Reacties voor: Vergelijking: Apple iPhone 3GS versus Google Nexus One (video)

De Nexus One wordt door velen op het moment beschouwd als hét alternatief voor de Apple iPhone. In een vergelijking op video kun je zien hoe beide toestellen ten opzichte van elkaar presteren.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 58 reacties

  1. Leuk is dat ze een apparaat dat deze week is uitgekomen vergelijken met de iPhone 3GS die al sinds vorig jaar juni op de markt is.

    Laat ze ook eens de nexus one vergelijken in juni van 2010 met de volgende iPhone!

  2. Dit is alleen een getalsmatig vergelijk. Inhoudelijk zegt t niets over toekomst en waarde…zou veel relevanter zijn

  3. nexus one ziet er echt heel tof uit. de iPhone is al een tijdje uit dus het is logisch dat iPhone mindere specs heeft… alhoewel android nog wel een stuk achterligt op iPhoneOS…
    1 customizen hoeft niet echt (jailbreak wanneer echt nodig)
    2. browser is misschien wel sneller maar ziet er nog wel choppy/laggy uit.
    3. het onscreen keyboard ziet er ondanks de grootte van het scherm kleiner uit dan die van Apple (vind ik) en de autocorrect functie van iPhoneOS werkt beter
    4. google voice zit niet op iPhone maar ik denk dat apple met FW4.0 daar iets op gaat verzinnen (zelfde als VoiceControl… alleen dan uitgebreid naar meer apps + API (deden ze tenslotte ook met landscape keyboard)
    5. aangezien mijn abbo’tje pas in augustus afloopt koop ik daarna weer een iphone (heb nu een BlackBerry 1 jaar en die is Qua apps, schermgrootte, UI, intuity echt bagger

    voor nu is het een serieuze concurrent van de iPhone en omdat google met Android veel meer nieuwere toestellen op de markt brengt zullen ze een paar maanden na de introductie van de nieuwe iPhone wel weer een toestel hebben die betere specs heeft dan de iPhone… maar gebruikersgemak en sync met iTunes en media et c. is iPhone nog wel echt superieur

    andere software die met android meekomen als turnbyturn nav en multitasking zijn wel erg mooi

    ik hoop dat apple in de toekomst wat vaker haar software update… want bij android gaat het naar mijn gevoel wel een stukje sneller… heb al een hele tijd niets mee gehoord van apple maar 26 januari zal het weer bal zijn;)

    25 januari zijn de kwartaalcijfers van apple en die zullen ook wel mooi worden (record winst + omzet)

  4. Leuk, hoe meer concurrentie hoe beter die dingen worden 😉

  5. Opvallend dat bij de eerste browsertest je op de iPhone bovenaan bij het Youtube-filmpje een screenshot van het fimpje ziet en op de Nexus enkel het standaard ‘play’-teken en het logo van Youtube. De iPhonebrowser laadt dus de hele pagina, terwijl Nexus een shortcut gebruikt.

  6. Leuk om te zien dat hij bij de Nexus soms wel 5 keer op de “home” knop moet drukken voor hij het doet. Of meerdere keren moet slepen, of twee keer het verkeerde typt…….
    Geef mij maar de iPhone! Nexus zal op sommige punten best beter zijn, maar ik vind het gebruiksgemak van de iPhone gewoon vele malen beter en belangrijker.

  7. Mja, ik begin toch wel te vinden dat er serieuse concurrentie komt voor de iPhone (wat ook logisch is), en ik vind dat deze de eerste van zijn soort is die echt goed in de buurt komt! Ik ga niet kwaadspreken over een van bijde, want ik vind ze echt waar allebij wel vet.

  8. dit toestel is beter alleen de OS van apple is en blijft onverslaanbaar. Het blijft er vloeiender en natuurlijker uitzien.

  9. Blij dat er een gedegen concurrent komt. Als mijn abo’tje af loopt stap ik over. Mooie telefoon de IPHONE, maar Apple ben ik helemaal zat:
    – ik wil graag zelf bepalen welke bestanden ik uitwissel met de PC (daar heeft niemand iets mee te maken)
    – zelf m’n provider kiezen zou leuk zijn
    – streaming video via m’n browser zou leuk zijn
    etc. etc.

