Muziek streamen naar je iPhone met iDisk-applicatie

De iDisk-applicatie biedt ondersteuning om muziek vanaf de online opslagdienst in de achtergrond naar je iPhone te streamen.

iDisk streamingHet is mogelijk om muziek die je hebt opgeslagen op Apple’s online opslagdienst iDisk (onderdeel van MobileMe) te streamen naar je iPhone, via de iDisk-applicatie. Als je muziekbestanden op je iDisk hebt staan en je klikt ze aan in de app kun je er naar luisteren. Danzkij multitasking in iOS 4.0 speelt de muziek gewoon door terwijl je iets anders doet.

De mogelijkheid zit al een maand in de laatste versie van de iDisk-applicatie, maar werd nu pas opgemerkt door Michael Robertson, waarna Gizmodo er een verhaal over schreef. De beperkingen van de mogelijkheid werden ook direct blootgelegd. Je kunt namelijk geen playlists maken, er is geen ondersteuning voor albumhoesjes en iDisk gebruikt geen caching. En het meest vervelende is misschien nog wel dat je de muziekbestanden één voor één moet uploaden naar iDisk.

Het leuke is wel dat als je bestanden eenmaal op iDisk staan, je ze naar meerdere apparaten tegelijk kunt streamen. Dus bijvoorbeeld naar zowel je iPhone als je iPad. Op de iPad kun je de muziek echter nog niet in de achtergrond draaien, omdat multitasking niet wordt ondersteund. Ook kun je muziekbestanden delen vanuit de de iDisk-app, zodat ook anderen je muziek kunnen beluisteren.

Al met al is het vooral een leuke ontdekking dat het kan, maar is het redelijk omslachtig om het ook daadwerkelijk regelmatig in de praktijk te gebruiken. Een Spotify Premium-abonnement (om maar een voorbeeld te noemen) geeft je voor 10 euro per maand onbeperkt toegang tot een gigantische database die je streaming in de achtergrond kunt beluisteren, inclusief playlists, cover art etc. Dat is toch wat makkelijker.

Tipgever: Erwin

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 augustus 2010, 18:08
Categorie Apps
Onderwerpen idisk, multitasking, muziek, streaming

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.