Toegangsscherm ook in iOS 7.0.2 te omzeilen

Een nieuwe bug in iOS 7.0.2 zorgt dat je vanaf het ontgrendelscherm toch kunt bellen. Dit werkt via Siri vanaf het lockscreen en geeft alleen toegang tot telefoonfuncties.

lockscreen-omzeilen-ios-702Apple bracht afgelopen week iOS 7.0.2 uit om een probleem met het ontgrendelscherm op te lossen. Het bleek mogelijk om telefoontjes naar willekeurige nummers te plegen, ook als je de pincode van het toestel niet wist. Met iOS 7.0.2 zou dat moeten zijn opgelost. Maar in een nieuw verschenen video wordt gedemonstreerd hoe je nu op een andere manier het lockscreen kan omzeilen, al vergt het wel een aantal stappen die je niet per ongeluk uitvoert. Je hebt er bovendien twee iPhones voor nodig.

Om het ontgrendelscherm te omzeilen moet je een aantal handelingen in de juiste volgorde uitvoeren. De eerste stap is om een telefoongesprek met Siri te starten, waarna je de optie FaceTime kiest. Zodra FaceTime in beeld komt zet je de iPhone in slaapstand, om hem vervolgens weer in te schakelen. Daarna pak je de andere telefoon om het FaceTime-gesprek op te nemen en weer op te hangen. Vervolgens zou je toegang moeten hebben tot de telefoonapp.

Dat is overigens het enige, want een dief kan niet door andere apps bladeren. Hij of zij kan alleen op jouw kosten telefoneren. De truc is ook vrij gemakkelijk onschadelijk te maken: je moet toegang tot Siri vanaf het lockscreen uitschakelen. Dit doe je via Instellingen > Algemeen > Codeslot > Siri. Bij onze iPhones stond deze optie al standaard uitgeschakeld.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 september 2013, 10:09
Categorie Achtergrond
Onderwerpen ios 7, Siri

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.