Reacties voor: Voorlopig geen commerciële Nederlandstalige boeken in iBooks

Nederlandse en Belgische ebooks laten nog op zich wachten. Apple lijkt nog niet bezig met het sluiten van contracten met uitgevers in de Benelux. Dat stelt uitgevers voor een uitdaging.
Claire Peels - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 38 reacties

  1. Jammer.
    Hopelijk komt het snel, nu gebruik ik de app nooit..

  2. Ze zouden ook eens kunnen kijken naar het boek van Stephen Fry, zo’n app wil ik graag 11 euro voor betalen, is dat hele e-book gebeuren nergens voor nodig.

  3. Razend jammer dat het nog steeds niet kan. Ik heb een ebook over klantgericht werken zelf uitgegeven. Dat is dus wel in de VS (en Canada, Frankrijk, Duitsland en de UK) verkrijgbaar maar niet hier, terwijl het nederlandstalig is. Zo jammer!

    Mocht je m’n ebook gratis willen downloaden, dan kan dat hier: itunes.apple.com/us/book/isbn9781446152881

  4. Enige wat ik op de iPhone plankjes heb staat is een jaargang Donald Dick.
    Ziet er wel erg leuk en kleurig uit op de ibooks plankjes trouwens.

  5. Ik vind de app erg fijn, heeft alleen een taal-gevoelig woordenboek nodig. En tot ik hier gewoon mág betalen voor m’n boeken blijf ik het net als series en films noodgedwongen jatten. Het is niet anders.

  6. Er gaat niets boven het ouderwetse boek.

  7. @thespirit: Donald Dick is dat de p0rn versie van Donald Duck 😉

  8. Uitgeverijen missen door hun starre houding nu gewoon de boot ; er zijn honderden Nederlandstalige epubs inmiddels te downloaden via usenet. Probeer daar nu maar weer eens een verdienmodel voor te vinden als uitgever. Trieste zaak

  9. Heel erg jammer. Ik had gehoopt dat er een dezer maanden toch wel boeken te koop zouden zijn in de iBookstore. Maar nu blijkt dat de meeste uitgevers en Apple er dus niet of nauwelijks mee bezig zijn… Het zal dus nog zeker maanden duren voordat zoiets werkelijkheid wordt!

  10. Jammer dat de uitgeverijen hier niet mee akkoord gaan, want dit is DE uitgelezen kans om boeken die reeds in de vergetelheid zijn geraakt, opnieuw aan de man te brengen. Een gemiste kans denk ik zo.
    Waarschijnlijk vinden ze de beloning te laat wat Apple hen aanbiedt.. tja, dan verkoop je toch lekker niets.

  11. Origineel geplaatst door joopieej
    tot ik hier gewoon mág betalen voor m’n boeken blijf ik het net als series en films noodgedwongen jatten. Het is niet anders.

    Mee eens. Ik wil echt heel graag geld uitgeven voor boeken, maar moet ze nu ‘lenen’ van vrienden. Door deze vertragingen en beperkingen in de iTunes store zullen mensen op zoek gaan naar alternatieven. Je wilt toch optimaal gebruik maken van je iPad?

  12. Wat een totale overschatting weer van meneer de uitgever: Nederlands stelt helemaal niks voor op het gebied van ebooks. Waarom zou Apple haast maken met NL en belangrijkere markten laten liggen. Laat de uitgevers eerst maar onderling ruziën wie er het voortouw moet gaan nemen.

  13. wat een gemiste kans, niks meer of minder.

  14. Hoe krijg je Donald Duck in je ibooks? Staan iig niet in de store…..

  15. @Roy: oww hoe dat? 😛

  16. Origineel geplaatst door Tsjaap
    Origineel geplaatst door joopieejtot ik hier gewoon mág betalen voor m’n boeken blijf ik het net als series en films noodgedwongen jatten. Het is niet anders.Mee eens. Ik wil echt heel graag geld uitgeven voor boeken, maar moet ze nu ‘lenen’ van vrienden. Door deze vertragingen en beperkingen in de iTunes store zullen mensen op zoek gaan naar alternatieven. Je wilt toch optimaal gebruik maken van je iPad?

