Twitter-app

Twitter telt foto’s en links binnenkort niet langer mee in 140 karakterlimiet

Twitter wil foto's en links niet meer meetellen in de 140 karakters van een bericht, zodat je meer tekst kwijt kan.

Goed nieuws voor mensen die graag wat langere tweets tikken: foto’s en links worden niet meer meegeteld in de limiet van 140 karakters. Nu moet je nog rekening houden met kortere teksten als je een foto wilt meesturen. Volgens Bloomberg wordt de nieuwe telling de komende twee weken ingevoerd, zo hebben ze van een insider vernomen.

De beste Twitter-apps staan op een rij in dit artikel.

Update 24-05-2016: Twitter heeft de wijzigingen nu officieel bekendgemaakt. Dit betekent dat de volgende onderdelen niet meer meetellen voor de 140 tekens:

  • Als je op een tweet reageert, wordt het deel met de gebruikersnaam niet meer meegeteld.
  • Alle bijlages die je aan een tweet toevoegt, vallen buiten de limiet van 140 tekens. Dit geldt ook voor geciteerde tweets.
  • Je kunt nu ook jezelf retweeten of quote-tweeten.
  • Als je een nieuwe tweet verstuurt die begint met een gebruikersnaam, bereikt deze al jouw volgers en dus niet alleen de volgers die ook het betreffende account volgen. Hierdoor hoef je geen puntje meer te plaatsen voor een gebruikersnaam.

Deze vernieuwingen worden de komende maanden uitgerold. Twitter wil externe ontwikkelaars de kans geven om hun apps aan deze nieuwe regels aan te passen.

Twitter-berichten van 140 karakters

Nu nemen links nog 23 karakters in, na het inkorten door Twitter. Het bedrijf zelf wilde het nieuws nog niet bevestigen en de tipgever van Bloomberg wil liever anoniem blijven, ook omdat de beslissing nog niet publiekelijk is bekendgemaakt.

De maatregel maakt deel uit van een aantal aanpassingen om gebruikers meer flexibiliteit te geven. Afgelopen januari maakte CEO Jack Dorsey al bekend dat het bedrijf manieren zoekt om meer tekst op Twitter te kunnen publiceren. Twitter kondigde aan dat er experimenten zouden volgen. Momenteel publiceren sommige mensen die een langer verhaal kwijt willen een screenshot met langere tekst, of ze sturen meerdere berichten achter elkaar.

In 2006, toen Twitter van start ging, werden er nog veel sms-berichtjes verstuurd. Vandaar dat Twitter’s standaardlengte van 140 tekens werd gekozen, omdat het de korte sms-berichten uit die tijd imiteerde. Begin dit jaar was er heel even het gerucht dat de limiet omhoog zou gaan naar 10.000 karakters, maar dat werd al snel tegengesproken. Het kenmerkende van Twitter is juist dat mensen lekker kort en bondig moeten zijn.

Revisiegeschiedenis:

  • 2016 - 24 mei: Twitter heeft de wijzigingen nu officieel aangekondigd. Het artikel is daarom bijgewerkt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 mei 2016, 16:18
Categorieën Apps, Diensten
Onderwerp twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.