Pharrell Williams met Freedom.

Apple zoekt medewerker voor originele content en live evenementen

Apple heeft een vacature online gezet waarin gezocht wordt naar iemand die gespecialiseerd is in eigen content en live evenementen op het gebied van radio, muziek, boeken, televisie en films.

Pharrell Williams met Freedom.Apple heeft een vacature online gezet waarin ze op zoek zijn naar iemand op het gebied van originele content. Onder de noemer Original Content Strategy and Live Projects moet de gezochte werknemer zich bezighouden met het maken van eigen content en live evenementen voor Apple Music, iTunes en de App Store.

Nog meer originele, eigen content van Apple?

De belangrijkste verantwoordelijkheden in deze functie zijn het bedenken, ontwikkelen en beheren van originele content en live projecten. Om in aanmerking te komen voor de vacature moet de potentiële kandidaat wel aan een aantal eisen voldoen. Zo is zeven jaar ervaring in de entertainmentindustrie essentieel en moet de nieuwe medewerker ook verstand hebben van contentcampagnes, marketing en live evenementen. Apple is specifiek op zoek naar een creatieve denker en iemand met passie voor radio, muziek, boeken, televisie en films. Communicatie- en presentatieskills behoren ook tot het eisenpakket vanwege het samenwerken met de andere teams binnen Apple.

Op dit moment organiseert Apple al enkele live evenementen en eigen content. Al enkele jaren organiseert Apple jaarlijks het Apple Music Festival (voorheen iTunes Festival), dit jaar met optredens van onder andere One Direction en Pharrell Williams. Sinds juni heeft Apple een eigen radiostation voor Apple Music genaamd Beats 1 en organiseren ze evenementen in de Apple Stores, zoals onlangs de optredens met DJ Hardwell. Daarbij is vaak sprake van exclusieve deals met artiesten.

Eerder gingen er al geruchten dat Apple meer eigen content wil produceren. Zo zou Apple bezig zijn met eigen tv-series en films voor de nieuwe Apple TV en produceren ze eigen muziekvideo’s in eigen huis. Deze vacature sluit mooi aan bij eerdere geruchten, waardoor het erop lijkt dat Apple serieuze stappen wil gaan nemen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 november 2015, 12:38
Categorieën Apple, Diensten
Onderwerpen apple, vacature

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.