    Apple zuigt.

  10. @Kevin Buis:
    Heb je de Nexus One al vastgehad?

    iPhone is superieur met synchroniseren??? Dat vind ik echt niet zo.
    Simpel 1 muzieknummer aan je lijst toevoegen op een andere computer? En zo nog wel met meer dingen. Ik wil me agenda synchroniseren met Google, maar dan haal hij eerst al me nummers en agendapunten eraf? Waarom?

    Zoveel dingen gaan net even anders. Als je een mac hebt en mobile me, dan loopt het allemaal wel soepel, maar dat heeft lang niet iedereen.

    Nexus one zal daar veel beter in zijn, vooral omdat Google niet zoveel restricties oplegt als Apple.

  11. iphone rulez !

  12. @Flugel

    je hebt helemaal gelijk. was een verkeerde woordkeuze van mij. echter heb ik daar niet zo veel hinder van. 1 muziekbibliotheek, daar werk ik mee. daar niet van dat andere gebruikers hier wel last van hebben. en het open vs closed gedrag van google en apple… daar wint google natuurlijk

  13. Hij gaat ook heel veel dingen niet af die wel heel belangrijk zijn bij de iPhone. Vooral detailes zoals video bewerking en VoiceOver.

  14. Wat ik echt hard lelijk vind op de nexus zijn die tron-achtige streepjes die over het home screen lopen,… verder ziet het ok uit, maar niet heel vernieuwend.

  15. @Kevin Buis:

    Moet ik toegeven, dat nadat ik me muziekbibliotheek correct getagged heb, alles een stuk overzichtelijker wordt in iTunes, maar dat ik me andere 80gb er niet in laadt, het kost me teveel tijd om dat ook nog goed te taggen.

  16. Origineel geplaatst door sheriff
    dit toestel is beter alleen de OS van apple is en blijft onverslaanbaar. Het blijft er vloeiender en natuurlijker uitzien.

    preciesss!!!
    Hoop wel dat Apple EINDELIJK eens met een WEEKWEERGAVE komt!!!!!! god, die mis ik echt 😛

  17. Damn die google nexus is echt lelijk haha. Duhhhh dat ie iets sneller is met 1ghz tegen 600mhz van iphone en over een jaar als de nieuwe ipone launched kicked ie de nexus zijn ass. En met de nexus kun je alsnog niet zoveel customizen als een jailbroken iphone 😉

  18. Ik vind de Nexus erg goede concurrentie voor de iPhone, Apple kan nou bijna niets anders dan met iets beters komen deze zomer :).

  19. @pepijn

    ik hoop eerlijk gezegd dat apple afstapt van haar standaard homescreens… het moet nieuwer en strakker… bijv. als je op de statusbar drukt dat je dan je batterylife ziet in nummer, je verbindingen kan beheren (wifi BT gprs vliegtuigmodus aan/uitzetten)

    het werkt allemaal heel goed nu maar vanwege weinig functies vanaf je homescreen wordt de iPhone hierop afgekraakt.
    ik wil ook een hogere schermresolutie maar met die 100.000 apps in de store wordt dat toch een hele moeilijke om dat allemaal on te zetten..

  20. Ze zien er allebij mooi uit, maar ik gebruik nu een jaar een iPhone, en het is gewoon zo makkelijk. Ookal mag Apple een paar dingen veranderen die ik mis. Hier in Frankrijk is iedereen tegen de iPhone omdat ze het te moeilijk vinden…
    Misschien is de Nexus One sneller maar ook niet veel en bij de borwsertest laad de iPhone heel de pagina en de Nexes alleen maar shortcuts… Ik hoop dat de nieuwe iPhone toch weer wat dingen krijg die ik mis, maar ik blijf wel bij de iPhone!

  21. wat een onzin allemaal … iphone is meer dan een toestel. Het zijn de apps die het toestel maken … en waar is die vergelijking?

