Vimeo vernieuwt Apple TV-app en Cameo-app

Vimeo heeft de Vimeo app voor Apple TV vernieuwd, met makkelijke navigatie, Vimeo On Demand en continu afspelen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

AppleTV_vimeo1Vimeo heeft een sterk verbeterde app voor de Apple TV uitgebracht, met simpele navigatie, een contentfilter en Vimeo On Demand. Ook continu afspelen zit er nu in. Het oude navigatiemenu is flink ingekrompen: je krijgt nu alleen de meest noodzakelijke opties bovenaan het scherm te zien. Volgens Vimeo kun je met minder kliks je doel bereiken als je een videootje wilt kijken of nieuwe video’s wilt ontdekken. De Watch Later-wachtlijst is nog steeds onder handbereik. Heb je liever aanbevelingen van Vimeo, dan kun je terecht bij de favorieten van de redactie of de lijst met winnaars van de Vimeo Weekend Challenges.

Daarnaast zijn er 20 kanalen met geselecteerde filmpjes, die door de medewerkers van Vimeo zijn samengesteld. Continu afspelen houdt in dat je met één klik op de knop eindeloos kunt kijken. Je kunt op de knop ‘More’ klikken om meer video’s van dezelfde maker te zien, waarbij je ook meteen gerelateerde albums, kanalen en groepen in beeld krijgt. Een nieuwe contentfilter zorgt ervoor dat alle filmpjes die in beeld verschijnen geschikt zijn, ook voor kleine kijkers. Bij elke video vind je voortaan meer gedetailleerde informatie, zoals achtergrondfoto’s, extra clips, waarderingen van het publiek, reviews en relateerde content.

AppleTV_vimeo1

Vimeo On Demand houdt in dat je trailers kunt kijken, titels aan je Watch Later-wachtlijst kunt toevoegen en ook films kunt kopen, vooral van onafhankelijke filmmakers. De collectie groeit nog steeds, maar is met 10.000 titels wel wat aan de bescheiden kant. De vernieuwde Vimeo-app is later vandaag beschikbaar op de Apple TV.

AppleTV_vimeo2

Vimeo is al sinds 2011 op de Apple TV te bekijken, als losse app. Mocht je de vernieuwde app nog niet zien, dan moet je gewoon even geduld hebben: de app wordt in de loop van de dag uitgerold.

appletv_vimeo3

Ook update voor Cameo

cameo-iphoneVimeo bracht vandaag ook een update uit van Cameo, de videobewerkingsapp die ze een tijdje geleden overnamen. Cameo is nu beter geïntegreerd met Vimeo, zodat je je met je Vimeo-account kunt inloggen en gemaakte filmpjes meteen op Vimeo kunt delen. De app heeft nu betere ondersteuning voor soundtracks en stuurt je na het publiceren van je video een e-mail met een makkelijk overzicht van linkjes, zodat je ze meteen met vrienden en familie kunt delen. Wil je dat niet, dan zet je het net zo makkelijk weer uit via de instellingen.

Cameo werd in 2013 uitgeroepen tot ‘App Store Best of 2013′, Apple’s lijst van de beste apps die in 2013 zijn verschenen. Een paar maanden daarna werd de app overgenomen door Vimeo.

Downloaden: Cameo (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juli 2014, 21:45
Categorie Apps
Onderwerpen apple tv, video, vimeo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.