Opera-Coast-icon

Opera Coast gaat Apple Nieuws en Flipboard achterna met nieuwsoverzicht

iOS-browser Opera Coast gaat de strijd aan met Apple News en Flipboard met een nieuw nieuwsoverzicht. Dit overzicht is afgestemd op jouw persoonlijke voorkeuren.

Opera-Coast-icon

iOS-browser Opera Coast gaat de strijd aan met Apple Nieuws en Flipboard met een grote update. De browser presenteert vanaf vandaag een ‘Voor Jou’ tabblad, waarin al het nieuws van je favoriete websites wordt gepresenteerd.

Nadat je versie 5.00 van Opera Coast geïnstalleerd hebt, kun je het Voor Jou-tabblad vinden door van rechts naar links te vegen over het startscherm van de app. Tik vervolgens op het grote hartje om jouw favoriete nieuwssites in te vullen.

Stijlvolle previews in Opera Coast

De artikelen worden op een stijlvolle manier gepresenteerd, met grote foto’s die voorbij scrollen op de achtergrond. Door van links naar rechts te vegen blader je door het aanbod. Opera Coast toont slechts een korte versie van het nieuwsverhaal, en met een druk op de knop kun je het volledige nieuwsartikel lezen.

Opera-Coast Opera-Coast

Eigenaren van een iPhone 6s of iPhone 6s Plus kunnen de artikelen in dit overzicht met 3D Touch Peeken en Poppen, zodat ze een snelle voorvertoning ervan kunnen bekijken. Daarnaast ondersteunt Opera Coast vanaf nu ook het grote scherm van de iPad Pro.

Apple News achterna
Opera Coast hoopt met het nieuwsoverzicht een streepje voor te hebben op andere nieuws-apps, zoals Flipboard en Apple Nieuws. Om snel jouw persoonlijke nieuwsoverzicht te bekijken hoef je namelijk niet een aparte app te openen. Daarnaast is Apple Nieuws nog maar in een select aantal landen beschikbaar. Het is bijvoorbeeld nog steeds onduidelijk wanneer de nieuws-app naar Nederland komt.

https://www.iculture.nl/apple-nieuws-zo-werkt-het/

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 december 2015, 10:45
Categorie Apps
Onderwerpen nieuws, opera

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.