LastPass Authenticator geeft tweestaps goedkeuring met één knop

LastPass Authenticator laat je nu acties goedkeuren met één druk op de knop, zonder dat je een zescijferige code hoeft over te tikken.

Gebruik je tweefactorauthenticatie, dan is een speciale Authenticator-app voor de iPhone best handig om te hebben. Je kunt er namelijk mee inloggen bij allerlei diensten, zonder dat je twaalf verschillende apps hoeft te hebben. LastPass Authenticator is zo’n app en heeft het goedkeuren nu een stuk makkelijker gemaakt.


Met één knop geef je nu toestemming om op allerlei diensten in te loggen. De functie toont je een zescijferige code, met daarbij een groene knop om goed te keuren en een grijze knop om af te wijzen. Druk op één van de knappe een je bent klaar. Dit scheelt weer het overtikken van de zescijferige code, die maar dertig seconden geldig blijft.

https://www.youtube.com/watch?v=jBJTxI2Fwz8

Om het allemaal werkend te krijgen moet je één apparaat kiezen als je belangrijkste, omdat de pushberichten maar naar één toestel kunnen worden gestuurd. Meestal zal dat je iPhone zijn. Er zijn nog veel meer apps voor tweestapsverificatie en tweefactor, maar daarvoor kun je terecht in onderstaande lijst.

Bekijk ook

Beste apps voor tweestapsverificatie op iPhone en iPad

Je kunt je e-mail, social media-accounts en andere diensten nog beter beveiligen met tweestapsverificatie. In dit artikel vind je de beste apps die eenmalige inlogcodes bieden om veilig in te loggen.

Ook is Microsoft bezig met een nieuwe Microsoft Authenticator-app, waarmee je zelfs veilig kunt inloggen via je Apple Watch en Touch ID. Maar die werkt alleen voor de diensten van Microsoft zelf.

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.