    Tuurlijk is van toestel de nexus nu beter … had ze graag gekoppeld gezien met een even rijk aanbod aan applicaties en dan is het zeker te overwegen …

  22. Ik heb niet het hele filmpje gezien maar wat ik wel heb gezien:

    Wat een schandalige gelijkenis wat betreft het keyboard !!!!
    Ook de interface van aan en bericht is copypaste van iPhone… Vind ik echt diefstal..

  23. Volgens mij heeft de Nexus toch een N ontvanger in de telefoon zitten, vandaar dat de laad tijd al korter duurt. Verder is het inderdaad zo dat de iphone al meer dan een half jaar oud is, dus dan kan je niet the last specs on the market verwachten. Bovendien kan je alleen al aan de appstore zien dat apple/iphone zoveel grotere achterban heeft, voor de iphone komt er elke week wel weer een leuke tweak uit.(als ik niet kon jailbreaken zou ik misschien toch naar de nexus gaan als hij niet zo duur was)

  24. @dannyy:
    De Nexus heeft geen N ontvanger. Gewoon de Wi-Fi (802.11b/g)

  25. Had het al gezien op ze youtube account ja, beetje laat zijn jullie hiermee maar beter laat dan nooit

  26. Apps en witte oordopjes met de sociale veer…
    Ga van het jaar naar NY, ben geneigd een Nexus mee te nemen. Lekkere google synchronisatie, groter scherm, sneller etc.

    crApple kan onderhand beetje me rug op. Mooi spul hoor maar de exclusiviteits onzin en klant ‘vriendelijkheid’ doen me denken dat je dat stomme toestel leased ipv koopt.

  27. Apple’s inspiraties komen van de jailbreakers er zijn al zit dingen bedacht door de jailbreakers die later in een FW van apple zat

    zo verwacht ik ook dat dingen zoals SBsettings en overboard ook ooit in een FW komen uiteraard met een iets andere uiterlijk maar het gaat zeker gebeuren

    maar ik heb ook het idee dat apple zich niks aantrekt van concurrentie die denken dat we hun nieuwe iphone toch wel kope

    Greetz

  28. Ik word helemaal ram gek van die achtergrond.. Ik bleef maar kijken totdat de bolletjes op elkaar botste.. Waarschijnlijk kan je dat wel uitzetten.. Geef mij maar iPhone.. Wat zijn de graphics van de nexus lelijk zeg…

  29. Werkelijk waar,
    Die reacties van de meesten hier, echt ziek.
    Heeft iedereen hier aandelen in apple ofzo?

    Origineel geplaatst door Vinnyme
    Leuk om te zien dat hij bij de Nexus soms wel 5 keer op de “home” knop moet drukken voor hij het doet. Of meerdere keren moet slepen, of twee keer het verkeerde typt…….
    Geef mij maar de iPhone! Nexus zal op sommige punten best beter zijn, maar ik vind het gebruiksgemak van de iPhone gewoon vele malen beter en belangrijker.

    Heb jij de Nexus one al eens in handen gehad, hoe weet jij dat het beter is als je het nog nooit zelf hebt kunnen vergelijken? En waarom is het “leuk om te zien?” Het is toch veel leuker om te zien dat er een beetje concurrentie is? Ook gunstig voor jou, want Apple MOET nu wel.

    Origineel geplaatst door sheriff
    dit toestel is beter alleen de OS van apple is en blijft onverslaanbaar. Het blijft er vloeiender en natuurlijker uitzien.

    Hoe weet jij dat het onverslaanbaar blijft? Het is toch van de zotten, dat iets simpels als een verjaardag in je contactpersonen lijst niet eens wordt weergegeven in je agenda? Zelfs mijn 10 jaar oude nokia kon dit al. Nee de Iphone OS is superieur….

    Origineel geplaatst door Erwin
    Damn die google nexus is echt lelijk haha. Duhhhh dat ie iets sneller is met 1ghz tegen 600mhz van iphone en over een jaar als de nieuwe ipone launched kicked ie de nexus zijn ass. En met de nexus kun je alsnog niet zoveel customizen als een jailbroken iphone

    En hoe weet jij dat je niet zoveel kunt customizen op de nexus one? Android is Open Source, dus de sky is the limit….

