iculture-populaire-apps
Populaire Apps De meest gedownloade apps van de afgelopen week

Gerucht: iLife ’11 krijgt iPhone-apps

iLife '11 krijgt mogelijk een functie met iPhone-apps. Dat zou blijken uit een omschrijving van een nieuw boek over iLife.

ilife 11Een binnenkort te publiceren boek over iLife ’11 wekt de indruk dat Apple van plan is om het multimediapakket volledig 64-bit uit te voeren en dat het een functie krijgt die iets met apps voor iPhone en andere iOS-apparaten te maken heeft. Het boek over iLife ’11 gaat in december verschijnen. Uit de omschrijving blijkt dat iPhoto integratie met sociale netwerken krijgt en dat iWeb volledig is herschreven. Interessant is dat er ook een nieuwe applicatie wordt meegeleverd, al wordt daar geen nadere informatie over gegeven. In juli gingen er al geruchten over.


In september verscheen de Family Pack van iLife ’11 voor het eerst op de website van Amazon. Wat het nieuws voor iPhone-gebruikers interessant maakt is dat het iLife-boek aangeeft dat het gaat over “iPhoto, iMovie and more, with Apps for Mac, iPhone 4, iPod and iPad”. Dat zou kunnen betekenen dat er iLife-apps voor de iPhone aankomen (naast de al bestaande iMovie-app) of dat je met het pakket straks eenvoudige iPhone-apps kunt maken. iLife wordt standaard meegeleverd op nieuwe iMacs. Het bestaat momenteel uit iPhoto (foto’s organiseren), iMovie (videobewerking), iWeb (eenvoudige websites maken), iDVD (dvd’s maken) en Garageband (audiobewerking). Er waren geruchten dat iDVD zou verdwijnen uit het pakket, maar in het boek wordt dit onderdeel nog wel genoemd.

Voor Apple’s andere belangrijke softwarepakket iWork zijn er al apps (Pages, Keynote en Numbers), maar die zijn alleen geschikt voor de iPad.

Het Duitstalige boek is hier te vinden: iLife ’11

Deze lijsten zijn gebaseerd op afgelopen week. Een aantal van de toen gratis apps heeft inmiddels weer een prijskaartje.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

23 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.