OneDrive-Opslag

Microsoft beperkt OneDrive-opslag voor gratis en betalende gebruikers

De opslaglimiet van OneDrive wordt voor zowel betalende als gratis gebruikers aan banden gelegd. Zo wordt de optie met onbeperkte opslag geschrapt en kunnen gratis gebruikers ook minder opslaan.

OneDrive-Opslag
Microsoft legt de opslagcapaciteit van clouddienst OneDrive aan banden en dat heeft ook gevolgen voor iOS-gebruikers die bestanden en foto’s opslaan via de dienst. Zo kunnen gratis gebruikers binnenkort minder bestanden opslaan en wordt de optie voor onbeperkte opslag zelfs volledig geschrapt.

Voorheen had OneDrive al een opslaglimiet van 1 terabyte geheugen, maar in 2014 werd deze limiet opgeheven voor gebruikers van Microsoft Office 365. Daar werd door sommige gebruikers gretig gebruik van gemaakt, door enorme hoeveelheden data in deze onbeperkte cloud te gooien. “In sommige gevallen overschreed dit de 75 terabyte per gebruiker, wat 14.000 keer meer is dan het gemiddelde”, zo schrijft Microsoft in een blogposting.

Nieuwe abonnementsopties
Tijd voor verandering dus, waarbij de optie voor onbeperkte opslag volledig verdwijnt. De Office 365 Home, Personal en University abonnementen krijgen nu een OneDrive opslaglimiet van 1 terabyte. Ook de opties om een nieuw abonnement te nemen met 100GB en 200GB aan ruimte, worden vervangen met een 50GB-lidmaatschap dat begin 2016 beschikbaar komt.

Als je op dit moment gebruik maakt van OneDrive en meer dan 1 terabyte aan bestanden opgeslagen hebt, zal Microsoft je op de hoogte stellen van de veranderingen. Vanaf dat moment heb je minstens 12 maanden de tijd om je OneDrive op te schonen, zodat je onder de nieuwe grens van 1TB komt.

Ook het gratis aanbod wordt ingeperkt van 15GB naar 5GB aan opslagruimte. Daarnaast zal de gratis 15GB aan extra ruimte voor foto’s verwijderd worden. Gratis gebruikers die de 5GB overschrijden krijgen dit ook te weten en hebben een jaar de tijd om hun OneDrive op te ruimen. Al deze veranderingen worden begin 2016 doorgevoerd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 november 2015, 10:41
Categorie Apps
Onderwerpen cloud, onedrive

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.