Twitter-meldingen voor accounts inschakelen

Twitter-app laat niet meer je exacte locatie zien

Niemand gebruikte het

Twitter gaat niet langer met geotagging de exacte locaties van tweets laten zien. Volgens het bedrijf werd het nauwelijks gebruikt.

Twitter droomde er ooit van een nieuwsmedium te worden, waar je breaking news over gebeurtenissen eerder te horen krijgt dan via de officiële media. De meeste mensen zetten de geofunctie echter uit, omdat het een inbreuk op je privacy is: als je vanuit huis zit te tweeten kan een kwaadwillende precies achterhalen waar je bent. En als je wegens ziekte een afspraak met vrienden hebt afgezegd en vervolgens vanuit de Efteling zit te tweeten, is dat op z’n zachtst gezegd wat vreemd. Twitter zag meer nadelen dan voordelen en stopt er nu mee. Met diensten als ‘Please Don’t Stalk Me’ (inmiddels uit de lucht) bleek het bovendien gemakkelijk om de locatie te spoofen.

Niemand gebruikt Twitter-locatie

Er is geen vraag naar, volgens Twitter. In een bericht kondigt het bedrijf aan dat de functie wordt verwijderd “om je tweetervaring te verbeteren”. Gebruikers op Twitter doken er meteen bovenop om andere suggesties voor te stellen waarmee de tweetervaring ook verbeterd kan worden. Zo wordt er al jarenlang gevraagd om een knop waarmee je tweets achteraf kunt bewerken. Dat zou het gebruik nog veel prettiger maken. Maar dat gaat Twitter nog steeds niet doen.

Een andere overbodige functie die er volgens de gebruikers best uit gehaald mag worden, is het noemen van het apparaat waar het bericht van is verzonden. Volgens gebruikers is het onnodig, al levert het wel soms hilarische situaties op als een merk of bekende persoon reclame probeert te maken voor een Android-product, maar daarvoor per ongeluk een iPhone gebruikt.

Twitter dark mode.

Toch locatie melden in tweets? Zo lukt het

Het is nog steeds mogelijk om je precieze locatie te melden, via een workaround: gebruik de camera-functie in de app om een foto te posten. Deze zal dan worden voorzien van de locatie. Ook kun je je locatie doorgeven via diensten als Foursquare en Yelp.

In 2009 voerde Twitter de ondersteuning voor geotagging in, vlak nadat de App Store van start was gegaan. Het idee was dat mensen niet alleen tweets van vrienden zouden volgen, maar ook tweets op basis van locaties. Je zou dan bijvoorbeeld de gebeurtenissen tijdens een concert kunnen volgen.

In werkelijkheid bleken mensen liever hashtags en trending topics te volgen.

Er was de afgelopen tijd nog meer Twitter-nieuws: het bedrijf gaat met behulp van Apple’s Project Catalyst de bestaande iPad-app ombouwen voor de Mac.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juni 2019, 7:25
Categorie Apps
Onderwerpen locatie, twitter
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.