    Zo is dat. En een boek is nog tot daar aan toe, maar dat we nou al jaren een gekortwiekte iTunes Store hebben is echt schandalig. Als ik weet dat het kan, dan wil ik het, liever goedschiks dan kwaadschiks, maar hoe dan ook.

  17. Ik vind het eigenlijk een beetje misleiding van Apple. Grote reclame voor de iPad met o.à. IBook, maar als die op de markt is niets doen. Apple heeft de klant toch zo hoog in het vaandel. Ik denk dat het meer aan Apple ligt dan aan de uitgeverijen.

  18. Nature will finds it’s way.

    Het is niet alleen de beschikbaarheid maar ook de prijs. Zolang digitale edities duurder zijn dan papieren versie dan maar via het alternatieve circuit.

    Een epub mag maximaal 5 Euro kosten anders vrees ik dat het alternatieve circuit het grootste circuit wordt.

  19. Sorry voor de schrijffout. Het is uiteraard Duck en geen Dick.
    Ik haat die auto aanvulfunctie van apple, wat een draak van een uitvoering zoals dat (niet) werkt.

    En ik had jaargang 2009 op PDF en dan gooi je ze zo in je iTunes net als muziek en staan ze in je iTunes.

    [img]http://img.photobucket.com/albums/v201/thespirit/foto4.png[/IMG]

  20. ik lees zelf (bijna) nooit nederlandstalige boeken, maar zelfs in het Engels staat er bar weinig interessants in de iBookstore.

    Ik ben al een paar keer op zoek gegaan naar leuke boeken die ik graag nog eens zou lezen maar tot nu toe niets kunnen vinden.

  21. Wat een schande van Apple. Omdat er wat meer uitgevers zijn op de Nederlandse markt kunnen ze niet eens de tijd vinden om een regeling te treffen voor iedereen? Dat worden ze fuckinghell voor betaald! Mag ik er trouwens op wijzen dat de Nederlandse regering wil dat er binnen 2 jaar veel e-artikelen, zoals films, tv series, muziek, ebooks, online te koop moet staat, Apple. Als dit niet door de markt gebeurd dan zou dit door wetgeving gebeuren. En laat dat nou iets zijn waar jullie op tegen zijn.
    Ik heb is een keer serieus over zitten na te denken om een klacht in te dienen bij de rechtbank, omdat Apple eigenlijk technisch gezien de wet overtreed. Ze bieden dingen niet aan dat ze wel hebben beloofd. Ik ben geen advocaat, maar dat lijkt mij logisch.

    Hmmmm…. Hoe kan ik nog meer Apple afzeiken?

    De Nederlandse uitgevers markt is gewoon anders dan de Amerikaanse markt en dat zal ook lang zo blijven. Het is gewoon fuckinghell een schande dat Apple niet ziet, omdat ze misschien beter de Amerikaanse intereses vertegenwoordigen in plaats van de onze.

    Een doodzonde. Ik had er echt op gehoopt, maar blijkbaar kan het allemaal niet, omdat het wat te moeilijk is voor hun. Laat dit een prikkel zijn om het wel te doen.

  22. Ik bedoel: laten we nu even duidelijk zijn over de gevolgen van dit. Geen studie boeken op de iPad bijvoorbeeld. Dat zal de komende jaren a boeming business zijn voor tablets zoals de iPad en dat missen we nu. Dat betekent dat er minder mensen er gebruik van kunnen maken en dus er minder concurrentie zal zijn in het onderwijs in vergelijking met andere landen.
    En wij noemen ons zelf een kennis economie. Door dit zal het er dus niet van komen, dankzij Apple. Echt een schande!
    En dan heb ik het nog niet een over de overige catogorien boeken. Schande, Apple! Schande!

  23. Lees momenteel de Millenium trilogie als ibook maar dan met de app Stanza. Deze kan perfect epub formaat lezen. Heb wel een jailbreak maar is in principe niet nodig voor Stanza. Werkt echt supergoed, letters vergroten/kleinen, helderheid makkelijk aan te passen… Dan maar niet via iTunes…

  24. Ik koop gewoon epub boeken bij bol.com. Sloop de Adobe DRM eraf en… zet de DRM-vrije versie in iTunes. Hoe? Googlen op adept drm cabbages. Ik heb ff moeten puzzlen, maar daarna is het erg eenvoudig. Oh ja, ik doe dit op ‘n iMac, dus geen Windows 😉

  25. @Peter:

    Maar is dat een excuuus om geen boeken in de iBook store te hebben. Naar mijn mening: nee!

