Reacties voor: Txtr aangepast voor de iPad: ook boeken van Bol.com te lezen op de iPad

De applicatie Txtr is vanaf nu ook geschikt voor de iPad. Dat houdt in dat je boeken die je via ebook.nl hebt gekocht ook op de iPad kunt lezen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 48 reacties

  1. Handig, maar heb zelf pas een manier uitgevonden om de Adobe beveiliging er maar helemaal af te halen. Is misschien niet helemaal legaal, maar nou kan ik ze gewoon via iTunes in iBooks zetten.

  2. wil je dat ook delen met ons?

  3. @sandertje: Denk dat dat niet mag, maar Google is je vriend.

  4. Ik hanteer ook de al-dan-niet legale manier die Koenvdvoort bedoelt, kopen bij Bol.com (of willekeurige andere) en dan ontdoen van de rechten. Mooi met kaftjes in de ibooksenkast.

  5. @sandertje: @Koenvdvoort: google op adept drm remove cabbage, volg de stappen en veel leesplezier.

    Verder is er niets illegaals aan, niet juridisch en al helemaal niet moreel gezien

  6. thanx, m

  7. Eerlijk gezegd heb ik mij er nog niet in verdiept, het lezen op de iPad middels iBooks.

    Ik lees momenteel een studieboek, gedownload in PDF-formaat en toegevoegd in iTunes, na het synchroniseren terug te vinden in iBooks. Simpel, maar als ik dit artikel lees, kun je dus niet zomaar boeken van Bol.com downloaden / kopen en die vervolgens lezen in iBooks?

    Ik had stiekem verwacht dat boeken die gekocht worden van Bol.com ook in PDF formaat gedownload kunnen worden, niet dus, helaas.

    Overigens zit ik niet te wachten op meerdere Apps voor het lezen boeken. Liever één “boekenkast” in iBooks.

  8. @Angelo: Ook PDF’s van Bol.com hebben DRM beveiliging, die er op dezelfde manier vanaf gehaald kan worden en dan gewoon via iTunes op de iPad geplaatst kunnen worden.

  9. Origineel geplaatst door Joost
    Ik hanteer ook de al-dan-niet legale manier die Koenvdvoort bedoelt, kopen bij Bol.com (of willekeurige andere) en dan ontdoen van de rechten. Mooi met kaftjes in de ibooksenkast.

    En dit zou ik ook graag willen, de boekjes op de plank in ibooks. Maar:
    google op adept drm remove cabbage, lijkt me erg in gewikkeld. Met scripts etc.
    Is er geen Jip en Janneke versie? :):)
    Welk bestand moet ik nemen met downloaden? epub of pdf??
    Dan kan ik bij bol.com of ebook.nl wat boekjes gaan kopen voor de ipad.

  10. @Corrie: Als je een windows computer gebruikt is het allemaal best eenvoudig. In wezen een programmatje installeren en idd een scriptje. Als dat er staat open je het epub bestand met dat programma en die maakt er een kopie van inclusief DRM maar met een algemene sleutel. Op een mac idd iets ingewikkelder.

  11. Oké, is het altijd een PDF formaat bij BOL?

    Origineel geplaatst door Joost
    @Angelo: Ook PDF’s van Bol.com hebben DRM beveiliging, die er op dezelfde manier vanaf gehaald kan worden en dan gewoon via iTunes op de iPad geplaatst kunnen worden.

  12. @M Toch blijven er vragen, hoe krijg je het boek dan ibooks? Mijn Engels is niet zo best, even mijn zoon vragen of hij naar wil kijken. Als ik het gezien heb hoe het moet, dan lukt het me wel. Ik zal hem deze discussie laten lezen. We komen er vast wel uit.

    Thanx

  13. @Corrie: je bepaalt over het algemeen niet zelf of een boek in epub of pdf is, dat heeft de uitgever al voor je bepaald.
    De meeste leesboeken zijn in epub, veel technische boeken in pdf vanwege de kleurenafbeeldingen.
    Epub leest prettiger, maar pdf is ook goed te doen.

    Het plaatsen van de boeken met itunes is precies hetzelfde als muziek, foto of video. Zodra je ibooks (gratis app) hebt geinstalleerd heb je er in itunes een tabje “boeken” bij. Of misschien staat ie er altijd wel, maar dan is het me niet opgevallen.

    Wat betreft de stappen en moeilijkheid, dat is gelukkig maar 1x. Zodra je Python en de benodigde scriptjes hebt geinstalleerd is het een kwestie van op 3 knopjes drukken.

