Undisturbed voor de Mac met badges.

Undisturbed op de Mac laat je met volledige concentratie werken

Undisturbed voor de Mac zorgt ervoor dat je niet meer afgeleid wordt door de badges bij de icoontjes in de Dock. Daarnaast wordt ook meteen Niet storen ingeschakeld.

Als je ongestoord wil werken, komt de Niet storen-functie op de Mac goed van pas. Hierdoor word je niet meer afgeleid door binnenkomende meldingen. Undisturbed gaat een stapje verder en verbergt zelfs de badges op de icoontjes in de Dock.

Undisturbed voor de Mac met badges.

Undisturbed verbergt afleiding

Niet storen is zowel beschikbaar op de iPhone en iPad als de Mac, maar vooral op de laatstgenoemde kan de functie niet genoeg zijn. Hoewel meldingen stilgehouden worden, kan een badge op een icoontje in de Dock ervoor zorgen dat je in de verleiding komt om te kijken van wie die twee iMessage-berichten precies afkomstig zijn. Undisturbed verbergt deze icoontjes, zodat ook deze niet voor afleiding zorgen.

Undisturbed zit verstopt in de menubalk van je Mac, in de vorm van een maantje. Met twee klikken kun je Undisturbed inschakelen, waarna de Dock kort uit beeld verdwijnt en weer terugkeert. Alle badges bij de appicoontjes zijn dan verdwenen, wat zorgt voor minder afleiding. Tegelijkertijd wordt ook de standaard Niet storen-modus automatisch ingeschakeld, zodat ook binnenkomende meldingen stilgehouden worden.

Undisturbed voor de Mac uit de menubalk.

Met diezelfde twee klikken kun je Undisturbed weer uitschakelen, zodat de badges weer terugkeren. In onze test ging dat soms mis, omdat de instelling voor badges bij de apps niet weer automatisch ingeschakeld werden. Hierdoor moesten we in de instellingen van de Mac duiken. Het lijkt een beetje een kwestie van hit & miss te zijn, want soms werden de badges wel weer teruggeplaatst. We hebben navraag gedaan bij de ontwikkelaar en hij heeft aangegeven dat er aan een fix gewerkt wordt.

Undisturbed instelling op de Mac.

Undisturbed is gratis te downloaden, maar alleen buiten de Mac App Store om. De app zal daardoor na de installatie tegengehouden worden door Gatekeeper, maar je kunt de app via systeemvoorkeuren goedkeuren om geïnstalleerd te worden. Los van de gratis optie, is er ook een extra Pro-stand waarmee extra functies ontgrendeld. Je krijgt dan onder andere een kleine subtiele notificatie-indicator in de menubalk en je kunt Undisturbed nog sneller inschakelen via een Alt-klik of zodra je Mac opgestart wordt. Deze Pro-stand kost €3,99.

Je kunt Undisturbed downloaden via de website van de ontwikkelaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 oktober 2017, 13:16
Categorieën Apps, Mac & macOS
Onderwerp niet storen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.