke en strakke look en bediening enorm, ik wil terug naar ios 6 of ios 7 maar dan met dezelfde uitstraling. Ben kleurenblind en net ios 7 wordt dat alleen maar erger. Bah

  55. Hmm gelukkig nog steeds ios6.1.4 er op staan, geen gekloot aan mijn telefoon voorlopig.
    Bij mij thuis heeft voorderest wel iedereen ios7 erop gezet en ook tevreden, maar ik vind er geen zak aan en echt foeilelijk.
    Khad ook wel wat beters verwacht van apple in plaats van een kut lay out waar je eigenlijk vrij weinig mee kan en vrij weinig ziet.. en wat je telefoon ook nog is vrij traag maakt.
    Jammer maar helaas. Kga deze updates maar weer overslaan totdat apple eindelijk weer is bij zinne is.

  56. Je hebt garantie op je iphone. Ga naar je telefoonwinkel en vertel hen dat je last van foutmeldingen hebt door downloaden iOS 7. Je telefoon wordt wel helemaal gereset (=alles kwijt) maar hij werkt daarna wel weer. Heeft vriendin ook gedaan. Succes!
    (Ik wacht nog maar ff met iOS 7)

  57. Wij wachten met spanning een Jailbreak af,hoop dat hij snel komt,want dit is sucks

  58. Ik hoor niemand over hoe klote de camera is geworden ben ik dan de enige die skeit ziek van word dat ik nu 100 dezelfde foto s heb na het afdrukken van de foto en dat ik het echt mis dat je de knop al kon indrukken bij 6 en als het mooie moment kwam pas echt afdrukte vele Apps lopen vast vooral op ipad 4 en meerdere Apps werken gewoon helemaal niet meer terwijl je ze goddomme betaald hebt à even 4 euro minimaal per stuk wat een ellende! Een dag na de nieuwe 7 installatie was ik in de appel store deze stond helemaal VOL me mensen die kwamen klagen je kon toen wel nog terug maar him advies was doe t niet Erg omslachtig en kan virussen binnen halen ik ben Apple gewoon zat door deze update me accu 3 x per da opladen terwijl dat nooit was voor de update Apple kom snel met een nieuwe update en luister naar je trouwe klanten !!!!!

  59. Heb enige weken geleden IOS7 gedownload. Heb daar veel spijt van. Jammer dat we niet terug kunnen naar IOS-6.
    Ben een oudere gebruiker en kocht destijds de Iphone voor de goede leesbaarheid en de zakelijke lay-out. De leesbaarheid is nu sterk achteruitgegaan. Daarnaast is de zakelijke lay-out is nu ingeruild voor een rommelige. Na installatie van IOS-t werkt de app van de Rabo bank en de Itunes app niet meer! Krijg dat tot op heden ook niet gecorrigeerd. Met deze nieuwe versie heeft apple haar oudere gebruikers geen dienst bewezen. Wordt dat niet gecorrigeerd dan is mijn inschatting dan velen t.z.t op zoek gaan naar een andere telefoon. Echt Jammer!!!

  60. Iedereen denkt het dus laat ik het maar zeggen: ” Ios7 is F****** crap!! Veel websites werken niet meer zoals het moet, vooral met het downloaden of uploaden van foto’s.

    Diep triest dit. Koop een nieuwste imac, iphone en ipad en krijg je dit gezeik. Volgende keer dus gewoon Android, nu is het mij duidelijk dat ze 70% van de markt bezitten. Apple ook gebeld uiteraard, maar die geven aan dat ze bijna geen klachten krijgen. hahah ja ze zullen de waarheid vertellen ; )

    kunnen het beter een nieuwe naam geven : Icrap

  61. @oz: Ja maar je ziet ook maar alleen het negatieve online staan! Postitieve zet niemand erop…

  62. Hoe kan je bij ios 7.03 het geheugen wissen wat je bij ios6 had ala je de home knop ingedrukt houd om alle programma’s die open staan te sluiten.