  14. Met deze tips zal het vast wel gaan lukken. Ik had wel al wat gratis boeken uit de winkel van ibooks genomen. Met de foto’s is het ook gelukt via iTunes.
    Ik ben een windowsgebruiker en met de iPad maak ik voor het eerst kennis met Apple. Het is allemaal nog zo nieuw, maar aldoende leert men. Dus veel kijken op ipadclub en hopen iets te leren. 🙂

  15. @Corrie, en, hoe bevalt de iPad. Leuk om te lezen!

  16. Ik ben een redelijk bijdehante oma, maar het lukt me niet. Ik heb de app txtr geïnstalleerd en die Google adept drm remove carbage, heb een boek gekocht bij bol.com maar bij het downloaden geeft ie een error! Help!!!

  17. @Anke: Heeft bijdehante oma wel alle stappen goed doorgelezen? 🙂

    Voor txtr heb je als het goed is dat hele adapt drm removal spul niet nodig. Dat is alleen nodig als je txtr niet wilt gebruiken maar de boeken in de app ibooks wilt hebben.

    Voor het downloaden van gekochte boeken bij Bol.com moet je Adobe Digital Editions op je pc hebben staan.

  18. Origineel geplaatst door wandersiemers
    @Corrie, en, hoe bevalt de iPad. Leuk om te lezen!</

    Er valt nog zoveel te ontdekken op de iPad, ik ben er nog niet aan toe gekomen om echt ontspannen te gaan lezen. De oude kinderliedjes zijn ieder geval leuk gewoon om te hebben. 🙂 Max HaveLaar kan nog een keer gelezen worden, dat is jaren geleden. Zo te zien gaat dat wel leesplezier opleveren op de iPad. Uiteraard straks ook de nieuwe boeken.
    Maar eerst even page en keynote uitproberen. Ik heb deze nu pas enkele dagen en het is erg leuk om daar een beetje mee te spelen. Dus mijn ontdekkingstocht is nog lang niet voorbij.
    Ik heb vakantie, het is slecht weer en ik heb wat te doen. 🙂

  19. @Joost:

    Bedankt voor je uitleg, het boek staat intussen op m’n laptop op Adobe Digital Editions. Maar hoe krijg ik het dan in iTunes zodat ik hem kan synchroniseren met m’n iPad? Ik ben dus niet zo bijdehand als gedacht….

  20. @Anke: ipad aansluiten en het bestandje naar je ipad slepen vanuit de map waar het staat opgeslagen. Het boek hoeft niet in iTunes te staan. Het is al even geleden maar voor de boeken die ik bij bol.com heb gedownload had ik dat Digital Editions ook niet nodig, vreselijk brak stuk software. (tenminste, alleen als je op je computer wil lezen).

  21. @M.:
    Ik ben kennelijk ook stom. Dat zeg je wel heel erg gemakkelijk. Hoe kun je iets naar je iPad slepen? Het moet toch in Txtr terechtkomen?
    Ik heb die applicatie nu al twee keer gedownload maar hij loopt vast op mijn iPad. Ik kom niet in het settingsmenu waar ik kan inloggen. De werkwijze op ebooks.nl gaat wel goed op de iPhone maar bij mij dus niet op de iPad.
    HELP

  22. @footloose: sorry, dan heb ik het verkeerd begrepen. Ik dacht dat het om met adept DRM vrij gemaakte boeken ging, niet txtr. Ik maak m’n bestanden gewoon DRM vrij en beheer ze op m’n computer zonder tussenkomst van een buitenstaander.

  23. We hebben het programma voor DRM vrij adept etc… op de pc gezet. En nu werkt het toch niet. Of we doen nog steeds iets verkeerd?
    Het is geen zip bestand zegt het programma?

  24. @Corrie: wat is de precieze bestandsnaam? titel.epub of titel.ace of iets dergelijks?

  25. @M.:

    Okay, ik heb m’n iPad aangesloten aan m’n laptop. Op m’n laptop staat in Adobe Digital Editions dat boek in hun bibliotheek (van daaruit zou ik het kunnen lezen als ik dat zou willen…) Hoe moet ik dat dan vanuit die bibliotheek van Adobe naar m’n iPad slepen??

  26. @Gonnie:
    Ik weet dat we geen supportvragen aan je moeten stellen maar dit is een reactie op jouw artikel. Als ik de stappen op ebook.nl volg, gaat het NIET goed op de iPad (wel op de iPhone). Bij jou kennelijk wel, heb je exact de iPhone instructie gevolgd? (er staat nl. geen instructie voor de iPad, wel voor iPod touch maar die is summier/onduidelijk).
    Kwam jij wel in het settingsmenu van Txtr op je iPad om in te loggen op je Txtr-account?