  26. Origineel geplaatst door Peter
    Ik koop gewoon epub boeken bij bol.com. Sloop de Adobe DRM eraf en… zet de DRM-vrije versie in iTunes. Hoe? Googlen op adept drm cabbages. Ik heb ff moeten puzzlen, maar daarna is het erg eenvoudig. Oh ja, ik doe dit op ‘n iMac, dus geen Windows

    idd, ik koop ze nog netjes ook. kunstje kost 2 minuten max en klaar is klara. Lezen maar. in w7 werkt het ook prima

  27. @Jmo: Je bent wel iets te hard, maar ik ben het wel met je eens dat Apple beter moet doen en graag zo snel mogelijk.

  28. De spannende Nederlandstalige thriller De onthoofde stad is al wel te koop in de US iBookstore. Voor 1,99 usd terwijl de pocketversie bij Bol.com 14,95 kost….

  29. Voor degenen die eerlijk hun Nederlandstalig boeken via Bol of zo kopen: google ook eens op “viva ebooks”, hier staat een uitgebreide stap voor stap beschrijving voor het verwijderen van DRM, als je aan die kool van hierboven niet genoeg hebt.

    Met de Txtr app gaat lezen van boeken met DRM natuurlijk ook, maar het is omslachtig en als eReader laat Txtr wel veel te wensen over t.o.v. Stanza. Waarom maakt Bol zelf geen goede app?

    DRM of niet, Apple kan er ook niet veel aan doen dat er nog zo weinig boeken in het Nederlands beschikbaar zijn. Dus ik lees Engels, via de Kindle app. Ik hoop dat Amazon eindelijk eens Nederlandstalige boeken gaat verkopen.

    En wat PDF’s betreft: iBooks leest dat maar matig. Koop Goodreader voor een klein bedragje, dat is vele malen beter.

  30. Zowel Apple als uitgevers hebben een starre houding. Apple’s Ibook leest geen DRM (waarom weet ik niet?) en uitgevers willen hier geen ePub verkopen zonder DRM (vervolgens is er altijd iemand slimmer om zo’n beveiliging te omzeilen).

    Het wordt zo een kip en ei verhaal…. Het ligt er in ieder geval niet aan dat er niet genoeg NL boeken te koop zijn.

  31. Origineel geplaatst door Bas
    Zowel Apple als uitgevers hebben een starre houding. Apple’s Ibook leest geen DRM (waarom weet ik niet?) en uitgevers willen hier geen ePub verkopen zonder DRM (vervolgens is er altijd iemand slimmer om zo’n beveiliging te omzeilen).Het wordt zo een kip en ei verhaal…. Het ligt er in ieder geval niet aan dat er niet genoeg NL boeken te koop zijn.

    Apple’s iBooks leest wel degelijk DRM, alleen is de DRM niet compatibel met de DRM van Adobe die door de Nederlandse uitgevers gebruikt wordt.

    Bovendien is er maar een bedroevend aantal Nederlandse boeken te koop: in een artikel in de NRC van 4 sept. stond dat marktleider Bol.com 1400 digitale boeken aanbiedt, t.o.v. 80.000 papieren exemplaren.

  32. Auteursrechten my ass!! Het feit dat Apple wel boeken verkoopt in de UK, maar niet in Nederland, bewijst dat alleen maar. Ze zitten trouwens ook in Frankrijk, duitsland en andere Europese landen of ze gaan er komen binnenkort.
    Dus het excuus dat het aan de vele regels ligt van auteurs rechten is totale bullshit!!! Ja, het is een probleempje, maar het is niet het grootste probleem als je kijkt naar waar Apple boeken gaat verkopen om ons land heen.

    Ze zijn gewoon lui en het is een FUCKING schande!!

  33. Ik sluit me aan bij Mitch, er is niets zo heerlijk een een nieuw boek. De geur van versgedrukt papier, de anticipatie bij de Franse pagina, de manier waarop de pagina’s door je vingers flippen, het is gewoon zo’n geweldige ervaring die ze nog niet hebben kunnen plaatsen op een beeldscherm.

