Reacties voor: Is Tim Cook de nieuwe Steve Ballmer?

Er zijn grote overeenkomsten tussen Steve Ballmer en Tim Cook: beide zorgden voor financiële successen maar ontberen een visie. Dat betoogt ondernemer Steve Blank. Heeft hij een punt?
Lees het complete artikel → Is Tim Cook de nieuwe Steve Ballmer?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 19 reacties

  1. Bij een beursgenoteerd bedrijf sturen op strategie is bijkans onmogelijk. De aandeelhouders, ja ook onze pensioenfondsen, willen maar een ding; rendement. Dus allemaal korte slagen snel thuis. Als CEO moet je dan heel hard je best doen. Lijkt mij trouwens een raar idee, als je naar beneden kijkt zie je allemaal zakkenvullers die mooi praten, maar op weg naar huis geld tellen.

  2. Microsoft heeft toch OneDrive als cloud oplossing!, zoeken hebben ze met Bing.com Mobiele OS Windows Mobile 10 wel een flop aangezien ze niks met de store doen maar ze hebben het geprobeerd.

  3. @Swen: Ze hebben het nu allemaal wel, maar zijn daar een tikkeltje te laat mee gekomen.

  4. Dit is wel heel unfair: alsof Tim Cook geen grote rol had in de revoluties van Steve Jobs?

    Door zijn kennis en kunde van de productie en supply chain waren de innovaties van Jobs mogelijk. Net zoals het design genie van Ive.

    Tim Cook is in mijn professionele visie een betere CEO dan Jobs.

    Hij deed meer voor
    -people
    -profit
    -planet

    Drie zaken waar Jobs nou niet heel erg goed in was.

    Wie de grootste visionair was, dat is een heel ander verhaal.

  5. Het is zoals met elke functie volgens mij.
    Op een ogenblik raak je verstrikt in het verleden want”we doen het al jaren zo”. Dus mijns inziens heeft elke job een levensduur 🙂

  6. Verwachting?
    2017: iPhone se, iPhone, iPhone plus en iPhone pro.
    2018: lineup 2017+ iPhone edge, iPhone sport en game

    Macbook/iPad idd.

    Ondertussen. opladen gaat via MagSafe, USB-c, micro USB en Lightning male of female.
    Lightning koptelefoon adapter voor MacBook/iMac?

    2018 macOS home, pro en ultimate.

    Apple wordt Nokia en M$.

  7. Het artikel van Steve Blank is inderdaad zeer interessant! Ik denk wel dat Apple in de achtergrond meer vernieuwend is dan wij vaak denken. Ze lopen voorop als het gaat om schone energie en sun powered server parken. En er zit ook veel innovatie in het nieuwe Apple hoofdkantoor. En dan hebben we nog zaken als HealthKit, HomeKit en andere ‘Kits’. Na de cyberaanval van het afgelopen weekend in de VS blijkt maar eens te meer hoe belangrijk en innovatief de HomeKit beveiliging is.
    Maar als gemiddelde klant zie je daar niet veel van. Hopelijk verrassen ze ons vanavond op iets nieuws, hoewel ‘verrassen’ haast onmogelijk is met al die “supply chain deskundigen”.

    Tenslotte vind ik dat er te makkelijk gesproken wordt over het gebrek aan innovatie in de Apple Watch: veel mensen begrijpen het volgens mij niet helemaal, of weten niet wat er mogelijk is. Het is immers best cool dat je tegen je pols kunt zeggen: “Hey Siri, goedemorgen!” en dat dan je lichten in je favoriete ochtendstand gaan, je zonnescherm naar beneden gaat (alleen als de zon schijnt) en je koffie-apparaat begint te pruttelen.

    Desalniettemin: het artikel is het lezen waard!

  8. Het is heel moeilijk iets over een persoon te zeggen die je niet persoonlijk kent natuurlijk. Maar Tim heeft niet de uitstraling die Steve Jobs wel had.

    De glans is de afgelopen jaren een beetje van Apple af gegaan.. waar ik me 3 jaar geleden verheugde op een Apple event, boeit het me de laatste tijd steeds minder. Ik lees het morgen wel denk ik dan. Waar ooit de Mac centraal stond draait nu alles om iPhones / Tablets en diensten.. de Mac staat niet meer echt in het middelpunt. Natuurlijk begrijp ik ook dat het grote geld in de iPhones enzo zit.

    Je kan niet zeggen dat Apple de afgelopen 3 jaar erg innovatief is, ze maken nog steeds prachtige producten maar echt voorop lopen .. nee dat vind ik niet. En uiteraard zal Tim Cook daar zijn rol / invloed in / op hebben.

    Off-topic.. ik word wel moe van mensen die echt geen kritisch woord over Apple kunnen accepteren, alsof het allemaal Hallelujah is… Kritisch naar dingen kijken lijkt me altijd goed. En als Microsoft opeens mooie dingen doet en maakt moet je dat ook gewoon kunnen toegeven.

  9. Gisteren heeft Microsoft trouwens iets prachtigs laten zien..

    Denk dat veel Apple liefhebbers dit heel graag in de Apple Store zouden willen zien.

  10. Ik geef Apple nog een laatste kans met de Iphone 8. Tijd voor vernieuwing.

  11. @Cihan:
    Ok en wat ga je dan doen??

  12. Origineel geplaatst door Cees
    Gisteren heeft Microsoft trouwens iets prachtigs laten zien..

    Denk dat veel Apple liefhebbers dit heel graag in de Apple Store zouden willen zien.

    Mwah..

  13. @Emeel: Hier ook niet heel enthousiast. Het kan inklappen, ok en dan?
    Vooral voor designers lijkt me.
    Waarom zou mijn moeder zoiets kopen?
    Waarom zou een corporate dat met 150 tegelijk kopen?
    Of wil MS wat van de designertaart afsnoepen die nu allemaal Apple hebben?

  14. Origineel geplaatst door Harm Jan
    @Cihan:

    Ok en wat ga je dan doen??

    Er bestaat nog zo iets als concurrentie.

  15. @Cihan… Apple heeft geen concurentie.
    Maar Apple is sinds de laatste 10 jaar voor het grote publiek, daarvoor van puristen wellicht was dat zo gek nog niet.

  16. @DamyS4: apple heeft geen concurrentie? Ik weet niet op welke planeet jij leeft maar hier heeft apple we degelijk concurrent of beter gezegd 1 serieus concurrent.

  17. Iedereen die zo blasé is over de innovaties van Apple, mag van mij één feature noemen van een concurrent die a) wezenlijk verschil maakt voor je dagelijkse routine of hoe je een apparaat gebruikt, b) écht wordt ervaren als vernieuwend en c) praktisch bruikbaar is voor iedereen. Moeilijk hè? Met de iPhone, iPad en Apple TV heeft Apple platforms gecreëerd die nog nauwelijks door developers worden uitgenut. Daar zit nog zoveel ruimte in. Heel veel gaat nu over incrementeel verbeteren, verkennen van wat mogelijk is. Maar als je vol ideeën zit, kom maar met een verlanglijstje.

  18. Natuurlijk klopt die vergelijking.
    Innovatie is nog nooit vanuit mensen in loondienst gekomen. Zal ook nooit gebeuren. Die is altijd vanuit ondernemers gekomen in de geschiedenis. Denken of verwachten dat een loonwerker met innovatie dingen gaat komen is als wachten tot er op de noordpool palmbomen gaan groeien.

  19. @Cees:

    Absoluut! Die Surface Studio is echt geweldig mooi

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.