Britten gebruiken iPhone vooral om te e-mailen

ComScore heeft onderzoek gedaan naar het gebruik van diverse smartphones. En wat blijkt? iPhone-bezitters zijn veel actiever als het op e-mail, games installeren en social networking aankomt.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iphone email keyboardVoor het eerst is er door marktonderzoeksbureau comScore onderzoek uitgevoerd hoe Britse iPhone-bezitters hun iPhone gebruiken. ComScore heeft gekeken hoe mensen afgelopen januari hun smartphone hebben gebruikt. Daaruit blijkt dat 93% van de iPhone-bezitters minstens één mobiele toepassing gebruiken.

E-mail is veruit het populairst: 75% van de ondervraagden gebruikt de iPhone om onderweg hun e-mail te checken. Bij andere smartphones is dat maar 35%. Ook bij zoeken op internet, weerbericht, social networking, nieuws en muziek lopen de iPhone-gebruikers voorop.

Maar liefst 18,6% van de iPhone-bezitters koopt games, terwijl dat bij andere smartphones maar 5,6% is. Eigenlijk liggen de cijfers wel in lijn met wat andere onderzoeken eerder hebben laten zien: iPhone-gebruikers zijn nu eenmaal meer met hun apparaat bezig en gebruiken het niet alleen maar om te bellen. De iPhone wordt niet alleen als statussymbool gekocht, maar wordt in de praktijk daadwerkelijk gebruikt waar het voor bedoeld is. Verder interessant: 75% van de iPhone-kopers is mannelijk en tussen de 18 en 44 jaar oud.

Ook meedoen aan zo’n enquête? De Belgische iPhone-operator Mobistar heeft geabonneerden op de iPhone-nieuwsbrief gemaild om mee te doen aan een enquete. In de vragenlijst wordt gevraagd welke smartphone je hebt en hoe tevreden men erover is. Ook krijg je vragen wie jouw operator is, welke functies je gebruikt en hoeveel toepassingen je hebt gedownload (ook over betaalde applicaties). Verder is Mobistar geïnteresseerd of men tevreden is over de iPhone-webstie van Mobistar. Een screenshot van het e-mailtje dat Mobistar stuurde is online te zien.

Meer info: comScore
Tipgever: Pieter (Mobistar-enquête)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 maart 2009, 18:30
Categorie iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.