    Origineel geplaatst door vincefra
    wat een onzin allemaal … iphone is meer dan een toestel. Het zijn de apps die het toestel maken … en waar is die vergelijking?

    Toen de eerste Iphone gelanceerd was, hoeveel stelde de app-store toen voor? Give it some time…

    Wees gewoon een beetje realistisch en doe niet alsof Apple alles is, tuurlijk het werkt perfect, ik vindt het ook een geweldig toestel, maar er is altijd ruimte voor verbetering. Ik ken genoeg mensen die de Iphone helemaal niet zo super vinden. Slechte foto’s geen foto’s verzenden via bluetooth, slechte agenda / kalender functie. Als je hem aan pc koppelt duren die reserve kopieen een eeuwigheid. Verplicht gebruik van Itunes. Geen USB massaopslag optie, als je bijv. op school wat mp3tjes wilt kopieeren. Enzovoorts enzovoorts….

  30. Het voordeel van een iphone is dat zelfs 3jaar na de release van hun toestel en na 2 nieuwe verbeterde versies apple nog steeds ondersteuning bied voor de aller eerste iphone’s, ik bedoel hiermee nieuwe updates. Geen enkel andere fabrikant van gsm toestellen doet dat bij mijn weten. Na 3jaar is mijn iphone nog steeds hip en niet verouderd.

  31. Ik hoop voor Apple dat ze op het gebied van customization een grote sprong voorwaarts gaan maken deze zomer. Doen ze dat niet dan kunnen ze wel eens grote problemen gaan krijgen. iPhone OS 4.0 moet echt totaal anders worden.

    Je merkt steeds meer dat consumenten het communistische gedrag van Apple storend gaan vinden.

    Voor mij persoonlijk hoeft het niet zo, restricties die er voor zorgen dat het gebruiksgemak toeneemt vind ik prima maar iets meer vrijheid in je telefoon zou wel goed zijn.

  32. Origineel geplaatst door Rob
    communistische gedrag van Apple storend gaan vinden.

    Je bedoelt denk ik autocratische (stalinistische) gedrag. Nou daar zijn Neelie en ik het dan wel mee eens…

  33. Ik blijf de iPhone mooier vinden qua uitstraling en de interface en usability blijft beter op de iPhone. Geen Nexus voor mij.

  34. ik stap over op de palm pre als ik zou moeten over stappen

  35. Origineel geplaatst door Matteo claeskens
    Het voordeel van een iphone is dat zelfs 3jaar na de release van hun toestel en na 2 nieuwe verbeterde versies apple nog steeds ondersteuning bied voor de aller eerste iphone’s, ik bedoel hiermee nieuwe updates. Geen enkel andere fabrikant van gsm toestellen doet dat bij mijn weten. Na 3jaar is mijn iphone nog steeds hip en niet verouderd.

    precies, dit komt zelden voor… Vaak krijgen oudere modellen geen update…

  36. Er zijn zeker nog wel veel verbeterpunten voor de iphone. waarom moet ik bijvoorbeeld mijn telefoon jailbraiken als ik gewoon mijn agenda wil zien op mn ontgrendel/homescreen? zulke supereenvoudige features mis ik wel een beetje in het standaard iphone OS..

  37. Ik ben na 3 jaar intensief gebruik zeer tevreden over de iPhone. Maar eerlijk is eerlijk; de Nexus verslaat de iPhone op vele punten. Dat heb ik nog niet eerder gezien bij een andere mobiel.
    Ik heb inmiddels de Nexus ook vastgehouden. Het grotere scherm met de veel hogere resolutie valt meteen op.
    Als mijn abo in juni afloopt zou ik overstappen naar de Nexus.

  38. IPhone ziet er veel strakker uit. En gebruiksgemak is in film duidelijk beter dan nexus. Heeft geen eens multitouch.

    Ik blijf bij iphone (nexus zie ik geen eens als een concurrent).

