iculture-app-gemist
App Gemist

App Gemist: Mijn Regio, Morning, Shadowrun Returns en meer

In de iPad-versie van App Gemist blikken we terug op het stijlvolle schaamspel En Passant, dashboard-app Morning en meer.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Mijn Regio iPad interface grootIn de App Gemist blikken we welke zaterdag terug op de nieuwe en grondig vernieuwde iPad-apps die afgelopen week de revue op iPadclub zijn gepasseerd. Deze week wierpen we onder andere een blik op Mijn Regio, een regionieuws-app die tot stand kwam door samenwerking van de regionale omroepen. Met Cotracks maak je samen muziek op één iPad, Facetune geeft je gezicht een digitale plamuurlaag en En Passant is een stijlvol Nederlands schaakspel voor de iPad. En er zijn meer apps waar je zeker even van op de hoogte moet zijn.

En Passant – Het hart van Hans Pinckaers klopte tot nu toe nog niet sneller voor een schaakapp op de iPad en iPhone. “In de App Store staan meerdere schaak-apps, maar ze zijn vaak lelijk en niet gebruiksvriendelijk”, laat de Nederlander weten in een mail aan iCulture. Hij werkte de afgelopen maand aan de schaak-app En Passant die volgens hem perfect bij iOS 7 past en noemt zijn toepassing een ‘schaak-app met smaak’. Je kan zowel online tegen anderen spelen als offline door de iPad door te geven.
Downloaden: En Passant (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Cotracks – De nieuwe muziekapp Cotracks is helemaal gericht op het maken van muziek met je vrienden. Aan iedere zijde van de iPad worden specifieke muziekknoppen getoond, die gebruikt kunnen worden om in samenwerking met elkaar een track te componeren. Zo kan de één een drummachine bedienen, terwijl de ander een pianoriedeltje in elkaar zet. Is er niemand in de buurt, dan kun je alle muziekopties ook onder elkaar zetten, zodat je in je eentje de app kunt gebruiken.
Downloaden: Cotracks (€4,49, iPad, iOS 5.0+)

Notegraphy – Hoe krachtig een tekst ook kan zijn: een tekst is ook maar een tekst. Mensen moeten het nog wel willen lezen! Notegraphy is een gratis applicatie voor de iPad en iPhone die het geschreven woord op het oog een stuk verleidelijker maakt. De app laat je eerst een tekst schrijven of plakken en biedt daarna allerlei sjablonen om de woorden mee te omringen. Zo kan je van een bericht een poster maken, een quote inlijsten of natuurlijk: lekker opvallen op Facebook.
Downloaden: Notegraphy (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Mijn Regio – Dertien regionale omroepen in Nederland hebben de koppen bij elkaar gestoken voor een nieuwe nieuwsapplicatie op de iPad. Mijn Regio is niet zomaar een verzameling van het regionieuws bij elkaar, maar kan de berichtgeving volledig op je eigen filters afstemmen. Zo kan je bijvoorbeeld aangeven dat je nieuws wilt ontvangen over je eigen woonplaats, die van je kinderen en die van je ouders. Ook lees je het nieuws van de locatie waar je op dat moment bent.
Downloaden: Mijn Regio (gratis, universeel, 5.0+)

Shadowrun Returns – Het zijn goede tijden voor de liefhebber van tactische schietspellen. Na de grote release van XCOM: Enemy Unknown en de onbekendere Breach & Clear en Arma Tactics, is er nu alweer een stevige titel in het genre uitgekomen. Shadowrun Returns is de doorstart van een lang geleden verdwenen gamesserie waarin je een groep eenheden aanstuurt in een science-fiction wereld, om af te rekenen met criminelen en aliëns in 2054.
Downloaden: Shadowrun Returns (€8,99, iPad, iOS 5.0+)

Facetune – Pukkel verwijderen? Tanden iets witter maken? De populaire Facetune-app is nu ook als Facetune voor iPad uitgebracht. Met de iPad-app kun je portretten en gezichten retoucheren en bewerken. Je kunt er iedere foto – of je hem nu net heb gemaakt of uit je foto-albums haalt – op een intuïtieve en eenvoudige manier bewerken. De iPhone-app van Facetune werd destijds door door veel websites geroemd: “One of the most powerful mobile apps I have ever encountered… Facetune can truly be called magical”, aldus The Huffington Post. De app heeft dan ook een heleboel filters en functies, maar is ontworpen om portretten en profielfoto’s met zo weinig mogelijk moeite te retoucheren.
Downloaden: Facetune voor iPad (€3,69, iPad, iOS 6.0+)

Morning – Dashboard-app Morning heeft een fikse update gekregen, en is nu ook in het Nederlands beschikbaar. Voor wie Morning nog niet kent: de iPad app biedt een handig overzicht van allerhande informatie om te bekijken voordat je aan je dag begint, zodat je ‘s ochtends minder verschillende apps hoeft te raadplegen. Door de update worden herinneringen voortaan gesorteerd op urgentie en datum, en kunnen gebruikers hun herinneringen nu ook zo instellen dat ze alleen de reminders voor die dag zien. Daarnaast heeft de app ondersteuning voor een heleboel nieuwe talen en is de app volgens de ontwikkelaar nu een stuk stabieler.
Downloaden: Morning (€2,69, iPad, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2014, 20:30
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.