Twitter gaat inloggen op de Apple TV gemakkelijker maken

Twitter wil het inloggen bij apps op de Apple TV gemakkelijker maken. Met Digits kun je via je smartphone en een speciale code inloggen zonder de Siri Remote.

Twitter-Digits

De vierde generatie Apple TV verschilt dankzij de tvOS App Store veel van zijn voorgangers. Voor het eerst is het mogelijk om apps te downloaden en te gebruiken op de Apple TV. Met je gebruikersnaam en wachtwoord inloggen door met de Siri Remote te typen is echter nogal omslachtig, dus doen ontwikkelaars hun best om betere manieren te verzinnen.

Inloggen met Digits op tvOS

Twitter stelt vanaf vandaag Digits beschikbaar, een tool waar app-ontwikkelaars gebruik van kunnen maken in hun apps. Inloggen gaat hierdoor een stuk gemakkelijker en sneller. Bovendien is deze manier van SMS-verificatie ook veilig.

Twitter-Digits

Als een app Digits ondersteunt zie je op het loginscherm dat je naar Digits.com/appletv moet gaan op je laptop of iPhone. Op die website kun je vervolgens de code invullen die op je tv verschijnt.

Het Digits-systeem van Twitter lijkt veel op dat van Facebook, dat vorige week onthuld werd. Ook Facebook gebruikt een code die je in kunt vullen op je telefoon om snel in te loggen.

Crashlytics op de Apple TV

Naast Digits is er met de komst van Crashlytics (ook eigendom van Twitter) een handige tool bij gekomen voor ontwikkelaars van tvOS-apps. Met Crashlytics kunnen ze gemakkelijk volgen hoeveel mensen de app geïnstalleerd hebben en hoe vaak een app crasht.

App-ontwikkelaars kunnen op een speciale ontwikkelaarspagina terecht voor extra uitleg over Digits en Crashlytics en meer informatie.

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.