Gerucht: $100 prijsdaling voor iPhone, 8GB-model verdwijnt?

Volgens geruchten zal de iPhone binnen twee maanden $100 in prijs dalen. Ook zou het 8GB-model binnenkort verdwijnen, net als de 8GB iPod touch. Reden zijn de dalende prijzen voor flashgeheugen en de kwakkelende Amerikaanse economie.

iPhone krijgt prijsreductie van $100Binnen twee maanden zullen de iPhone en iPod touch $100 in prijs dalen, zo beweert 9to5mac.com. De website ontving een tip over het Apple-evenement dat eind februari zal plaatsvinden. Volgens 9to5mac.com zal de 8GB iPhone verdwijnen of in prijs dalen naar $299. De 16GB iPhone gaat in ieder geval wel $100 in prijs omlaag naar $399. Hoeveel waarde we aan deze geruchten moeten hechten, is nog even de vraag. Voor hetzelfde geld heeft de aankondiging eind februari alleen betrekking op de iPhone SDK en eventueel dat Apple via iTunes applicaties gaat verkopen.

Volgens de geruchten van 9to5mac.com zal de 8GB iPod touch ook verdwijnen. De modellen van 16GB en 32GB krijgen dezelfde prijsreductie met $100. Als reden voor de korting worden de voortdurende prijsdalingen in flashgeheugen genoemd en het feit dat er plaats moet worden gemaakt voor de 3G iPhone, die later dit jaar beschikbaar komt. Ook zou de kwakkelende Amerikaanse economie wel een oppepper kunnen gebruiken. Er zijn zelfs geluiden dat Apple de hele Amerikaanse economie weer in balans kan brengen, als ze er maar voor zorgen dat de vraag naar de iPhone hoog blijft en de iPhone in nog meer landen beschikbaar gaat stellen. Verder moet er plaats worden gemaakt voor de 3G iPhone, die later dit jaar beschikbaar komt. Ook Apple zelf kan wel wat steun gebruiken: sinds het aandeel Apple afgelopen december op $199,83 stond is het met 37% gedaald naar de huidige marktkoers van $125,48 ondanks nieuwe aankondigingen op Macworld.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 februari 2008, 10:55
Categorieën Geruchten, iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.