  34. Ik wil dolgraag mijn boek in iBooks terug zien, jammer dat uitgeverijen daarop aangekeken worden. Eerlijk gezegd is Nederland natuurlijk een heel kleine markt voor Apple. Misschien toch maar via een omweg proberen.

  35. Eindeloos gezeur en omwegen om een boek behoorlijk op je Ipad te krijgen. Terwijl het toch heel simpel is. Vandaag kwam ik er toevallig achter dat je via het Belgische e-book.org gewoon Nederlandse literatuur kunt kopen. Net als een vrij groot aanbod in het Engels en Frans. Adobe mobile reader werk gewoon op de Ipad als je die via de Belgische site download en activeert. Betaling normaal via Visa of Mastercard. Net mijn eerste boek aangeschaft, werkt feilloos. Het `Nederlandse bedrijfsleven zeurt zichzelf lekker in de vernieling.

  36. Ah ja, heb me op m’n iPad dan maar de Amazon Kindle app gezet. Kun je op Amazon boeken kopen… als Apple geld wil verliezen (of beter: geen wil verdienen) dan doen ze maar. Ik hoop dat de nederlandstalige uitgevers ook de weg naar Amazon gaan vinden ipv de Apple-hype achterna te lopen en toch maar te proberen op iBooks te raken. Ik heb ook een muzieklabel en iTunes is compleet onbeduidend in de omzet, gewoon omdat ze praktisch niks van de verkoopprijs doorspelen en het voor uitgevers dus niet interessant is om erin mee te gaan. Arrogantie die vroeg of laat wordt afgestraft. Kijk maar naar Apple TV… wanneer films en series ook bij ons te koop?

  37. @Peter – Je kunt de boeken van Bol.com ook in Txtr lezen.

  38. @ezze joffi – Ik denk dat je e-boek.org bedoelt. Daar hebben we hier wat over geschreven. Werkt inderdaad prima.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.

Reacties voor: Voorlopig geen commerciële Nederlandstalige boeken in iBooks

Nederlandse en Belgische ebooks laten nog op zich wachten. Apple lijkt nog niet bezig met het sluiten van contracten met uitgevers in de Benelux. Dat stelt uitgevers voor een uitdaging.
Claire Peels - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 28 reacties

  1. Dit is jammer voor alle partijen. Ik denk dat men nu op zoek gaat naar oplosingen die minder legaal zijn. Het stomme is dat ik heel graag wil betalen voor eBooks op mijn iPad. Omdat het commerciële aanbod echter zo beperkt is, ben ik toch aangewezen om eBooks te ‘lenen’ van vrienden.

  2. De enige mogelijkheid lijkt nog boeken (ebooks in epub) aanschaffen bij bol bijvoorbeeld, waarna zelf de drm eraf halen om hem in ibooks te kunnen lezen. Het is niet bepaald de chiqste manier (volgens mij illegaal ook), maar je moet wat.
    Op mijn ‘oudere’ Sony reader had ik veel boeken legaal aangeschaft die ik dus op een nette manier nooit in ibooks kan openen/lezen. Dat duidt er maar op dat de ebook markt echt nog in de kinderschoenen staat…

  3. Als we gewoon eens konden winkelen in alle iTunes-stores zouden we van die nonsens af zijn. Idioterie! Ik kan wel in Engeland gaan winkelen, maar niet via een iTunes store.
    Meest krankzinnige voorbeeld is wel dat ik, als Nederlander, in de Belgische iTunes-store geen cd kan kopen van de Nederlander Marco Borsato!
    Waar slaat het allemaal op? Wil ik gewoon netjes de vastgestelde prijs betalen van een artikel (dat niet eens hoeft te worden verstuurd, maar dat ik gewoon download) in een internetwinkel, kan het niet omdat ik in een ander land woon.
    Hoelang gaat deze waanzin nog duren?

  4. Enige tijd geleden probeerde ik mijn iTunes om te zetten naar de Amerikaanse store. Promp kreeg ik VISA op m’n dak.

    Belachelijk dat we zo beperkt worden.

  5. Ze snappen het niet. Mensen willen graag iets kopen , maar wordenn op allerlei manieren belemmer. Dan gaan we het dus zelf wel oplossen. Zelfde voor films .
    Dom……

    Heb nadat ik mijn ipad had gekocht ook heel blij en onnozel bij bol.com wat gekocht.
    2 dagen lopen klooien om dat drm eraf te slopen zodat ik mijn eigen gekochte boek eindelijk kon lezen op mijn ipad.
    Daaaaaaag.
    Lekker verder alles elders gedownload.
    Gratis en kan ik zonder gedoe en moeite lezen.

