iPhone-weerstation BloomSky uploadt foto’s van lokaal weer naar anderen

De BloomSky is een weerstation met iPhone-app, dat eens per vijf minuten een foto uploadt naar een speciaal netwerk.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

bloomsky-sensorenWeerstation BloomSky wil informatie over weersomstandigheden gaan crowdsourcen. Zet de BloomSky in je tuin en verbind hem met het internet, en de huidige weersomstandigheden worden gedeeld met andere BloomSky-gebruikers. Dat deden eerdere weerstations ook al, maar de BloomSky heeft een leuke twist: op het station zit namelijk een fotocamera. Je kunt daarom in de app foto’s bekijken van het huidige weer op locaties verspreid over de wereld. Tenminste: als het project slaagt en er genoeg BloomSky’s over de wereld worden verspreid.

De camera op de BloomSky maakt iedere drie tot vijf minuten een foto en houdt hier mee op zodra de zon onder is gegaan. De lens heeft een hoek van 170 graden, waardoor zoveel mogelijk in één beeld wordt getoond zonder dat alles raar vervormt. Hoeveel megapixels de camera exact heeft is onduidelijk, maar volgens de makers gaat het om een ‘HD-camera’.

BloomSky-componenten

De BloomSky heeft een bijbehorende iPhone-app die je bij weersveranderingen een pushnotificatie kan versturen. Zo weet je meteen of het gaat regenen, of dat het eindelijk warm genoeg is om te gaan barbecuen.

Net als veel hedendaagse iPhone-apparaten kun je de BloomSky bestellen door geld op Kickstarter te doneren. Een donatie van minstens 99 dollar plus 25 dollar verzendkosten verzekert je van een BloomSky, mits je er vroeg bij bent. Anders betaal je tot 169 dollar voor het weerstation. Het project moet wel slagen voor de BloomSky je kant op komt, maar het zit er dik in dat dit lukt: met nog meer dan een maand te gaan hebben ze al tienduizenden dollars op zak, met een streefdoel van 75.000 dollar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juli 2014, 23:15
Categorie Accessoires
Onderwerpen kickstarter, weerbericht, weerstation

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.