Vanaf 7 april groter prijsverschil in iTunes-muzieknummers

Vanaf 7 april gaat Apple prijsdifferentiatie invoeren in de App Store. Populaire nummers gaan $1,29 kosten, minder populaire $0,99 of $0,69. Ze zijn voortaan ook zonder DRM.

itunesAls je van plan bent om wat muziek uit de iTunes Store te kopen, dan kan het de moeite lonen om nog een weekje te wachten. Apple heeft een paar weken geleden aangekondigd dat er meer variatie in prijzen komt: de minder populaire nummers kosten straks $0,69 en de tophits kosten $1,29. Er is nog geen officiële datum vastgesteld, maar volgens een bericht in de LA Times zou de maatregel vanaf 7 april kunnen ingaan.


Ze baseren zich daarbij op informatie van Apple zelf: die heeft platenmaatschappijen geïnformeerd dat de prijswijziging op 7 april ingaat. Er komen drie prijsniveau’s: $0,69, $0,99 en $1,29. Tegelijk zal Apple afstappen van DRM voor alle nummers. Volgens Jim Guerinot, manager van diverse artiesten waaronder Nine Inch Nails, geeft Apple met de prijsverhoging voor populaire nummers een verkeerd signaal af richting het publiek, dat de muziekdownloads ook onbetaald kan downloaden. Het zou volgens Guerinot logischer zijn om het kleine aantal mensen dat nu bereid is om voor muziek te betalen niet verder uit te knijpen.

Via: iLounge

Informatie

Laatst bijgewerkt
26 maart 2009 om 17:08
Onderwerpen
,
Categorie
Apps

Reacties: 15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.