  6. Sommige uitgeverijen hebben al wel een overeenkomst met Apple. Naar alle verwachting zal in November hun content beschikbaar komen. Meer details kan ik niet geven aangezien het om confidentiële informatie gaat.

  7. Piet

    Het gaat mij er niet om of het gratis is. Maar ik wil graag een overzicht hebben van ebook sites.

    Dat mag toch op deze site?

  8. Je kunt prima via een andere applicatie dan iBooks Nederlandse boeken (mét beveiliging) lezen op je iPad. Voor bol.com is dat bijvoorbeeld txtr dat je gratis kunt ophalen in de App-store. Vergeet iBooks gewoon!

  9. Dat is idd erg jammer. Komt dat even goed uit dat ik 1300 nederlandstalige boeken op cd heb. Kan dus even vooruit totdat ze te koop zijn…

  10. Al dat gezeur… Ik heb net de (Nederlandstalige) millennium-trilogie op m’n ipad gezet. Heel snel, heel handig, gewoon een beetje creatief geweest.

  11. Zo dubbel allemaal. Je leest regelmatig dat mensen graag willen betalen voor zaken die legaal gewoon vele malen moeilijker te verkrijgen zijn dan illegaal. Ik geef zelf niets om boeken en gebruik iBooks alleen voor tijdschriften in PDF formaat, maar met video is het al hetzelfde verhaal. Ik wil gewoon series en films kunnen kopen op mijn iPad. Eerst de DVD kopen en dan rippen/converteren voor de iPad kost me op mijn verouderde Mac letterlijk uren en uren, meer dan 10 voor een standaard DVD. Dezelfde film kant en klaar (illegaal) downloaden kost me nog geen kwartier! Ik wil illegaal downloaden niet goedpraten, maar is het nu werkelijk zo vreemd dat het gebeurt als het allemaal gaat met het gemak waarop je legaal zou moeten kunnen downloaden? In plaats van te investeren in stichtingen als Brein, Buma en BAM zouden “de industrie” beter eens geld en moeite steken in het meegaan met de tijd.

    Ik weet dat dit specifieke geval dan meer de schuld van Apple is, maar ik vermoed heel erg dat dat ook veel te maken heeft met problemen waar Apple tegenaan blijft lopen als ze content voor de consument beschikbaar willen stellen.

  12. Je kunt ook PDF boeken ”zoeken” en dan omzetten!
    dit is een mega site voor PDF to EPUB
    Gratis en makkelijk te bedienen
    http://www.epub2go.com/Web/Convert/GetPdfFromUser.aspx

  13. Henk, Rene,
    Een US iTunes account aanmaken is niet heel erg moeilijk. Je moet alleen met gift card codes werken ipv je eigen credit card. Op eBay te vinden of bij giftcard shops op inet. Dan nog even een us adres met telnr/zipcode opzoeken (bijv van een hotel) en dan een account aanmaken in de us iTunes store en je gift card redeem-en. En dan kan je alle boeken kopen die je wilt. Of films kijken op je AppleTV…
    Blijft natuurlijk zwaar achterhaald dat het allemaal zo lastig gemaakt wordt. Dom rechtengedoe… Zo drijven ze iedereen naar illegale oplossingen.

  14. Wat een schande van Apple. Omdat er wat meer uitgevers zijn op de Nederlandse markt kunnen ze niet eens de tijd vinden om een regeling te treffen voor iedereen? Dat worden ze fuckinghell voor betaald! Mag ik er trouwens op wijzen dat de Nederlandse regering wil dat er binnen 2 jaar veel e-artikelen, zoals films, tv series, muziek, ebooks, online te koop moet staat, Apple. Als dit niet door de markt gebeurd dan zou dit door wetgeving gebeuren. En laat dat nou iets zijn waar jullie op tegen zijn.
    Ik heb is een keer serieus over zitten na te denken om een klacht in te dienen bij de rechtbank, omdat Apple eigenlijk technisch gezien de wet overtreed. Ze bieden dingen niet aan dat ze wel hebben beloofd. Ik ben geen advocaat, maar dat lijkt mij logisch.

