Apple Watch Series 6 review met diverse bandjes

Reacties voor: Nieuwe aanwijzingen: belanden je huidige Apple Watch-bandjes straks in de prullenbak?

Er gaan geruchten dat Apple de komende jaren over zou willen stappen naar een ander bevestigingssysteem voor de Apple Watch-bandjes. Wat betekent dit voor je huidige collectie van bandjes? Gaat Apple echt zo ver dat al je huidige bandjes op toekomstige modellen onbruikbaar worden?
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 9 reacties

  1. Klinkt mooi, maar als dit zo zou zijn met een magnetische sluiting, dat de ingebouwde kompas niet (goed) meer werkt.
    Dit heb ik ondervonden met het Milanees bandje dat dan de kompas afwijkt.

  2. Ik zou toch minder vertrouwen hebben in een magnetische sluiting. Die gaat, mijns inziens, makkelijker los en dat kan dus ook per ongeluk gebeuren.

    Daarnaast eens met dat het zonde is om al die miljoenen bandjes op termijn overbodig te laten zijn. In het kader van de duurzaamheid zou ik de sluiting vooral zo laten.

  3. @Ted Wengelaar:
    Precies dit ja. Ofwel de geruchte machine draait overuren; ofwel Apple heeft de oplossing voor magnetische storing op compassen gevonden; ofwel Apple gooit het compass er helemaal uit…?

    Het lijkt mij heel stug dat de sluitingen magnetisch worden…

  4. Tja, dubbel. Ik ben benieuwd of de nieuwe magnetische sluiting fijn werkt. Zelf heb ik niet zo’n problemen mee dat dan de oude bandjes niet meer werken, mits dit veel voordeel heeft voor de Watch zelf. Immers gaat innovatie soms ten koste van het oude. Moet Apple dan niet innoveren, zodat oude bandjes nog gebruikt kunnen worden?

  5. Wat natuurlijk ook kan is dat Apple bij de Apple Watch X twee modellen uitbrengt: eentje met alle nieuwe functies en een nieuwe magneetaansluiting én eentje met de vertrouwde schuifaansluiting/of dat de Ultra nog een paar jaar meegaat of mee-ontwikkeld wordt met de huidige aansluiting. Je weet het niet, hè…

  6. Origineel geplaatst door Yingie

    Wat natuurlijk ook kan is dat Apple bij de Apple Watch X twee modellen uitbrengt: eentje met alle nieuwe functies en een nieuwe magneetaansluiting én eentje met de vertrouwde schuifaansluiting/of dat de Ultra nog een paar jaar meegaat of mee-ontwikkeld wordt met de huidige aansluiting. Je weet het niet, hè…

    Het lijkt mij hoogst onwaarschijnlijk dat Apple tegelijkertijd twee X modellen uitbrengt met verschillende aansluitingen. Wat wel zou kunnen is dat ze de huidige aansluiting voor de standaard aluminium modellen blijven hanteren en alleen de duurdere varianten (RVS, Titanium, Keramiek) met een nieuwe aansluiting uit gaan brengen.

  7. Tuurlijk, lekker makkelijk om te stelen dan😉

  8. @Ted Wengelaar: Dat vind ik persoonlijk wel vreemd. Gezien élke Apple Watch al een magneet heeft om te verbinden met de oplader. Die beïnvloed de kompas ook niet.

    @Hoofdtopic: Verder hebben Horloges wel vaker andere bandjes. Het Apple systeem is juist één van de meest simpele om bandjes te vervangen. En er zijn zelfs adapters om er “gewone” bandjes op te zetten. Dus een adapter voor “oude” watchbandjes zie ik zeker komen. Misschien niet van Apple, maar dan wel van een derde partij.

    • Dat verwacht ik ook ja. Bij al zie je ze wel. Daarbij denk ik dat de watch se het al gauw circa 2 jaar later past gaat krijgen dat is wanneer dat hele verhaal überhaupt doorgaat het is niet duurzaam laat dat gezegd zijn

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.