Vernieuwingen in Safari 3.1 ook handig voor iPhone

Safari 3.1 is momenteel in beta beschikbaar voor Mac en PC, maar nieuwe functies zoals animaties en ondersteuning van veel meer lettertypes komen ook op de iPhone van pas.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

De nieuwe versie 3.1 van Apple’s webbrowser Safari krijgt functies die op de iPhone ook wel van pas komen. Eén van de verbeteringen is dat Safari ook niet-standaard lettertypes kan weergeven, waardoor makers van speciale iPhone-sites meer met bijzondere opmaak kunnen doen. Ook bevat het een functie waarbij je HTML-blokken realtime kunt schalen, roteren en vertalen.


Ook komen er animaties, zoals het oplossen (fading out) van HTML-elementen, zonder dat er Ajax aan te pas komt. Safari 3.1 zal ook de SQL API van HTML5 ondersteunen, zodat je audio- en videotags kunt gebruiken. Het is daardoor makkelijker om audio- en video-content in een webpagina op te nemen, inclusief de controls om ze af te spelen. Safari 3.1 is momenteel in betafase en geschikt voor Mac en PC. Nu maar hopen dat die nieuwe functies ook binnenkort op de iPhone beschikbaar komen.

Safari

Safari is de Apple's eigen webbrowser die standaard beschikbaar is op iPhone, iPad en Mac. Safari draait op WebKit, de motor achter de browser en ondersteunt alle huidige internetstandaarden. Safari heeft allerlei handige functies, zoals het instellen van favoriete websites, bladwijzers, het Safari-privacyrapport, het aanmaken van Safari-profielen en nog veel meer. De browser krijgt regelmatig nieuwe functies, samen met grote iOS-, iPadOS- en macOS-updates. Lees hier alles over Safari en nuttige tips.

Safari

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.