    Hmmmm…. Hoe kan ik nog meer Apple afzeiken?

    De Nederlandse uitgevers markt is gewoon anders dan de Amerikaanse markt en dat zal ook lang zo blijven. Het is gewoon fuckinghell een schande dat Apple niet ziet, omdat ze misschien beter de Amerikaanse intereses vertegenwoordigen in plaats van de onze.

    Een doodzonde. Ik had er echt op gehoopt, maar blijkbaar kan het allemaal niet, omdat het wat te moeilijk is voor hun. Laat dit een prikkel zijn om het wel te doen.

  15. Ik heb recent via vuze of ieder ander ftd programma 1400 nederlandse titels gedowload, alle super recente titels, de gehele serie harry potter, alle baantjer, alle van royen ect.
    Als ik dat wil lezen ben ik maanden leestijd. Ze gaan bij apple met hun policy maar lekker aan het gas hangen. Hardware is prima, policy is dramatisch.

  16. Ik bedoel: laten we nu even duidelijk zijn over de gevolgen van dit. Geen studie boeken op de iPad bijvoorbeeld. Dat zal de komende jaren a boeming business zijn voor tablets zoals de iPad en dat missen we nu. Dat betekent dat er minder mensen er gebruik van kunnen maken en dus er minder concurrentie zal zijn in het onderwijs in vergelijking met andere landen.
    En wij noemen ons zelf een kennis economie. Door dit zal het er dus niet van komen, dankzij Apple. Echt een schande!
    En dan heb ik het nog niet een over de overige catogorien boeken. Schande, Apple! Schande!

  17. Ik denk dat als dit lang duurt, de uitgevers/boekenmarkt een enorme schade oploopt. Mensen zoeken alternatieven om boeken toch op hun iPad te krijgen. En op usenet worden boeken niet per 1 aangeboden, maar vaak per 500 of per 1000. Keurig gerangschikte, Nederlandstalige, boeken in epub-formaat. En veelal geen ouwe meuk, maar recent materiaal.

    Een ieder die dit download weet dat ‘t niet goed is voor de boekenmarkt. Ik ben dat ook best nog bereid om te wachten, maar er zijn grenzen.

  18. 2 weken geledne stond de website http://www.epubclub.nl online met links naar gratis boeken, als ik de twitter van hun moet geloven stoppen ze er niet mee en gaan ze binnenkort weer plaatsen.

  19. Ik en me laten vertellen dat er meer achter zit dan een koppige Apple

    De eu steekt ook een stokje.
    Door een wazig web van regeltjes en rechten van de contenteigenaars is het vrijwel onmogelijk om een Europese winkel te openen laat staan een wereld wijde.

    Er zijn altijd wel uitgevers die iets gefaceerd willen uitbrengen of in een bepaald land van de wet niet mogen publiceren vanwege de inhoud.

    Dus al zou Apple willen. Het is moeilijk.

    Tot die tijd gewoon de bekende omwegen blijven gebruiken denk ik dan.

  20. De scheiding tussen verschillende app stores heeft voornamelijk te maken met een juridisch spel. Apple zou graag 1 store hebben denk ik. Vergelijk het BV met de regio codes bij dvd’s. Al de US store open zou staan voor ons, dan zou je series die welicht pas volgend jaar in nederland te zien zouden zijn nu al kunnen downloaden. Dan verdienen de maatschappijen dus niets meer aan de omroepen. Voor boeken, AppStore, muziek snap ik de scheiding minder goed.

  21. Tis absoluut niet (alleen) Apple. Waarom zouden ze: hoe meer ze kunnen verkopen hoe liever, lijkt me.

    Tijdje terug ontdekte ik dat zanger van een 70’s band (Noddy Holder van Slade) waar ik nog steeds fan van ben een oude hit in een solo-versie had uitgebracht. Nou: leuk.
    Nergens te vinden dan op een Amerikaanse site. Iets van 2 dollar kost-ie. Ik Kom Er Niet Aan! Want ik woon niet in de States.

    Amazon MP3’s downloaden. Vergeet het.

    Het is pure waanzin. Ik wil de prijs betalen die ze vragen maar het mag niet omdat ik op een bepaald plekje op de aardbol woon. Tis werkelijk te krankzinnig voor woorden.

