Apple TV-update voegt Vimeo en streamen van tv-shows toe (update)

De Apple TV krijgt vandaag een update, met ondersteuning voor Vimeo, streamen van gekochte tv-shows en diverse bugfixes. De Apple TV draait op een aparte versie van iOS en kan content streamen tussen Mac, Apple TV en iOS-apparaten.

apple tv updateDe Apple TV draait net als de iPhone en iPad op iOS-firmware, zoals de meeste mensen wel weten. Dit apparaat krijgt vandaag een update, waarbij een paar nieuwe functies worden toegevoegd. Je kunt nu tv-shows rechtstreeks kopen op je Apple TV en eerder gekochte shows naar het apparaat streamen. Bovendien ondersteunt de Apple TV nu de videodienst Vimeo.


De nieuwste versie lost ook een probleem op waarbij video niet goed wordt afgespeeld. Ook is er nu een instelling om de audio-output te verlagen naar 16-bits, om het werkend te krijgen op sommige televisies en AV-ontvangers. De volgorde van YouTube-video’s is voortaan ook correct. Deze en nog meer kleine verbeteringen zijn te vinden in de iOS-firmware-update voor de Apple TV, die later vandaag beschikbaar komt. De informatie over de nieuwe functies is onder andere afkomstig van Apple-kenner John Gruber. Zoals bekend zijn betaalde tv-shows nog niet in Nederland verkrijgbaar, dus je zult een Amerikaans iTunes-account moeten hebben om het zelf te testen.

Update: ook tv-shows opslaan bij iCloud

Naast de firmware-update voor Apple TV is er nog een extraatje bijgekomen voor de Apple TV-gebruikers. Ze kunnen voortaan hun aangekochte tv-shows opslaan via iCloud. Via de Mac, pc en iOS-apparaten kunnen ze vervolgens zien wat ze eerder hebben gekocht en eventueel nogmaals downloaden. Het is één van de nieuwe functies van iCloud, die nu al beschikbaar komen voor gebruikers, net als het kunnen bekijken van eerder gekochte apps. De voorwaarden van de iTunes Store zijn door deze wijziging ook aangepast. Voorheen was je als gebruiker zelf verantwoordelijk voor het maken van back-ups van gekochte content. Ook was het soms mogelijk om de content een beperkt aantal keren te downloaden.

Met de komst van iCloud kun je bekeken tv-shows gewoon wissen en opnieuw downloaden wanneer jou dat zelf uitkomt, op elk apparaat waarop je iTunes-account werkt. Desondanks raadt Apple gebruikers wel aan om nog steeds een back-up te maken van eigen content. Het kan namelijk best zijn dat de iCloud-servers van Apple even uit de lucht zijn, op het moment dat jij net met bier en chips klaarzit om die ene fantastische film te gaan kijken. Apple moest wel de licentie-afspraken met contentaanbieders aanpassen om het opnieuw downloaden van content te kunnen aanbieden.

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 24 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.