‘Stel dat er geen 3G iPhone komt’

De website Macenstein vraagt zich af, wat er zou gebeuren als Apple geen 3G-variant van de iPhone uitbrengt. Het zou Apple de verplichte melding bij de FCC besparen en met een dekkend Wifi-netwerk ben je toch ook online?

iPhone niet in 3G-variantIedereen weet dat Apple bezig is met een 3G-versie van de iPhone. Mensen stellen de aanschaf van de iPhone nog even uit omdat ze verwachten dat er over een paar weken toch een nieuw model aankomt. Maar, zo vraagt de website Macenstein zich af, stel dat er nou geen 3G iPhone beschikbaar komt? Tenminste in de VS. Met een Wi-Fi-netwerk dat het hele land afdekt ben je veel goedkoper uit dan wanneer AT&T in het hele land 3G moet aanleggen. En bovendien slaat Apple het verplichte keuringsproces bij de FCC liever over, omdat daarbij voortijdig al details over nieuwe toestellen moeten worden vrijgegeven.

De reden om aan een dekkend Wi-Fi-netwerk te denken, heeft te maken met de gesprekken die Apple eerder met het Spaanse bedrijf FON voerde. Hoe goed doordacht de argumenten van Macenstein ook kunnen zijn, echt realistisch lijken ze niet. Een dekkend Wi-Fi-netwerk is moeilijk te realiseren en als er toch een 3G-iPhone voor landen buiten de VS verschijnt, zullen de Amerikanen die ook willen hebben.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 februari 2008, 10:30
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen 3G, umts

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.