tvOS 14.4 beta.

Tweede beta van tvOS 14.4 staat klaar voor ontwikkelaars

De tweede beta van tvOS 14.4 is nu beschikbaar. Ontwikkelaars en binnenkort ook publieke testers kunnen deze versie proberen op hun Apple TV HD en Apple TV 4K. We verwachten vooral bugfixes.

Apple is in november begonnen met het testen van tvOS 14.4. De aandacht zal daarbij vooral liggen op het oplossen van problemen die in tvOS 14 en tvOS 14.3 zijn opgedoken. Ontwikkelaars kunnen nu alvast kijken wat tvOS 14.4 gaat brengen en in dit artikel praten we je bij over de ontwikkelingen rondom deze beta.

Meest recente tvOS 14.4 beta

tvOS 14.4 beta 2

13 januari 2021 – De tweede beta van tvOS 14.4 is verschenen. Testers kunnen met deze versie aan de slag. Als er bekend is welke nieuwe functies erin zitten leggen we dat uit.

tvOS 14.4 beta downloaden

Ben je ontwikkelaar, dan kun je via de ontwikkelaarswebsite het benodigde betaprofiel downloaden en vervolgens de beta installeren. De tvOS 14.3 beta download is beschikbaar voor de Apple TV HD (voorheen Apple TV 4) en Apple TV 4K. Heb je eerder beta’s van tvOS 13 of 14 geïnstalleerd, dan kan het nodig zijn om eerst het betaprofiel daarvan te verwijderen, voordat je kunt doorgaan met deze nieuwe beta. Publieke testers kunnen zich direct aanmelden via de Apple TV (Instellingen > Systeem > Ontvang beta-updates).

Let op: deze beta’s zijn alleen bedoeld voor ontwikkelaars en publieke testers en zijn niet geschikt om te gebruiken op toestellen die je dagelijks nodig hebt.

Tijdlijn tvOS 14.4 beta

Hieronder vind je een tijdlijn van de tvOS 14.4-beta’s:

  • tvOS 14.4 Beta 2: 13 januari 2021 (verschenen)
  • tvOS 14.4 Beta 1: 16 december 2020 (verschenen)
  • tvOS 14.4 definitief: januari 2021 (verwacht)

Over het testen van beta’s
Bij het testen van beta’s kun je vaak tegen problemen aanlopen. Allereerst zijn meestal niet alle functies direct beschikbaar, maar worden deze gaandeweg de testperiode toegevoegd en uitgebreid. Ook kun je last hebben van vastlopers of kunnen sommige apps nog niet goed werken. Hou hier dus rekening mee als je besluit een iOS-update te gaan testen. Het wordt dan ook afgeraden om een beta op een toestel te installeren dat je dagelijks gebruikt, omdat er nog veel problemen in de beta kunnen zitten.

Dit artikel zal bij nieuwe beta’s steeds opnieuw worden gepubliceerd, waarbij we de nieuw toegevoegde functies bijwerken. Daarbij kunnen reacties ook strenger worden opgeschoond dan je van ons gewend bent. Zo voorkomen we dat je je steeds een weg moet banen door tientallen inmiddels verouderde reacties van een paar weken geleden.

Revisiegeschiedenis:

  • 2021 - 13 januari: De tweede beta is er.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 januari 2021, 19:16
Categorie iOS
Onderwerpen tvos, tvOS 14, tvOS-beta

tvOS

tvOS is het besturingssysteem van de Apple TV. Ontdek in dit overzicht de nieuwste functies en tips, zodat je meer uit je Apple TV haalt!

tvOS
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.