  27. Origineel geplaatst door M.
    @Corrie: wat is de precieze bestandsnaam? titel.epub of titel.ace of iets dergelijks?

    titel.acsm als ik in adobe digital editions kijk, bij info over item, dan is het wel een titel. epub.
    Ik heb de boeken niet in de map van adobe staan, maar in een map op de c-schijf.

  28. @Corrie: heel mooi, dan zoek je nu in die map op de c-schijf het bestand titel.epub op en kopieer die even naar je bureaublad. Dan start je het programmaatje wat je hebt geïnstalleerd. Het programma vraagt welk bestand je wil gebruiken en hoe je het gekopieerde bestand wil noemen. (bijvoorbeeld: titel-zonder-drm.epub)

    Vervolgens kan je het gekopieerde bestand naar je iPad (als je die op je pc hebt aangesloten) slepen rechtstreeks vanaf je desktop.

  29. Gonnie, hoe kun je “Ik heb beide gekochte boeken naar txtr.com geüpload”, als je in txtr.com uitsluitend documenten kunt uploaden en dus geen acsm bestanden ???????
    Graag een toelichting op dit stukje tekst, zodat ik het ook kan uploaden.
    Alvast bedankt

  30. Origineel geplaatst door M.
    @Corrie: heel mooi, dan zoek je nu in die map op de c-schijf het bestand titel.epub op en kopieer die even naar je bureaublad. Dan start je het programmaatje wat je hebt geïnstalleerd. Het programma vraagt welk bestand je wil gebruiken en hoe je het gekopieerde bestand wil noemen. (bijvoorbeeld: titel-zonder-drm.epub)Vervolgens kan je het gekopieerde bestand naar je iPad (als je die op je pc hebt aangesloten) slepen rechtstreeks vanaf je desktop.

    Waarschijnlijk dan toch de verkeerde programmaatje gekozen uit de lijst. Want het werkt niet. 🙁
    Hij blijft zeggen dat dit niet te zippen is. Gedaan wat je gezegd hebt.

  31. @MasterPlace: die acsm bestandjes zijn niet de boeken, alleen maar een soort linkjes. Je hebt het bestand nodig wat op epub eindigd.

    @Corrie: sorry, dan ben ik bang dat ik je niet verder kan helpen.. heel vervelend.

  32. Origineel geplaatst door M.
    @MasterPlace: die acsm bestandjes zijn niet de boeken, alleen maar een soort linkjes. Je hebt het bestand nodig wat op epub eindigd.@Corrie: sorry, dan ben ik bang dat ik je niet verder kan helpen.. heel vervelend.

    In ieder geval bedankt voor de moeite. Geen man over boord hoor, het komt vanzelf wel een keer aan de orde met dit bestand. 🙂

  33. Origineel geplaatst door M.
    @MasterPlace: die acsm bestandjes zijn niet de boeken, alleen maar een soort linkjes. Je hebt het bestand nodig wat op epub eindigd.@Corrie: sorry, dan ben ik bang dat ik je niet verder kan helpen.. heel vervelend.

    Ik heb wel een epub bestand gevonden van het boek op de pc (je kent het wel joker en epub zoeken) en als ik dit aanklik dan start het in adobe. Nu heb ik dit bestand op het bureaublad gezet en gedaan wat je zegt. Nu zegt het programma dat de key niet goed is. 🙁

  34. Origineel geplaatst door footloose
    @Gonnie: Ik weet dat we geen supportvragen aan je moeten stellen maar dit is een reactie op jouw artikel. Als ik de stappen op ebook.nl volg, gaat het NIET goed op de iPad (wel op de iPhone). Bij jou kennelijk wel, heb je exact de iPhone instructie gevolgd? (er staat nl. geen instructie voor de iPad, wel voor iPod touch maar die is summier/onduidelijk). Kwam jij wel in het settingsmenu van Txtr op je iPad om in te loggen op je Txtr-account?

    Update: Inmiddels heb ik mijn iPad volledig herstart (er begonnen meer toepassingen ‘raar’ te doen) en nu kan ik in Txtr wel in het settingsmenu komen en blijkt de iPhone-beschrijving op ebooks.nl inderdaad ook goed te werken voor de iPad. Super!

  35. @Corrie: Heb je vooraf het key aanmaak scriptje gedaan?
    Als het goed is heb je een scriptje dat iets heet van in***key en een scriptje dat iets heet van in***epub.
    Je moet eerst even eenmalig dat in***key uitvoeren, die maakt dan een bestandje aan dat ada**key heet.
    Nu kun je in***epub uitvoeren.

