Txtr aangepast voor de iPad: ook boeken van Bol.com te lezen op de iPad

De applicatie Txtr is vanaf nu ook geschikt voor de iPad. Dat houdt in dat je boeken die je via ebook.nl hebt gekocht ook op de iPad kunt lezen.

txtr readerDe Nederlandse webwinkel ebook.nl stuurde klanten eerder dit jaar al een berichtje, dat je de boeken die je bij deze webwinkel hebt gekocht, ook op de iPhone kunt lezen via de app Txtr. Een mooie ontwikkeling, maar om echt lekker te kunnen lezen is het natuurlijk wel zo makkelijk als je dat op de iPad kunt doen. Dankzij een gisteren verschenen update van Txtr is dat nu mogelijk: Txtr is als universele applicatie beschikbaar voor iPad en iPhone. Het bijzondere van deze app is dat het ook Adobe DRM ondersteunt, zodat je beveiligde ePub-boeken kunt lezen.


ePub is het bestandsformaat waarmee ook Apple’s iBooks werkt. Maar iBooks werkt met een eigen DRM-systeem van Apple en kan niet boeken van Bol.com, ebook.nl en andere Nederlandse webwinkels omgaan als er Adobe DRM is gebruikt. Ebooks.nl legt op de eigen website uit hoe je te werk moet gaan om de gekochte boeken op je iPhone/iPad te lezen. Ik had de instructie eerder wel eens bekeken, maar was halverwege afgehaakt: teveel gedoe.

Maar nu het mogelijk is om de boeken ook in groot formaat op je iPad te lezen, leek het me de moeite waard om toch weer eens te proberen. Als zuinige Hollander kocht ik het goedkoopste boek van Bol.com (‘Jij bent mijn schat’ van Niccolò Ammaniti, voor €1) en bij ebook.nl had ik eerder al eens een boek gedownload (‘Modern kapitalisme’ van Donald Kalff). In beide gevallen krijg je bij het downloaden een nogal onbruikbaar uitziend .ascm-bestand.

Deze keer was ik gemotiveerd genoeg om er toch iets dieper in te duiken. Ik heb beide gekochte boeken naar txtr.com geüpload, heb daarna Adobe Digital Editions op mijn desktop geïnstalleerd en inderdaad: na het volgen van alle stappen kan ik inderdaad de boeken die ik bij Bol.com en ebook.nl heb gekocht op mijn iPad lezen, dankzij Txtr! Hieronder het bewijs. De covers worden weliswaar niet meegenomen, maar ik kan de boeken wel openen en doorbladeren.

Downloaden: Txtr (gratis)

jij bent mijn schat

txtr boeken

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 augustus 2010, 16:18
Categorie Apps
Onderwerpen adobe, ebook, epub, facebook
48 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.