Apple brengt tvOS 10.2 beta 4 uit voor ontwikkelaars

Apple heeft tvOS 10.2 beta 4 beschikbaar gesteld voor geregistreerde ontwikkelaars. Er zitten kleine verbeteringen en bugfixes in, maar geen spannende nieuwe functies.

Apple heeft vanavond de vierde beta van tvOS 10.2 beschikbaar gesteld voor ontwikkelaars. Geregistreerde ontwikkelaars kunnen alvast kennismaken met de nieuwe functies, waaronder verbeterd scrollen.


tvOS met HomeKit

tvOS 10.2 beta 4 voor ontwikkelaars

Echt veel nieuwe functies zitten er niet in tvOS 10.2, waarvan alleen beta’s voor ontwikkelaars zullen verschijnen. Een publieke beta is er voorlopig niet voor tvOS. Apple belooft weliswaar “nieuwe functies, bugfixes en verbeteringen in het OS en de SDK”, maar het komt in feite neer op het volgende:

  • Ondersteuning voor Accelerated Scrolling in UIKit- en TVMLKit-apps
  • Ondersteuning voor het Device Enrollment Program
  • Verbeterde ondersteuning voor Mobile Device Management
  • Ondersteuning voor het VideoToolbox-framework

Kortom: het zijn vooral functies die voor ontwikkelaars interessant zijn en zelfs dan zijn ze niet erg indrukwekkend. In de voorgaande update zaten tenminste nog twee nieuwe functies, een TV-app en de functie Single Sign-on. In beide gevallen gaat het om functies die alleen in de VS beschikbaar zijn. Met de TV-app kun je tv-shows en films zoeken en vervolgens via geschikte streamingdiensten bekijken. Zo kun je bijvoorbeeld zien welke nieuwe afleveringen eraan komen en krijg je aanbevelingen voor dingen die je nog kunt kijken. Single Sign-on houdt in dat je makkelijk kunt inloggen bij tv-aanbieders, zonder dat je steeds je gebruikersnaam en wachtwoord opnieuw hoeft in te voeren. Helaas zitten in tvOS 10.2 geen grote nieuwe functies.

Je kunt tvOS 10.2 beta 4 downloaden via Apple’s Developer-programma.

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.