Vector Watch.

Fitbit neemt smartwatch-maker Vector Watch over

Fitbit heeft smartwatch-maker Vector Watch overgenomen. Vector Watch heeft allerlei smartwatches die samenwerken met een iOS-app. Er zullen door de overname geen nieuwe horloges van Vector Watch meer verschijnen.

Fitbit is op overnamepad. Na de overname van Pebble door Fitbit, is het nu de Europese smartwatch-fabrikant Vector Watch die zich bij Fitbit mag voegen. Vector Watch is de maker van allerlei stijlvolle smartwatches, inclusief eigen software. De overname van Vector Watch is bekendgemaakt via de website van Vector Watch. Maar wat is Fitbit hiermee van plan?

Vector Watch.

Fitbit neemt Vector Watch over

Vector Watch heeft een hele reeks aan smartwatches in het assortiment. Kenmerkend is dat de batterij van de Vector Luna maar liefst dertig dagen mee gaat. De smartwatch werkt in combinatie met je iPhone en de bijbehorende iOS-app (link) en laat je ook allerlei apps installeren via de in-app App Store. De Vector-smartwatch werkt ook samen met de Gezondheid-app van Apple. De modellen zijn er in allerlei kleuren en met verschillende soorten bandjes, zoals leer en een schakelarmband. De prijzen variëren van €200 tot €500 en we noemden de Vector Luna al in ons lijstje van alternatieven van de Pebble.

Echter, nu Fitbit Vector Watch overgenomen heeft, komt er een einde aan de Vector-smartwatches. Fitbit neemt zowel het team als het software platform van Vector Watch overgenomen. Op de site laat Vector Watch weten dat er in de toekomst geen nieuwe producten meer aankomen, zowel qua software als hardware. Bestaande klanten met een Vector-smartwatch kunnen nog steeds bij Vector terecht voor technische ondersteuning en de horloges zullen ook gewoon blijven werken.

Vector Luna smartwatch

Vector Watch zegt er in de toekomst voor te zorgen dat alle functionaliteiten blijven werken. Ook de garantie van twee jaar blijft behouden. Ontwikkelaars kunnen bovendien nieuwe wijzerplaten blijven maken en indienen, maar nieuwe streams (soort complicaties) kunnen niet meer gemaakt worden.

Fitbit is momenteel al de grootste wat betreft wearables en stond bovenaan in de lijst van meest verkochte wearables, afgelopen december. Als je echter kijkt naar alleen de smartwatches, dan staat Apple met de Apple Watch nog steeds bovenaan. Mogelijk wil Fitbit haar horizon gaan verbreden door ook meer te focussen op smartwatches, naast de bestaande fitnesstrackers. Dit past bij de eerdere overname van Pebble, die ook allerlei smartwatches uitgebracht had.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 januari 2017, 13:45
Categorie Accessoires
Onderwerpen fitbit, smartwatch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.