Twitterrific logo.

Twitterrific stopt met pushnotificaties en Apple Watch-app

Twitterrific, een van de beste third party Twitter-apps, heeft allerlei functies uit de app verwijderd. De makers zijn ertoe gedwongen nu Twitter maatregelen invoert die het voor apps van derden lastiger maakt.

Twitterrific verwijdert functies

Meestal komen er bij app-updates nieuwe functies bij, maar bij Twitterrific zijn er juist functies weggehaald. De Apple Watch-app, push-berichten en de Vandaag-weergave zijn allemaal verdwenen. Ben je een fanatieke Twitter-gebruiker, dan kun je je maar het beste voorbereiden op nog meer teleurstellingen. Twitter voert namelijk allerlei wijzigingen door, die het voor apps van derden vrijwel onmogelijk maken om nog aantrekkelijke apps te maken. Het is de bedoeling dat iedereen overstapt naar de officiële apps.


Leuke nieuwe apps van derden hoef je dan ook niet meer te verwachten. Twitter beperkt de mogelijkheden voor apps van derden, waardoor je geen live-updates meer te zien krijgt en er voor push-notificaties flinke bedragen betaald moeten worden.

The Iconfactory heeft nu de beslissing genomen om een aantal functies alvast uit de app te halen. Het ontvangen van pushberichten en het volgen van livestreams is vanaf versie 5.20 niet meer mogelijk. Heb je eerder voor pushberichten betaald, dan zal de app ze blijven leveren tot half augustus.

Als daarna de nieuwe regels van Twitter in werking treden wordt het voor ontwikkelaars (en dus ook voor gebruikers) onbetaalbaar om nog langer pushberichten te gebruiken voor tweets, antwoorden en dergelijke. Bovendien zullen tweets en DM’s met een vertraging van zo’n twee minuten door Twitter worden doorgegeven aan third party-apps. Daardoor wordt Twitter minder geschikt voor het volgen van nieuwsgebeurtenissen.

Twitterrific for iOS app

Wil je notificaties blijven ontvangen, dan kan dat via de officiële Twitter-app voor iOS. De officiële Twitter voor Mac-app werd een tijdje geleden opgedoekt. Wel zijn er enkele alternatieve Twitter voor Mac-apps, waaronder Twitter’s eigen Tweetdeck.

‘Watch-app was afhankelijk van pushberichten’
The Icon Factory legt in een blogpost ook uit waarom de Apple Watch-app nu moet verdwijnen. De Watch-app was zodanig gemaakt dat het afhankelijk was van data van de pushberichten-dienst. Omdat die dienst stopt, is de app zinloos geworden tenzij de makers compleet opnieuw beginnen. De hoeveelheid ontwikkeltijd is het niet waard.

Wil je toch Twitter op je Apple Watch gebruiken, dan zou je eens kunnen kijken naar de pasgeleden verschenen app Chirp.

In de iOS-app van Twitterrific is de optie om pushberichten te kopen weggehaald en vervangen door een in-app aankoop om reclames te verwijderen en tweets te vertalen. Dit kost €3,49. Vind je de app prettig in gebruik, dan kun je ook nog steeds een bedrag in de virtuele fooienpot stoppen. Verder kun je in de app nu emoji uit namen in de tijdlijn verwijderen.

De iPhone-app is gratis te downloaden en voor de Mac-app betaal je

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 juli 2018, 8:30
Categorie Apps
Onderwerpen twitter, twitterrific
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.