Tim Cook: ‘Nieuwe Siri-functies in ontwikkeling, S staat voor Siri’

Apple CEO Tim Cook heeft tijdens een interview op de D10-conferentie onthuld dat de S in iPhone 4S staat voor Siri en dat er nieuwe Siri-functies in ontwikkeling zijn. Ze zullen over een paar maanden beschikbaar komen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iphone 4sTim Cook was afgelopen nacht te gast op de D10-conferentie in Californië. Hij deed daar een reeks interessante uitspraken waar we op iPhoneclub aandacht aan zullen besteden. Eén van de onderwerpen was Siri, de virtuele assistent op de iPhone 4S. Interviewer Walt Mossberg vroeg Cook waarom Siri nog in beta is en waarom het niet de magie uitstraalt die we van veel andere Apple-producten kennen. Cook beloofde dat er intern wordt gewerkt aan een aantal “coole ideeën” en dat de technologie “ongelooflijke potentie” heeft.

We zullen er de komende maanden meer van gaan zien. Cook benadrukte dat we vroeger alleen maar konden dromen van natuurlijke taalinterfaces die ook nog eens contextgevoelig zijn. Nu is de technologie beschikbaar voor de mainstream gebruiker. Cook bevestigde dat de S in de naam iPhone 4S staat voor Siri en dat daarmee is afgeweken van de naamgeving van de iPhone 3GS (daarbij stond de S voor Speed). Wat naamgeving betreft is er nog een ander heikel punt: de wat nietszeggende naam ‘nieuwe iPad’ van de derde generatie iPad. Op de vraag hoe Apple voortaan z’n producten gaat noemen, antwoordde Cook dat de iPod altijd iPod heeft geheten, totdat de iPod mini, nano en shuffle op de markt kwamen. Elke generatie hield dezelfde niet-genummerde naam. Hetzelfde geldt voor de MacBook Pro en de MacBook Air: “Je zegt niet dat je een MacBook Air 3 hebt”.


Is bovenstaande Flash-video niet zichtbaar, kijk dan op de desktop.

Cook’s opmerkingen:

You can stick with the name and people generally love that, or you can put a number at the end which denotes the generation or whatever. […] The new iPad was not a shocking new way of naming from an Apple point of view. It goes back to what we’ve actually done the most. So it probably was talked about in a way that seemed more like a shocking change than it really was.

Recente geruchten wijzen erop dat in iOS 6 speciale API’s voor Siri worden toegevoegd. Ontwikkelaars zouden dan de spraakfunctie in hun apps kunnen integreren. Tijdens WWDC (11 juni) zullen horen of Apple dit inderdaad gaat doen.

d10 conferentie tim cook

Er zijn nog meer nieuwtjes rondom het interview met Tim Cook.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 mei 2012, 10:28
Categorieën Apple, iOS
Onderwerpen iPhone 4s, siri

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.