Reacties voor: Waarom Apple in iOS 8 geen weerdata van Yahoo meer gebruikt

Apple gebruikt in iOS 8 geen weerdata meer van Yahoo. The Weather Channel gaat in iOS 8 meer gedetailleerde data leveren.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 26 reacties

  1. Hoe dan ook slechte bron voor het weer. Ze tonen telkens the worst case scenario terwijl ze net het weer moeten tonen waar de meeste kans op is. Als er bv. 3% kans is op onweer, zal het icoontje ook onweer tonen voor die dag. Een totaal vertekend beeld dus.

    Geef mij maar WeatherPro en Meteo (België).

  2. Klinkt goed alleen overstappen naar bing hoop dat ik een keuze krijg want bing lijkt mij niks

  3. Origineel geplaatst door dromedaris
    Hoe dan ook slechte bron voor het weer. Ze tonen telkens the worst case scenario terwijl ze net het weer moeten tonen waar de meeste kans op is. Als er bv. 3% kans is op onweer, zal het icoontje ook onweer tonen voor die dag. Een totaal vertekend beeld dus.

    Inderdaad! Redelijk irritant.

  4. Gatver Bing..
    Ik had juist gehoord dat ze zouden overstappen naar duck duck, wat is er dan waar van dat bericht.
    Wat heeft het voor zin om aan de ene kant met wisselende Mac adressen voor de privacy te gaan werken en aan de andere kant vast te houden aan Google of bing. Beide bedrijven hebben spionage contracten met de NSA.

  5. @Caroline: Bing is de standaard voor nieuwe gebruikers. Je kunt daarnaast kiezen uit Bing, Google, Yahoo en ook DuckDuck 🙂

  6. Yahoo was met z’n weerapp baanbrekend qua design. Ik vind hem nog steeds mooi en prettig. Begrijp niet waarom Apple voor Bing kiest als zoekmachine. Dat is Microsoft.
    je kunt ook zeggen: Apple heeft i.t.t. Microsoft geen eigen zoekmachine.

  7. Origineel geplaatst door Anna
    Yahoo was met z’n weerapp baanbrekend qua design.

    Inderdaad! Als het iDevice in het Engels is ingesteld gebruikt Yahoo de namen van Vlaamse gemeenten zoals in de stafkaarten van Napoleon in 1814. Bv. Herenthals, Gheel, Oolen, Lichtaert, Berlaer, enz… Echt “baanbrekend”.

  8. Yahoo kan ook 10 dagen vooruit kijken.

  9. Ik heb een raar probleem met Yahoo en Apple: je kunt alleen een Apple identity aanmaken met yahoo.com, maar je mailadres moet van Yahoo yahoo.nl zijn.
    Het zou beter zijn als Apple ons zelf liet kiezen welke zoekmachine + mailadres we gebruiken.

  10. Ik hoop NIET dat zij met bing in de weer gaan.! Dat is zo’n drama progamma dat er gelijk af gaat.

  11. In de weer app van yahoo worden wel 10 dagen getoond

  12. De overstap naar Bing gaat Apple niet ten goede komen , ik vind dat bing kwa resultaat gewoon niet kan presteren als dat Google doet , als ik bing wil koop ik wel een Windows phone

  13. Met yahoo had ik altijd goed weer.. jammer.

  14. Nou ik vind Bing helemaal niks, de resultaten zijn niet zo als ik ze graag zien wil en gewend ben van Google.

  15. Bing ziet er als zoekmachine stukken mooier uit dan Google, en daar is al het goede dan ook mee gezegd. Ik snap niet waarom Apple over gaat naar Microsoft ipv Google aan te houden. Aangezien 99% Vd bevolking Google gebruikt lijkt me het wel zo handig om dat dan ook aan te houden als standaard, nu is het voor iedere gebruiker weer een ergernis dat dat aangepast moet worden bij de koop van een nieuw apparaat of update. Ik hoop trouwens niet dat ik elke software update weer moet aanpassen dat ik Google wil ipv Bing, net zoals dat Bluetooth elke keer weer aan staat.

  16. Microsofts Bing, het Windows platform bewijst toch dat Microsoft dat niet kan, eeuwige updates, virussen, Hoax etc.
    Hoopte van de naam Microsoft af te zijn op Iphone maar helaas.

  17. Wat wordt er toch een drama van gemaakt om welke zoekmachine standaard staat ingesteld. InstellingenSafariZoekmachine en je geeft aan welke je wilt gebruiken als standaard.

