Apple-medewerker met iPad

Truphone start in Nederland met databundels voor 4G iPads, werkt aan Watch-databundels

Truphone gaat in Nederland databundels aanbieden voor 4G iPads. Daarmee kun je in 44 landen voor een vast bedrag roamen, ook in de VS, Australië en Hongkong.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Truphone gaat in Nederland databundels aanbieden voor 4G iPads. Het betekent dat mensen met een iPad met ingebouwde Apple SIM (eSIM) makkelijk online kunnen gaan in 44 landen, zonder dat je eerst een lokaal simkaartje hoeft te halen. Voorheen werkte de Apple SIM alleen met bundels van Apple-partner GigSky. Ook belooft Truphone dat ze in een later stadium 4G-bundels voor de Apple Watch gaan aanbieden. Het is nog onduidelijk of die ook voor Nederlandse gebruikers interessant zijn.

Apple-medewerker met iPad

Truphone databundels voor 4G iPads

Als je een iPad met 4G-functie hebt kun je daar zelf een simkaartje van elke willekeurige provider in steken. Maar je kunt ook gebruik maken van de ingebouwde Apple SIM (eSIM) die erin zit. Via de instellingen geef je aan bij welke aanbieder je een databundel wilt afsluiten. In Nederland had je tot nu toe keuze uit één partij waarmee Apple samenwerkt: GigSky. Nu komt daar een tweede aanbieder bij, namelijk het Britse Truphone. Die pakt het net iets anders aan. Je sluit namelijk geen bundels voor een specifiek land af, maar één bundel die je in 44 landen kunt gebruiken.

De databundel van Truphone is vooral handig voor mensen die buiten Europa willen internetten en bang zijn voor de (nog steeds hoge) roamingkosten. Behalve in Europa geldt de Truphone-bundel namelijk ook in Australië, Hongkong en Verenigde Staten. Klanten krijgen eenmalig 100MB om het te proberen.

Dit zijn de prijzen:

  • 500MB voor €6
  • 1GB voor €12
  • 3GB voor €29

De tarieven liggen waarschijnlijk hoger dan wat je bij je huidige provider betaalt, maar Truphone richt zich dan ook vooral op gemak. Je kunt meteen als je uit het vliegtuig stapt al online gaan, zonder eerst een lokale providerwinkel op te zoeken en je te verdiepen in het aanbod. Met een paar schermtikken ben je online. De data blijft 30 dagen geldig en de bundels zijn flexibel, zodat je niet aan een langdurig contract vastzit. Heb je al een geschikte simkaart in je iPhone zitten, dan zou je natuurlijk ook de persoonlijke hotspot kunnen inschakelen.

Truphone databundels 4G-ipads

Wat ons opviel is dat de lijst van 44 landen vooral bestaat uit landen waar je binnen Europa toch al zonder extra kosten kunt roamen met je Nederlandse databundel. De drie landen die we noemden (Australië, Hongkong en de VS) zijn de meest interessante, omdat je daar via je normale provider vaak veel hogere roamingtarieven betaalt. Van de andere kant weten we uit eigen ervaring dat juist in die drie landen gemakkelijk een lokale simkaart kunt ‘scoren’ en deze vrij eenvoudig (in het Engels) kunt activeren en instellen. Het zou nog handiger zijn als Truphone minder gangbare, niet-Engelstalige landen zou ondersteunen omdat je daar wat meer moeite hebt om het provideraanbod te doorgronden en vaak de taal niet goed machtig bent.

Truphone-bundels ook voor Apple Watch

Volgens de aanbieder komen er ook 4G-bundels aan, die bedoeld zijn voor de 4G-modellen van de Apple Watch Series 3. Hiermee zou het mogelijk moeten zijn om een databundel af te sluiten voor de Series 3, die Apple momenteel alleen in een beperkt aantal landen en via specifieke partners verkoopt. In Nederland is het 4G-model nog niet verkrijgbaar en bovendien niet bruikbaar, omdat de horloges geen roaming toestaan. Truphone zegt samen met Apple de databundels “binnen afzienbare tijd” te kunnen aanbieden. Nederlandse providers hebben nog geen ondersteuning voor het 4G-model gepland, vertelden ze bij navraag door iCulture.

Nog niet in België
De databundels van Truphone zijn in Nederland, Polen, Spanje, Hongkong en het Verenigd Koninkrijk af te sluiten, dus nog niet in België. Later in 2017 belooft de aanbieder om dit uit te breiden naar meer landen.

Dit zijn de landen waar de bundel geldt:
Australië, België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Frans-Guyana, Griekenland, Guadeloupe, Guernsey, Hongarije, Hongkong, Ierland, IJsland, Italië, Jersey, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Man, Martinique, Monaco, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Puerto Rico, Réunion, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Vaticaanstad, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, Zweden.

Je kunt dus bundel dus wel in Nederland aanschaffen en vervolgens in België gebruiken, maar andersom lukt nog niet. Verder kun je je bundel automatisch vernieuwen zodra het tegoed op is, zodat je een continue 4G-verbinding houdt. Ook kun je tussentijds extra data toevoegen, bijvoorbeeld een bundel van 3GB aangevuld met een bundel van 1GB, voor als je van plan bent veel te internetten.

De benodigde Apple SIM is alleen aanwezig in de 9,7-inch iPad Pro en nieuwer. Heb je een iPad 9,7-inch (2017), een eerste generatie 12,9-inch iPad Pro, een iPad Air 2 of iPad mini 3 of 4, dan kun je in de Apple Store een geschikte simkaart halen. Uiteraard werkt het alleen in iPads met 4G-functie, niet in modellen met alleen Wi-Fi.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 september 2017, 15:02
Categorieën Diensten, Providers
Onderwerpen apple sim, simkaart, truphone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.