  39. Iphone is een mercedes en de nexus een mooie glimmende nissan.
    Al 12 jaar werkzaam met apple-spul and loving it!

  40. @Richard

    uhm jr zit hier op iPhoneclub.nl. Ik denk dat de meeste die
    hier posten laaiend enthousiast zijn. Vandaar de reacties. Maar als we toch reacties aan het beoordelen zijn. Jouw reacties slaan nog kant nog wal. Een OS afkraken op basis van verjaardag functionaliteit is een beetje raar. Maar na drie jaar nog geen multi-touch hebben is toch echt een misser. Multi-touch is toch een van de features die de iPhone speciaal maakte.

    En dan vragen hoe mensen bepaalde dingen weten zonder de nexus zelf te hebben bediend is vragen naar de bekende weg mensen reageren op basis van de video. Meer weten ze niet en jij ook niet. Maar ontwetendheid of gebrek aan kennis is nooit bewijs dat iets dus niet waar is.

  41. De ontbrekende multitouch komt waarschijnlijk omdat Apple de patenten heeft en ze niet deeld in de USA. In europa ligt dat anders, je dan ook dat alle toestellen die geen multitouch hebben in amerika dit wel hebben in europa. Droid vs Milestone bijvoorbeeld. Ik denk dat dit ook voor de nexus het geval zal zijn, omdat het slechts om een software matige aanpassing gaat.

  42. Ze vergelijken hier het nieuwste toestel ter wereld (zo’n beetje) met een toetsel van ruim een half jaar oud, en nog wint ie het niet. Haha. Kijk hoe slecht het scrollen werkt, hoe niet responsief dat touchscreen, hoe slecht de autocorrectie, en je weet: Dit ding is in het dagelijks leven een HEL om te gebruiken. Als dit zo blijft, is android KANSLOOS, en gaat iphone OS, maemo of dat nieuwe OS van samsung (bada, dacht ik?) er met de eer vandoor. Iig een OS dat usability en User Experience voorop zet, ipv de nerds te pleasen met “open source”-bullshit. En tot nu toe loopt apple op dat gebied nog lichtjaren voor op de concurrentie.

  43. Het blijft gewoon haasje over. Als de geruchten kloppen krijgt de nieuwe iPhone ook weer betere specs en verslaat die de Nexus met gemak. Eind van het jaar zijn er weer nieuwe Android foons die de iPhone weer verslaan wat specs betreft.
    Verder blijft het vooral een persoonlijke voorkeur wat je hebben wilt. Er zijn mensen wild enthousiast van Apple en slikken alles, er zijn mensen die gewoon voor het gebruiksgemak gaan en er zijn mensen die allergisch zijn voor alle waar een appeltje op staat. Het zij zo.
    Voor mij is het OS van Apple heus niet perfect. Bleutooth gegevensoverdracht wat elke gsm 10 jaar terug al kon kan nog steeds niet om onbegrijpelijke redenen maar zal wellicht over 2 jaar opeens wel mogelijk zijn. En waarom de iPhone geen mp3-ringtones accepteert zoals elke andere gsm 5 jaar terug al deed is mij ook nog steeds niet duidelijk geworden. Verder ben ik (op iTunes na) gewoon tevredenover mijn 3GS en kijk ik over anderhalf jaar wel.

    Dat multitouchverhaal is omdat Apple daar patenten op heeft die echter alleen in de USA gelden maar niet in Europa. Hier krijgt de Nexus gewoon multitouch.

  44. Origineel geplaatst door Willempie
    Verder ben ik (op iTunes na) gewoon tevredenover mijn 3GS en kijk ik over anderhalf jaar wel.

    ik vind wat jij zegt ook een van de grootste gebreken die apple heeft. exclusieve providers. je moet een 2-jarig abbo’tje en veel keuzeruimte heb je niet. ik hoop dat ook die geruchten waar zijn en dat apple haar exclusiviteit opgeeft en meerdere providers de iPhone laat verkopen. ik heb nu een 1-jarig abbo’tje voor mn BlackBerry curve 8900 en wat ben ik blij dat het maar voor 1 jaar is. wil zo snel mogelijk weer terug naar de iPhone nextgen

  45. @Calvin: Wel eens van Jailbreak gehoord, de oplossing is zoooo dichtbij!!

