Smart Summer-bikini

Smart Summer-bikini waarschuwt als je moet smeren

De Smart Summer-bikini en -zwembroek laten weten wanneer het tijd is om zonnebrandcreme te smeren. Ook kun je je kind en koffer terugvinden met Smart Summer.

Zelf nadenken over zonnebrand hoeft eigenlijk niet meer. Er zijn tegenwoordig slimme kleren die je vanzelf waarschuwen als het tijd is om te smeren. De Smart Summer-bikini is een voorbeeld daarvan: deze is gekoppeld met een app die de UV-straling in de gaten houdt. Je kunt nog meer met de Smart Summer-spullen, zoals je koffer of je kind terugvinden.

Smart Summer-bikini

Bikini met UV-sensoren

Nogal wat mensen vergeten zich in te smeren op het strand. Daar is wat aan te doen: in de Smart Summer-bikini voor vrouwen en bijbehorende zwembroek voor mannen zitten UV-sensoren die de blootstellen aan zonlicht meten. Via een app krijg je een notificatie als het tijd is om te smeren. Ook geven de bikini en de zwembroek een trilling. Voor kinderen is er een UV-sensor met een ingebouwde simkaart, waarmee je je kind kunt terugvinden op het strand. En daarnaast is er een Smart Summer-koffer met ingebouwde tracker, waarmee je de locatie van je bagage kunt achterhalen.

Smart Summer-koffer

Helaas gaat het hierbij alleen om concepten, die door Vodafone zijn ontwikkeld om te laten zien wat er met het Internet of Things allemaal mogelijk is. Ze liggen dus nog niet in de winkel. Als het idee van kinderen terugvinden je aanspreekt kun je trouwens al wel bij de operator terecht: ze testen momenteel met het Kigo-kinderhorloge op de stranden van Zeeland.

Smart Summer-bikini

Internet of Things voor elke dag
Het mooie van Internet of Things (IoT) is dat je alledaagse producten kunt voorzien van draadloze technologie. De sensoren gebruiken weinig energie, zijn klein en betaalbaar. Ook kost het nauwelijks dataverkeer. Logisch dus dat het interessant is voor mobiele providers, die op deze manier hun simkaarten in steeds meer producten kunnen stoppen, zoals in een zonnehoed of koffer. Maar er zijn ook genoeg ideeën waarvoor geen simkaart nodig is en die alleen lokaal data doorzenden, zoals de bikini.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 augustus 2016, 17:45
Categorie Apps
Onderwerpen strand, vakantie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.