Tim Cook Foxconn

Tim Cook: ‘Hoe hebben we ooit zonder Apple Watch kunnen leven?’

Tim Cook maakte een bonte uitspraak over de Apple Watch: hoe hebben we ooit kunnen leven zonder het nieuwe Apple-horloge?

Tim Cook FoxconnApple-CEO Tim Cook was deze week in China om onder andere fabrikant Foxconn te bezoeken. Daar sprak hij ook kort met de Chinese site Xinhuanet en maakte hij een wat stellige uitspraak over de Apple Watch: Cook gelooft zoveel in Apple’s horloge, dat hij zich gaat afvragen hoe hij ooit zonder heeft gekund.

Cook’s volledige uitspraak over de Apple Watch is als volgt:

We gaan ons afvragen hoe we ooit zonder konden leven. Dat is ook de test voor een geweldig product: je moet je afvragen hoe je ooit zonder hebt gedaan. Dat gaat denk ik bij de Apple Watch het geval zijn.

Hoewel er al drie jaar aan de Apple Watch wordt gewerkt, denkt Cook dat er nog steeds veel mogelijkheden zijn waar Apple nu nog niet aan heeft gedacht. De smartwatch-markt is immers nog vrij jong. Over concurrentie van bijvoorbeeld Microsoft’s smartwatch zegt Cook zich geen zorgen te maken.

Tijdens zijn bliksembezoek sprak Cook ook over het belang van China. Zo wil de Apple-CEO alles wat ze aankondigen zo snel mogelijk in het land introduceren:

China is echt een belangrijke markt voor ons. Alles wat we aankondigen willen we hier uitbrengen. Apple Pay staat bovenaan deze lijst.

Apple Pay is op het moment nog beperkt tot de Verenigde Staten, al kreeg één Nederlander het via een fikse omweg werkend. Dit is voor het eerst dat Apple uitspraken doet over een verdere, wereldwijde uitrol. Dit geeft ook het idee dat we in Nederland nog even moeten wachten: als Apple zo’n uitgesproken mening heeft over Apple Pay in China terwijl de dienst daar nog niet is uitgerold, staan andere landen vermoedelijk nog later op de planning.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 oktober 2014, 14:59
Categorie Apple
Onderwerpen apple pay, apple watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.