apple store iphone instellen

Nederlandse Apple Store biedt geen KPN en Hi meer aan

In de Nederlandse Apple Store kun je geen iPhones met KPN en Hi meer afsluiten. Apple biedt alleen nog T-Mobile en Vodafone aan.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

apple store iphone instellenDe Nederlandse Apple Store is gestopt met het aanbieden van KPN- en Hi-abonnementen. Dat ontdekte iCulture. Navraag bij Apple maakte duidelijk dat er geen directe aanleiding gecommuniceerd is waarom de banden met KPN zijn verbroken. Wel is het zo, dat Hi op korte termijn zou verdwijnen omdat KPN dit merk binnenkort niet langer aanbiedt. Als je je nieuwe iPhone in de Apple Store gaat halen, dan heb je momenteel alleen nog keuze uit T-Mobile en Vodafone.

In de fysieke winkels zijn de abonnementen niet meer af te sluiten. In enkele andere Europese landen is een soortgelijke ontwikkeling gaande, met Duitsland als meest extreme voorbeeld. In de Duitse Apple Store is de iPhone alleen nog met T-Mobile te krijgen.

Daarmee lijkt Apple bijna terug te gaan naar de situatie van een paar jaar geleden, toen je gedwongen was om de iPhone via een beperkt aantal providers te kopen. Inmiddels is de markt wel wat veranderd: veel mensen kiezen tegenwoordig voor een iPhone zonder abonnement en er zijn zoveel telefoonwinkels die de iPhone in het assortiment hebben, dat je echt niet meer naar de Apple Store of naar de provider hoeft.

Hier zie je de oude situatie, die tot vorige week geldig was:

apple-store-providers-oud-1

Vanaf nu kun je alleen bij T-Mobile en Vodafone terecht:

apple-store-providers-nieuw-2

Natuurlijk kun je nog steeds een iPhone met KPN-abonnement afsluiten, maar daarvoor zul je wel rechtstreeks bij de provider of bij een telecomwinkel die KPN verkoopt, moet aankloppen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 september 2016, 21:33
Categorie Apple
Onderwerpen apple store, kpn, t-mobile, Vodafone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.