iPhone 6s met 3D Touch

Hoe Apple 3D Touch kan verbeteren

Het is bijna vier jaar geleden dat 3D Touch werd aangekondigd, maar de functies hebben zich nauwelijks verder ontwikkeld en veel mensen weten niet eens van het bestaan. Een expert geeft nu tips hoe Apple verbeteringen kan aanbrengen, zodat 3D Touch wél wordt gebruikt.

Onbekende functie
Als je in 2015 een iPhone 6s hebt gekocht, is de kans groot dat je 3D Touch uitgebreid hebt geprobeerd. Het was dat jaar dé grote nieuwe functie op de iPhones. Door wat harder op het scherm te drukken kreeg je toegang tot extra functies en knoppen. Maar sindsdien zijn er weinig nieuwe ontwikkelingen meer geweest. Mensen die nu pas zijn overgestapt naar een iPhone 6s of nieuwer, kennen de functie misschien niet eens. User experience engineer Eliz Kılıç bekritiseert Apple daarover in een opiniestuk op Medium. Ze heeft ook wat tips hoe Apple het kan verbeteren.


Moeilijk herkenbaar
Volgens Kılıç is 3D Touch al bijna vier jaar beschikbaar, maar weten nog maar weinig mensen van het bestaan of hebben geen idee hoe ze het moeten gebruiken. Het is onmogelijk om te achterhalen welke knoppen 3D-functionaliteit bevatten. Het is alsof je op het web een tekst leest waarvan de HTML-linkjes in dezelfde stijl zijn opgemaakt als de normale tekst. Hoe zouden mensen in zo’n geval moeten weten op welke woorden je kunt klikken? Terwijl Apple normaal gesproken veel aandacht besteedt aan design en toegankelijkheid is dat bij 3D Touch niet het geval. 3D Touch-knoppen zijn niet te onderscheiden van normale knoppen.

Force decorator

Kılıç vindt dat Apple het in de loop van de tijd alleen maar erger heeft gemaakt door sommige functies alleen achter een 3D Touch-menu te verstoppen. Zo moet je voor Night Shift, AirPlay, AirDrop en Persoonlijke Hotspot in het Bedieningspaneel drukken op de juiste knop, om de functie in te schakelen. Voorheen was er een aparte knop voor Night Shift in het Bedieningspanel.

Zo kan Apple 3D Touch verbeteren

Kılıç’s oplossing is om kleine aanwijzingen te tonen op plekken waar je met 3D Touch kunt drukken. Ze noemt het Force Decorators en ze maken aan een gebruiker duidelijk dat er een 3D Touch-functie achter een knop of vlak is verstopt. De naam verwijst naar Force Touch, de druktechnologie op de Apple Watch, trackpads van MacBooks en de iPhone.

Voorstel 3D Touch verbetering

Overigens waren er laatst aanwijzingen dat 3D Touch misschien wel gaat verdwijnen, aldus analist Ming-Chi Kuo. Het zou blijken uit het feit dat Apple voor steviger glas wil kiezen. In onze poll gaf 64% van de iCulture-lezers aan dat ze het prima vinden als Apple stopt met 3D Touch, omdat ze het toch niet gebruiken. Slechts 34% vond 3D Touch onmisbaar. Bijna 4.500 iCulture-lezers vulden de poll in.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juni 2018, 12:36
Bron Bron Medium
Categorie Achtergrond
Onderwerp 3d touch
12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.