Reacties voor: Verkoop digitale camera’s stagneert door iPhones en iPads

De verkoop van digitale camera's gaat stagneren omdat de iPhone en iPad alle functionaliteit bevatten. Ook draagbare spelconsoles, mp3-spelers, videocamera's en netbooks worden bedreigd. Volgens iSupply heeft de iPad nog meer impact dan smartphones.

Reacties: 20 reacties

  1. Ben niet echt tevreden over mn 4 camera… maar oké. Voor mij geen vervanger.

  2. Logisch. Heb dit jaar voor het eerst al mijn vakantiekiekjes ook met de iPhone 4 geschoten. Geen camera meegenomen. Ook niet gemist. Prima foto’s en video. Alleen statief meegenomen. Nu nog een zoomlensje en heb ik niets meer te wensen.

  3. Misschien leuk voor de kiekjesmakers.

    Ik gebruik de camerafunctie nooit, geef mij mijn Canon 7D maar…

  4. Gebruik mijn nikon voor vakantie, maar eventjes ergens heen gebruik de iphone. Apps zoals hipsta en insta zijn gewoon leuk.
    Alleen als vervanging van een simpele compactcamera kan ik
    het mij voorstellen.

  5. Deze vakantie heb ik mijn foto’s gemaakt met de iPhone 4.

    Volgende keer neem ik toch weer gewoon mijn Canon IXUS mee. Die maakt toch wel veel betere foto’s, zeker bij omstandigheden met minder licht.

  6. Zijn er eigenlijk apps om de camera van de iphone handmatif in te stellen? (diafragma sluitertijd iso)??

  7. Er wordt al jaren geroepen dat de smartphone de digitale compactcamera gaat vervangen, maar het gebeurt maar niet. Waarom? Simpel, smartphones hebben geen zoomlens, omdat zelfs de kortste zoomlens de phone al een stuk dikker zou maken. En laat die zoomlens nu net zo belangrijk zijn…

  8. Kijk, mijn oude sony cybershot vervangt hij wel, maar de camera die wij nu op vakantie gebruiken, zeker niet, en dan vooral qua lens, de camera is zeker leuk voor dat ene moment of die ene video in 720p, maar als het erop aankomt heb ik liever een dslr hoor!!!

  9. Met mooi weer of goed licht maakt de iPhone prima foto’s, maar foto’s op afstand of schemer / donker vind ik het niks! Geef mij mijn spiegelreflex dan maar!

    Maar goed wat hier staat hoor ik toch ook wel van veel mensen om me heen dat ze de telefoon steeds vaker ook uitzoeken om een goede camera ter vervanging van!

  10. @Frank: probeer “almost DSLR” maar es. Is ook een lite versie van.

  11. @Frank: ja, even terugbladeren in de nieuwsitems van een paar dagen geleden

  12. De ipad een bedreiging voor camera’s.
    Laat me niet lachen; de camera in een speelgoedje is vaak nog beter dan die van de ipad.
    De iphone 4 camera vind ik wel weer super.
    Kan echter niet volledige vervanger zijn voor mijn ixus. Maar ja, wanneer neem ik de ixus mee? De iphone heb ik altijd op zak.

  13. Nou ik vind de fotos die mijn ipad maakt een ware belediging voor de fotoindustrie 🙂 Mensen die heel openbaar fotos maken met hun ipad doen dat iig niet voor de kwaliteit als je begrijpt wat ik bedoel!

  14. Maybe iphones might lower camera sales but not ipads, ipads take bad photo’s and you look a prat holding such a large tablet to take a photo

  15. DSLR-lens op iPhone is gaaf maar duur.

  16. Leuk voor onderweg maar een volwaardige vervanger ? Niet dus. Want niet is kan nog komen maar denk niet dat mijn phone een volwaardige vervanger zal worden van mijn 5d mk 2 :-).

  17. Totale onzin dat dit komt door de Iphone en zeker niet door de ipad met de kruimelige fotos.

    Er zijn tal van andere telefoons die veel betere fotos nemen dan de iphone 4.

    Om nu te commuceren dat de verkopen zijn gedaald door de iphone en ipad. Is complete onzin.

  18. En ik maar overwegen een Nikon D7000 te kopen.

  19. Het segment tot 150 euro zal wellicht van hinder van de iPhone ondervinden. Maar er wordt echt niet 1 spiegelreflex camera minder door verkocht hoor. De opkomst van de elektrische fiets heeft ook Ferrari de das niet om gedaan…

  20. Origineel geplaatst door Anno
    Totale onzin dat dit komt door de Iphone en zeker niet door de ipad met de kruimelige fotos.Er zijn tal van andere telefoons die veel betere fotos nemen dan de iphone 4.Om nu te commuceren dat de verkopen zijn gedaald door de iphone en ipad. Is complete onzin.

    Psies.

    Maar goed dat er geen providers zijn die last hebben van minder WINST, anders werden de abo’s nog duurder …. 😉

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.