Waarom Apple in iOS 8 geen weerdata van Yahoo meer gebruikt

Apple gebruikt in iOS 8 geen weerdata meer van Yahoo. The Weather Channel gaat in iOS 8 meer gedetailleerde data leveren.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iOS-7-uitgelicht-WeerApple gaat in iOS 8 niet langer weersinformatie tonen van Yahoo. Straks mag The Weather Channel alle weerberichten leveren in de standaard Weer-app. The Weather Channel kon een contract met Apple sluiten door meer relevante data te beloven. Maar is de informatie straks beter of slechter? Geen van beide eigenlijk, want in feite verandert er helemaal niets. Yahoo haalde z’n weerdata ook bij The Weather Channel en het enige wat Apple nu heeft gedaan is een tussenpersoon weggehaald. The Weather Channel levert straks data van negen dagen vooruit, terwijl Yahoo maar informatie voor de komende vijf dagen leverde.

Je krijgt bovendien lekker leesbare samenvattingen van de weercondities te zien en meer hyperlokale weerinformatie. The Weather Channel leverde al die extra informatie niet aan Yahoo, maar gaat ze straks wel rechtstreeks aan Apple leveren. Interessant is trouwens dat de man die de deal met The Weather Channel elkaar kreeg, CEO David Kenny, voorheen in het bestuur bij Yahoo zat.

iOS 7 weatheriOS 8 Weather
Links zie je iOS 7 met weerdata van Yahooo, rechts weerdata in iOS 8 van The Weather Channel.

Yahoo levert al sinds het begin data voor de weerapp en aandelenapp op de iPhone en heeft ook een eigen weerapp die goed in de smaak valt bij gebruikers. CEO Marissa Mayer maakt zich sterk om een belangrijke rol op mobiel te spelen. Maar in tegenstelling tot Apple, Google, Microsoft en Amazon heeft Yahoo geen eigen smartphone en is dus afhankelijk van anderen. De vraag is nu wat er met de aandelenapp gaat gebeuren. Mogelijk stapt Apple ook daar over naar een andere data-aanbieder, zoals Bloomberg, CNBC of Reuters, speculeert Re/code. Bedrijven zien opeens een kans om bestaande afspraken open te breken. Nog een derde probleem dreigt voor Yahoo: ze willen graag de standaard zoekmachine op iPhones en iPads worden, maar Apple kondigde bij de introductie van iOS 8 juist aan dat ze van Google naar Microsoft Bing overstappen. De kans op een overstap naar Yahoo wordt dan nog kleiner.

We noemden het verdwijnen van Yahoo als weerdataleverancier al even in het artikel iOS 8 uitgelicht: . Daar vind je nog veel meer minder bekende functies.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juli 2014, 23:17
Categorie Apple
Onderwerpen apple, ios 8, weerbericht, yahoo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.