  63. ik wordt ook niet blij van IOS 7 op mijn iPhone 4S.
    Accuduur is gehalveerd! Ik kan nog geen 12u mee; voorheen wel 20.
    Ik zie gewoon het batterij percentage achteruit gaan.

    Weet iemand of ze bij een Apple Store wel ios6 weer kunnen installeren? Die gasten moeten toch alles kunnen?!

  64. Het is wel degelijk mogelijk om het in en uitzoomen bij het het openen en sluiten van apps uit te zetten. Ga naar instellingen-algemeen-toegankelijkheid-zet hier verminder beweging aan en Viola, opgelost.

    @Peter van der Gaag: 2 maal snel achter elkaar op de home knop drukken en dan de openstaande programma’s omhoog schuiven.

  65. mijn eerste ervaring met Apple.
    Voor de eerste keer een iPhone gekocht.
    Toevallig een upgrade gedaan. Wat een troep.
    Herken hem niet meer.
    Zo plat van look. Niks plezant meer aan.
    Trekt meer op Apple. Goed beet genomen. Zelfs niet meer baas over mijn eigen GSM. Foei
    HELP, ik voel me bedrogen.

  66. Had de betaversie in juli-augustus 4 dagen lang.
    Ik was redelijk enthousiast maar na dag 1 was alles weg. Te hevige (telefoon/berichten) of te grijze (contacten) kleuren… De 3 andere dagen gewoon uitgezocht hoe ik terug kon.
    Ik kreeg er buikpijn van, echt een ‘mottig’ gevoel.
    Nu terug 6.1.4 en wel blij maar nu heb ik de ‘verouderde’ OS maar de 7 lijkt zo fake…
    Van de iPhone 5s of 5c ben ik ook geen fan!
    Ik zou heel graag terug willen updaten, want ookal eet je niet graag pikant, soms doe je het wel eens. Maar ik wil terugkunnen.
    Dat kan niet dus blijf ik voorlopig bij de 6.
    Bij de 7 valt de LTE-connectiviteit voor Proximus ook weg…
    Kan Apple geen iOS maken met een iOS 7-thema en iOS 6-thema?
    Je kan dan altijd kiezen, en functies zoals Mission Control (of hoe het heet) integreren in het 6-thema met een typische realistische en zakelijke ‘look’ & al die andere nieuwe functies.
    En ook dat je sommige functies kan uitschakelen die je in 6 ook niet had bijvoorbeeld ook in het 7-thema uitschakelen?
    (Oke ik klink vaag :p)
    Twitter/Facebook integratie in notification center mis ik erg hard.
    Instagram integreren in iOS zou ook fijn zijn 🙂

  67. @Arne: Helemaal mee eens. Apple is helemaal de weg kwijt. Zelfs de afgeronde hoeken in de Apps zijn nu helemaal strak. Dat was juist één van de dingen die Steve Jobs al in 1982 persé in het originele besturingssysteem van de Mac wilde hebben. Zelfs dat was beter dan dit gedrocht. Ik wil iOS 7, maar dan met het uiterlijk van iOS 6. Zelfs zonder de skeuomorphische elementen (die ik trouwens geweldig vond) zou ik daar alsnog tevredener mee zijn dan met dit. Mijn iPhone is compleet geruïneerd. Gadverdamme.

  68. Mag Apple eigenlijk iOS downgrades onmogelijk maken volgens de wet? Ik had mijn iPhone 5 niet gekocht als er iOS 7 op had gestaan, dus eigenlijk vind ik het niet kunnen dat als ik een restore nodig heb er iOS 7 op mijn iPhone geïnstalleerd wordt zonder downgrade-optie.

  69. @MrCanHD: Download iOS 7,0 firmware. Ga dan zoeken in /C /commin files. Je moet een iP adres aanpassen. Die moet je verandere naar jou ip adres. Zo denken ze dat jij Apple bent en dus gewoon alles kan doen. Nadat je iOS 7 erop gedaan hebt ga je zoeken naar ShSh iOS 6.1.3/4 in iFaith ( download de ips 6.1.3/6.1.4 Cydia. Meer info op YouTube. Dit is wat is wist.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.