  46. @richard: Wat een gedoe allemaal, Jailbreaken dat ding en je hebt je massaopslag op de iphone, beetje jammer dat opensource nog in de klei zit terwijl Apple al in de sky zit… daar kun je toch niet op wachten met al die Android regeltjes, zo open is het niet hoor!! kijken teveel naar Apple 😉

    iedereen heeft een hekel aan Apple, maar ondertussen heeft iedereen wel iets van Apple in huis… en waarom??

  47. @kevin buis: Wat een gezeur over abbootjes, rij naar belgie koop een simlock vrije iphone en weg met je beperkingen, doe er een simmetje in van welke provider dan ook!!

    wat is het probleem??

  48. mijn klachten over de iPhone 3G:

    Geen goede SSH client beschikbaar (probeer eens commando’s te doen in mobileterminal, wat een ramp zeg)
    Geen officiele bluetooth keyboard ondersteuning (grrrr)
    Batterij binnen een halve dag leeg als bluetooth en wifi aan staat (waarom zou je dat uit willen zetten)
    Wifi sterkte is om over te huilen, zelfs naast mijn wifi kastje heb ik nog problemen, terwijl ik met mijn laptop 2 straten achter me nog verbinding heb
    T-Mobile (3G is om te huilen en vaak staat er “Geen Verbinding” bovenin mijn scherm
    iTunes (ik heb een Apple laptop maar als er 1 programma is waar ik een hekel aan heb is dat het wel. Kan niet eens de muziek die lokaal op mijn schijf staat in iTunes laden zonder problemen (teveel ofzo), laat staan die op mijn server staat.
    Foto’s zijn niet zo mooi

    maar ik hou van mijn telefoon, eerlijk waar. vind het geweldig! De ondersteuning met mijn Gmail (agenda, contacten en e-mail) is echt geweldig! kan me niet voorstellen dat dat beter kan! de scherpte van het scherm is echt goed en het werkt zo prachtig. de applicaties zijn heel fijn in gebruik en het blijft gewoon leuk om met de telefoon te spelen, ondanks dat ik em al iets van anderhalf jaar heb.

  49. The zoom problem highlighted in the video on the browser is only a usa problem due to apple patents , in europe it works the same as the iphone , comparing the 2 the iphone sadly lags behind the nexus 1 and i dont see the next iphone being better , problem for apple is the 1 time a year new iphone is too slow , as the competition brings out more models than apple , unless that changes i see a future where the android phone is selling more than the iphone , and vodafone nl has the nexus 1 first so a better network with a faster phone will kick apples bacjside for sure

  50. Origineel geplaatst door Thumper-uk
    The zoom problem highlighted in the video on the browser is only a usa problem due to apple patents , in europe it works the same as the iphone , comparing the 2 the iphone sadly lags behind the nexus 1 and i dont see the next iphone being better , problem for apple is the 1 time a year new iphone is too slow , as the competition brings out more models than apple , unless that changes i see a future where the android phone is selling more than the iphone , and vodafone nl has the nexus 1 first so a better network with a faster phone will kick apples bacjside for sure

    Absoluut niet. Al die verschillende telefoons moeten ook programma’s voor geschreven worden. Er kan pas gebruikgemaakt worden van nieuw features als dat ook softwarematig wordt ondersteund. De android zal in dezelfde versplintering terechtkomen als WM. De telefoons zullen dus hoofdzakelijk met andere androidtoestellen gaan concureren ipv met de iPhone. De iPhone zal altijd het grootste aanbod apps, muziek en video’s hebben van alle telefoonmakers. Dus ik denk dat één toestel per jaar de juiste compromis is tussen gebruikers (markt) en ontwikkelaars en assesoires makers.

  51. voor mij is een heel duidelijk argument voor: de openheid. spul van Apple is te gesloten vind ik.

