apple-watch-tafel-apple-store

Apple Watch op 26 juni te koop in tweede groep landen

Apple heeft de verkoop van de Apple Watch aangekondigd voor een tweede groep landen. Hierdoor is de Apple Watch breder beschikbaar. Maar hoe zit het met Nederland en België?
Redactie - · Laatst bijgewerkt:

apple-watch-tafel-apple-storeApple gaat de Apple Watch vanaf 26 juni aanbieden in de tweede groep landen. Het gaat om de landen Italië, Mexico, Singapore, Zuid-Korea, Spanje, Zwitserland en Taiwan. Helaas zitten Nederland en België er nog niet bij en dat is opmerkelijk, want normaal gesproken maken wij deel uit van de tweede groep landen. Met de Apple Watch is duidelijk voor een andere aanpak gekozen. Tot nu toe was de Apple Watch alleen te koop in negen landen, waaronder de Verenigde Staten, Duitsland, Frankrijk en Engeland.

Apple begint op 26 juni ook met de verkoop van de Apple Watch in fysieke Apple Stores. Tot op heden was de smartwatch alleen te krijgen in de online Apple Store en bij een select aantal modehuizen, zoals Colette in Parijs en The Corner in Berlijn. In eerste instantie zullen alleen “bepaalde modellen” via de winkels te krijgen zijn, zowel bij de officiële Apple Stores als bij erkende Apple-resellers. Dit geldt alleen voor de genoemde landen, dus niet voor Nederland en België.

Spacegrijze versie laat op zich wachten

Mensen die al een spacegrijze Apple Watch hebben gekocht, krijgen voorrang op de winkelverkoop. Het kan daarom gebeuren dat de spacegrijze versie niet meteen beschikbaar is als de verkoop in de winkels van start gaat. Klanten hebben een e-mail ontvangen, waarin staat dat eerst alle online bestellingen worden afgehandeld.

In de e-mail staat:

As you may have heard, some models of Apple Watch will soon be available for purchase in Apple Retail Stores. We’d like you to know that the model you ordered will not be available for purchase in Apple Retail Stores until all current online orders have shipped.

En Nederland dan?

De verkoop van de Apple Watch laat in Nederland lang op zich wachten. Dat heeft wellicht te maken met productieproblemen: we horen al langere tijd dat bepaalde onderdelen voor de Apple Watch moeilijkheden oplederen, met onder andere de Taptic Engine (trilmotor). Het heeft hierdoor ook langer dan normaal geduurd totdat de verkoop van de Apple Watch voor andere landen werd aangekondigd. Tim Cook kondigde in april aan dat het horloge pas eind juni in andere landen zou worden aangeboden.

Nu het horloge in meer landen beschikbaar komt, heb je wel meer mogelijkheden om er eentje te kopen. Fanatieke Apple-fans lieten hun Apple Watch-bestellingen eerder al afleveren op buitenlandse adressen, zodat ze het horloge als eerste konden bemachtigen. Ook wij hadden het horloge hierdoor al vroeg in handen, waardoor we onze uitgebreide Apple Watch-review konden schrijven.

Alle actuele verkoopinformatie over de Apple Watch vind je in het artikel Apple Watch kopen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 juni 2015, 10:29
Categorie iDevices
Onderwerp apple watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.