    Dat een tent met ‘fysieke’ produkten geen zin heeft in de soesa van wereldwijd opsturen kan ik me nog enigszins voorstellen, maar dat legaal te koop aangeboden, downloadable files worden beperkt… ONZIN!

  22. Ik vind de prijs van een digitale editie van een boek VEEL TE DUUR. Normale boeken kan je nog weggeven of verkopen als je deze uit hebt. Bij een digitale versie (99% is DRM beveiligd) kan dat niet.

    Op amazon.com is het ook vaak zo dat de paperback versie goedkoper (!?!?!) is dan de eBook versie. Pardon?

    Net als bij de muziekindustrie zal het nog lang duren voordat de uitgeverijen snappen hoe om te gaan met nieuwe distributiemedia.

  23. Eerst moet het stelsel van auteurs rechten worden herzien. Dat is al 25jaar oud. Dan moet er Europees worden geregeld wat waar voor welke prijzen verkocht mag worden. Liefst geen land grenzen meer en dan moet men gewoon kunnen aanschaffen wat men wil en door kunnen geven als men dat wil.

    Tot die tijd ben je aan gewezen op CD vinil en echte boeken. En wat was daar mis mee in de eerste plaats? De kwaliteit en de ervaring er van zal nooit door een iPad worden evenaard of overtroffen.

  24. Auteursrechten my ass!! Het feit dat Apple wel boeken verkoopt in de UK, maar niet in Nederland, bewijst dat alleen maar. Ze zitten trouwens ook in Frankrijk, duitsland en andere Europese landen of ze gaan er komen binnenkort.
    Dus het excuus dat het aan de vele regels ligt van auteurs rechten is totale bullshit!!! Ja, het is een probleempje, maar het is niet het grootste probleem als je kijkt naar waar Apple boeken gaat verkopen om ons land heen.

    Ze zijn gewoon lui en het is een FUCKING schande!!

  25. @JMO:
    Als je je wat meer in auteurs recht verdiept zou je ontdekken dat het landelijk anders geregeld is wat auteursrecht betreft.

    Dat het vervelend uit pakt is een ander verhaal.

    Apple word iets te vaak (on)terecht aangewezen als de kwaaie pier terwijl Apple juist de prijzen omlaag duwt in de musicstore en video store. Dat tot ergernis van de platen labels en video zenders.

    Apple heeft er alleen maar baas bij als ze hun store in zoveel mogelijk landen open kunnen gooien. Daarvoor moet in elk land onderhandeld eorden met de rechthebbenden om de winkel te vullen. Het is kortzichtig om gelijk Apple de schuld te geven wanneer de deals zijn mislukt en er geen content beschikbaar is.

    Er zijn nou eenmaal artiesten die op tournee willen en niet overal tegelijk hun plaat uit brengen. Het zelfde geld voor games en films.
    Op die manier kan je je marketing beter afstemmen op je doelgroep.

    Maar gil maar rustig door
    Het is namelijk makkelijker om te zeggen dat iets belachelijk is dan er 10seconden over na te denken.

  26. Kan iemand dit oplossen en beperkingen opheffen, vrije wereld handel aub. Omdat het www wereldwijd en digitale ‘content’ heel eenvoudig reist, zijn regionale beperkingen mbt distributie deals en exclusieve rechten achterhaald. Ik wil graag kopen en niet in de illegaliteit geduwd worden. Dus uitgevers, wetgevers en Apple actie!

  27. Origineel geplaatst door dirk
    Kan iemand dit oplossen en beperkingen opheffen, vrije wereld handel aub. Omdat het www wereldwijd en digitale ‘content’ heel eenvoudig reist, zijn regionale beperkingen mbt distributie deals en exclusieve rechten achterhaald. Ik wil graag kopen en niet in de illegaliteit geduwd worden. Dus uitgevers, wetgevers en Apple actie!

    Volledig mee eens. Gedaan met al dat gezeik! I want to live in a free world waar niet iedereen ons “polleke” vast moet houden.

  28. Helemaal mee eens

    Helaas is dit makkelijker gezegd dan gedaan.
    Verklaard waarschijnlijk waarom het nog niet gedaan is.

    Dankzij de burocratie.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.