    (jeps, ik typte dit op MBpro met OSX)

  52. Wel grappig om te lezen dat veel gebruikers zeggen dat je de specs niet mag vergelijken omdat de nexus zoveel nieuwer is. Vervolgens vergelijken diezelfde gebruikers wel de appstore met de android appstore?. Als je dan je mening geeft blijf dan tenminste consistent.

  53. Origineel geplaatst door Calvin
    – zelf m’n provider kiezen zou leuk zijn

    Dan koop je hem toch bij mobistar?
    Kan je elke provider nemen die jij wil.

  54. Moet je eens zien, mensen die voor een gsm kiezen kijken EERST naar het uiterlijk.. En als je dan zo’n vergelijking ziet waarbij die lieve mensen de iphone zo lelijk als iets hebben laten uitzien denk je toch ook wel eens aan die prachtig blinkende LELIIJKEEE nexus.. Ben een iphone gebruiker sinds zijn 3 generaties en ben dik tevreden met het materiaal dat ik in men handen heb. Natuurlijk zal een verbetering komen maar dan wachten we gewoon af en kopen we ons die lekkere snellere nieuwe generatie iphone 😉

  55. Ik heb beide toestellen en ik moet zeggen de nexus one is beter en stukken sneller ook het onscreen toetsenbord is nu net zo goed als de iphone dit was met de milestone en hero we’ll iets anders hier was toen de iphone opermachtig
    Mee. ook de home back menu en search knoppen op de nexus zijn gewoon goed op het filmpje lijkt van niet maar dit is gewenning 1maal gewend werkt dit zonder problemen.

  56. Geef mij toch maar een iphone hoor…
    Design en OS is beter
    Al heeft die nexus betere specs ik blijf bij wat ik heb mijn mooie en prachtig werkende iphone 3GS. Zoveel mense klagen van het gesloten gedrag van Apple ik vindt daar niks mis mee
    Volgens mij gaat chrome os de zelfde richting als windows gaan IEDEREEN kan eraan. Ja bij apple zijn de controles soms nogal streng maar i vindt juist dat het een gevoel van veiligheid geeft

  57. Ik kies toch voor de Iphone 😉

  58. @ HeijtInk
    Het feit dat de nexus geen multitouch heeft, is niet omdat ze dat niet kunnen implementeren, maar omdat in amerika wordt gedaan aan “software-patenten”.

    Apple heeft in amerika een patent op het gebruiken van multi-touch. Toestellen die naar nederland zullen komen worden dan ook voorzien van die functionaliteit.
    De HTC HD2 is daar een voorbeeld van. In amerika komt deze uit zonder multitouch, in nederland met.
    Daarnaast begrijp ik de reactie van Richard wel. De Iphone is een prachtig toestel, maar een beetje objectiviteit zou wel mogen. Wat hebben we er aan als iedereen met een reactie komt als “Leuk toestel, maar de Iphone is beter.” Dan kun je jezelf een schouderklopje geven dat je iets positiefs hebt gezegd, maar voegt het in weze weinig toe.

    @Ferre
    Zie comment in de video, de man typte in het “Aan” veld inplaats van het “Bericht” veld. Daar staat vanzelfsprekend geen correctie op (net als bij de Iphone).

    Om zo objectief mogelijk te zijn: De nexus one is een mooi toestel met vooruitstrevende hardware. De Iphone is één stuk degelijkheid / stabiliteit met bewezen technologie. Echter door te kiezen voor stabiliteit zul je af en toe te maken hebben met een vertraging in het innovatieproces.

    Voor de mensen uit de Unix wereld. Debian is een stabiele distributie, maar heeft vaak een pakket aan verouderde drivers / applicaties.

    Edit: Om reacties als “gejat” te ontkrachten. Denk maar niet dat er één electronica-reus bestaat die dit principe niet gebruikt. Wanneer een fabrikant komt met iets wat aan slaat, zullen er altijd anderen zijn die het overnemen. Dit is naar mijn idee een goede ontwikkeling omdat het bedrijven stimuleert om beter te zijn dan de rest. Dit is ook de reden waarom ik blij ben dat het hier geen amerika is (zie begin reactie). Patenten op multi-toch werkt alleen maar innovatie vertragend.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.