VSCO voor iPhone en iPad

VSCO synchroniseert niet langer tussen iPhone en iPad

De fotobewerkingsapp VSCO synchroniseert niet langer je bewerkte foto's tussen iPhone en iPad. Je zult op andere oplossingen moeten vertrouwen.

De fotobewerking-app VSCO gaat een belangrijke functie uitschakelen. Vanaf nu is het niet langer mogelijk om je bewerkingen tussen meerdere toestellen te synchroniseren. De sync-functie werd twee jaar geleden ingevoerd, samen met de iPad-versie. Bewerkte je een foto op de iPad, dan verschenen de aanpassingen ook op de iPhone en andersom. En dat was handig, want veel mensen vinden het makkelijker om fotobewerking op de iPad te doen en vervolgens op de iPhone te versturen naar Instagram. Maar het kan nu niet meer.

VSCO voor iPhone en iPad

VSCO stopt met sync

De makers van VSCO hebben gebruikers op de hoogte gesteld via een e-mailtje. Mocht het op jouw toestel nog wel werken, dan zul je merken dat het de komende dagen opeens weg is. Er is wel een alternatief. Als je klaar bent met bewerken kun je de foto exporteren naar je camerarol. Hij verschijnt vervolgens ook op al je andere apparaten als je de iCloud-fotobibliotheek hebt ingeschakeld. Pas als je de app verwijdert zullen ook de foto’s weg zijn.

vsco-app

VSCO heeft altijd een eigen plaats ingenomen onder de fotobewerkingsapps. Het trok altijd een wat kunstzinniger publiek dan apps als Snappend, die vooral op praktische functies gericht zijn. De ietwat ingewikkelde bediening droeg daaraan bij. Dat de sync-functie nu verdwijnt is op zich niet erg, want er zijn inmiddels genoeg oplossingen om je foto’s online op te slaan, backups te maken en op verschillende apparaten te openen, bijvoorbeeld Google Foto’s. VSCO kan zich nu helemaal gaan richten op de bewerkingsfuncties. Ook zal er waarschijnlijk een redesign voor de iPad-app aankomen. Deze app was nog niet bijgewerkt, terwijl de versie voor de iPhone al wel een opknapbeurt kreeg.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 augustus 2016, 19:18
Categorie Apps
Onderwerpen camera, foto's, vsco

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.