AirPlay: video’s geschikt maken voor AirPlay

AirPlay is vanaf iOS 4.2 voor iedereen beschikbaar. Apple heeft een uitlegvideo gemaakt waarin je ziet hoe alles werkt en wat je ermee kunt.

airplay ios
AirPlay is beschikbaar op bijna alle apparaten die een update naar iOS 4.2 hebben gekregen. Ben je benieuwd wat AirPlay zoal te bieden heeft? In onderstaande 2 minuten durende video wordt het uitgelegd. Apple grijpt de demovideo meteen aan om wat reclame te maken voor Toy Story 3, de film van Pixar waar Steve Jobs aardig wat belangen in heeft.

Groot minpunt van AirPlay is dat de iPhone 3G niet wordt ondersteund. AirPlay is te gebruiken op de meeste iOS-apparaten, waaronder de iPad en tweede generatie iPod touch. Maar op de iPhone 3G werkt het niet, althans niet officieel. In eerdere betaversies was ondersteuning voor de iPhone 3G wel aanwezig, wat de indruk wekt dat Apple de functie op het laatste moment heeft teruggetrokken. Er gelden nog meer beperkingen: zo kun je filmpjes die je met je iPhone hebt gemaakt en in de camerarol hebt bewaard, niet even snel afspelen via AirPlay. Dat is jammer, want een zojuist geschoten video zou je soms meteen op je tv willen afspelen. De enige oplossing s het synchroniseren van de films van je iPhone met de computer en daarna weer terug synchroniseren. John Gruber denkt dat Apple haast had om AirPlay snel af te ronden voor eind november. Daardoor is volledige AirPlay-ondersteuning in iOS nog niet aanwezig. Dat geldt trouwens ook voor AirPrint, de andere grote vernieuwing in iOS 4.2.

Maar hoe maak je je video’s geschikt om via AirPlay af te spelen? Volgens Apple’s specificaties kun je naast H.264 ook kiezen voor MPEG4, maar voor de meeste mensen zal H.264 de voorkeur hebben. Met conversiesoftware zoals Handbrake zorg je dat de video de juiste instellingen heeft:

  • Video-codec: H.264
  • Videoresolutie: 1280 x 720 (720p)
  • Frames per seconde: 30
  • Bitrate: 5.442 kbps (bij voorkeur tussen 5.000 en 6.000 kbps)
  • Audio: AAC-codec met bitrate 160 kbps, sample rate 48 of 44,1 kHz

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 november 2010, 10:41
Categorie Apps
Onderwerpen airplay, apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.