  36. Dat gaan we vandaag of morgen eens even bekijken, als het lukt laat ik het even weten.

  37. Hoi, kunnen jullie me helpen? Ik heb python 2.7 en pyCrypton gedownload om een bol.com boek in Ibooks te krijgen. Bij het downloaden van de scripts ineptkey en ineptepub krijg ik echter een error! Wat te doen? In Ibooks lezen is beduidend prettiger dan in Txtr, al vind ik het super dat dit me al wel is gelukt.

    Alvast hartelijk bedankt voor jullie reactie.

    Anja

  38. @Anja:

    Hoi Anja,

    Ik ben er ook nog niet uit. Ik krijg een key error. Mocht het me lukken dan laat ik het zeker weten.

  39. @Corrie:Hoi Corrie, dank je voor je reactie. Er moeten toch mensen zijn die ons verder kunnen helpen? Als ik de vorige reacties lees zijn er slimmeriken die het gelukt is om de scripts te downloaden en zodoende het aangeschafte boek op de boekenplank van Ibooks te krijgen. Dat lijkt me echt gaaf.

    Hartelijke groet van Anja.

  40. Hallo allemaal,

    Ik krijg ook iedere x key error als ik mijn boeken drm vrij probeer te maken.

    Met TXTR lukt het prima om boeken toe te voegen en te lezen, alleen moet hiervoor ik wel een actieve wifi connectie hebben, anders start deze app niet, wat het dus wel weer lastig maakt als je een boek buiten wilt lezen…

    Ik hoop dal Apple snel met een goede app komt die boeken gekocht bij Bol of Bruna, of waar dan ook, met drm gewoon kan lezen….

    Maar als er nog andere oplossingen zijn, houd ik mij natuurlijk aanbevolen!

    Groetjes Madeleine

  41. @Anja:
    Ik denk dat we van Adobe een andere versie moeten hebben. Ik zag ergens staan dat Adobe de nieuwste versie weer heeft aangepast. Ik ben al op zoek naar 1.6, maar ik kom steeds op de site van adobe uit en kan alleen 1.7 installeren.
    Ik zoek nog verder. 🙂
    Mochten jullie hem vinden, ik hou me aan bevolen. 🙂

  42. @All: ik ben verder gaan zoeken en kwam dit als recentste tutorial tegen.
    Heb alle stappen netjes doorlopen maak kom met 1 recente bol download op precies hetzelfde als iedereen uit: “problem decrypting session key”
    Bij oudere downloads lukt het zonder problemen.

    voor nu zou ik zeggen: helaas, dit gaat dezelfde kant op als digitale muziek….

  43. Net dat txtr drama ook nog even geprobeerd, ik zie alleen maar de 1e pagina en kan verder niets, ik geef het op en ga lekker drm vrij gemaakte boeken via usenet downloaden… wat een gedoe allemaal zeg

  44. @M.: Hoi M, dank je voor de link. Kun jij wel pagina’s met de ineptkey’s wel openen? Ik krijg namelijk ‘Error loading page’ te zien.
    Ik hoop dat je me verder kunt helpen.

    Hartelijke groet van Anja

  45. @Anja: Ik heb de key gewoon kunnen downloaden. Probeer het ‘s met rechtsklikken en “bestand opslaan als…”

  46. Hallo allemaal,

    Ik probeer voor mijn schoonmoeder de DRM te verwijderen van de epub bestanden zodat ze die op de ipad kan lezen. Net als veel mensen loop ik tegen het voglende probleem aan: problem decrypting session key. Ik heb een site gevonden waar twee oplossingen gegeven worden. Ik heb het nog niet geprobeerd maar ik heb goede hoop:

    http://stream-recorder.com/forum/ineptepub-pyw-error-problem-decrypting-session-key-t5823.html.

    Ik hoop dat jullie er iets mee kunnen!

    Groetjes Wendy

  47. Hallo allemaal,

    ik heb zojuist alle handelingen die op de eBooks site staan uitgevoerd. De knop “Enable DRM” zoals beschreven komt niet meer voor maar is waarschijnlijk niet meer nodig want alles werkt prima. Even zoeken in de Txtr app naar de plaats waar je je gegevens kan invullen. Dit kan in Instellingen maar dan werkt het ook. Ik kan nu mijn bol.com boeken lezen op mijn iPad. Ben er blij mee.

    Groeten Adsen

  48. Hoi allemaal,

    Ik zie mijn boeken het liefst allemaal in iBook staan. In txtr
    krijgen lukt allemaal prima, maar het leest niet zo mooi vind ik. Zijn jullie al verder gekomen via python etc.?
    Ik ga het nog eens proberen, als jullie betere ideeën hebben als python 2.7 en zijn scripts hoor ik het echt graag.
    Hartelijke groet van Anja

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.