    Daarnaast is het ook een tikkeltje onzin om je te ergeren aan het opnieuw te moeten instellen van je zoekmachine na een update of aanschaf nieuwe device. Zeker als je gebruik maakt van iCloud. Want dat zorgt er tenslotte voor dat AL je instellingen netjes terug worden gezet zonder ‘lastige’ poeha. En het lijkt me dat iemand die al begint te zweten bij de gedachten om een andere zoekmachine ‘telkens’ te moeten instellen bij elke update of aanschaf van een nieuw toestel, dat deze persoon wel gebruik maakt van een backup in de vorm van iCloud.

    Misschien heeft die persoon dan iets tegen het feit dat zijn data op de server van Apple staat? Waarom wil die persoon dan wel gebruik maken van een zoekmachine als Google?? Omdat 99% van de wereldbevolking dat ook doet?

    Neemt niet weg dat Google idd vaak een betere resultaat geeft dan DuckDuckGo, Yahoo of Bing. Alleen probeer ik zoveel mogelijk Google te vermijden en maak ik veel gebruik van DuckDuckGo. Vindt ik het niet meteen… zet ik achter de zoekopdracht een !g waardoor DuckDuckGo de opdracht doorgeeft aan Google.

    Wat het weerdata betreft… Daar kan ik geen oordeel over geven. Welke data aanbieder is nu beter. Misschien moet er eens een app komen die de data van verschillende weerstations samenvoegd en hier van een beter resultaat geeft. Het is dat ik geen MAC heb en alleen maar een beetje Python ken, anders was ik aan zo’n app begonnen. 😉

  18. Origineel geplaatst door Bram
    Aangezien 99% Vd bevolking Google gebruikt lijkt me het wel zo handig om dat dan ook aan te houden als standaard…

    Hoe heb je dat percentage berekend? Of heb je dat percentage in statistieken van de Verenigde Naties (UNO) gevonden?

  19. Gewoon de Yahoo weerapp gebruiken. Ziet er nog mooi uit ook. Vooral op de iPad

  20. Origineel geplaatst door Timosha
    Hoe heb je dat percentage berekend? Of heb je dat percentage in statistieken van de Verenigde Naties (UNO) gevonden?

    Precies ja, ik ging naar de VN en heb daar gevraagd hoeveel mensen Google gebruiken.
    Tuurlijk niet het was een random percentage. Ik had ook kunnen zeggen dat “heel veel” mensen Google gebruiken.

  21. Origineel geplaatst door cocktails.Genius
    Met yahoo had ik altijd goed weer.. jammer.

    Nou hier regent het wel eens hoor. Zelfs met Yahoo…

  22. Waardeloze app die een totaal niet rieël beeld geeft van het weer… Gebruik deze nooit.
    Weather pro gebruik ik wel.

  23. @Bram: Geen zorgen, ik heb het voor je opgezocht zodat je geen stats uit je duim hoeft te zuigen.

    Wereldwijde stats
    Google: 68.69%
    Baidu: 17.17%
    Yahoo!: 6.74%
    Bing: 6.22%

    Verenigde Staten
    Google: 67.6%
    Bing: 18.8%
    Yahoo!: 10.0%
    Ask: 2.3%
    AOL: 1.3%

    In Nederland ligt de situatie compleet anders en heeft Google een monopolie met meer dan 93% van de markt in handen.

    Dat DuckDuckGo is toegevoegd als alternatief is al fantastisch en dat Google niet meer de standaard zoekmachine is een stap naar de juiste weg. Nu nog Bing zoveel gebruiken dat Microsoft het kan verbeteren… En als Apple hun censuur uit Siri sloopt, dan komt alles goed.

  24. Eigenlijk zou Apple die keus helemaal niet hoeven maken. Met Extensibility en de widgets zou ik helemaal zelf moeten kunnen bepalen welk weerprogramma ik gebruik. Het systeem zou mij de ruimte moeten bieden om dat zelf te kunnen bepalen. Als Apple ons nou eens de standaardprogramma’s zou laten verwijderen…

    Yahoo! heeft met het design van het weerprogramma veel betekend. Ik denk zelfs dat het een enorme bron van inspiratie is geweest voor de opmaak van iOS 7.

  25. De beste manier om te kijken wat het weer doet is je iPhone in je broek stoppen en naar dat grote scherm in de muur te kijken. Zie je een grote oranje bol en veel blauwe eromheen….jas kan thuis blijven. Zie je die bol niet: Jas aan. Donkere lucht: regenjas of plu mee. Zie je niets: blijf dan thuis.

    Weersvoorspelling is alleen van belang voor de agrarische- en toeristische sector.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.