UnTwitched

UnTwitched: onofficiële Twitch-app voor de Apple TV

Bekijk Twitch-streams op je Apple TV met UnTwitched, een onofficiële app waarmee je gemakkelijk een stream kunt vinden en bekijken. Alleen de Twitch-chat ontbreekt hierbij.

UnTwitched

Twitch, de populaire livestreamingdienst voor gamers, heeft gek genoeg nog geen eigen Apple TV-app. Het onofficiële alternatief UnTwitched zorgt ervoor dat je alsnog Twitch-streams via de nieuwe Apple TV kunt bekijken.

Ontwikkelaar Jermaine Jong zette Untwitched in elkaar, een app die precies doet wat je van een Twitch-app verwacht. Zo kun je kijken welke games het populairst zijn om te streamen en kun je individuele streams vinden met de ingebouwde zoekfunctie. Ook kun je Highlights en oude uitzendingen terugkijken.

Bob Ross op de Apple TV

Dankzij UnTwitched kun je ook van de populairste streamer van het moment genieten: Bob Ross. Om het nieuwe Twitch Creative-kanaal te promoten worden alle uitzendingen van het schilderprogramma ‘The Joy of Painting’ van Bob Ross 24 uur per dag uitgezonden.

Tot zaterdag 7 november kun je onafgebroken kijken naar de ‘happy trees’ en ‘happy clouds’ die Ross op een doek schildert. De reclamecampagne blijkt een gouden vondst van Twitch: het kanaal overschrijdt namelijk regelmatig de 50.000 kijkers en is steevast het populairste kanaal.

Geen Twitch-chat aanwezig

Het enige wat mist aan UnTwitched is de Twitch-chat, al kun je altijd nog meechatten door de Twitch-app op de iPhone te gebruiken. In de app-beschrijving van Untwitched staat dat er gewerkt wordt aan het toevoegen van de chat en de mogelijkheid om met je eigen Twitch-account in te loggen.

UnTwitched

Je kunt UnTwitched voor €0,99 downloaden uit de Apple TV-Store, al is het de vraag hoe lang UnTwitched blijft bestaan. Mocht de app erg populair blijken en Twitch krijgt er lucht van, dan zou het kunnen betekenen dat UnTwitched uit de App Store gehaald wordt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 november 2015, 11:49
Categorie Apps
Onderwerpen apple tv, livestream

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.