Reacties voor: Tim Cook: ‘Mensen willen geen combinatie van Mac en iPad’

Volgens Tim Cook komt er geen samenvoeging van de Mac en iPad, ook al laat de iPad Pro zien dat een tablet net zo krachtig kan zijn als een laptop.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 44 reacties

  1. Nou Tim Cook, waar slaap jij dan? Onder een steen? De meesten willen juist een combinatie!

  2. Ontkoppeld zou het een iPad moeten zijn, zodra er een toetsenbord wordt aangekoppeld een macbook

  3. ik zou graag de importeur voor Europa willen worden!!!

    Maken dat ding!

  4. Gewoon een iPad waar osx op draait.

  5. Hoe dan ook, de Surface Pro combineert in 1 apparaat de ervaring van Windows Mobile en Windows 10.
    Dan kan Tim Cook praten wat hij wil, maar willen Apple klanten dat ook een keer.
    In welke gedaante (OS X of iOS) dat is dan verder niet ons probleem (maak een iOSX)

  6. ”wij van wc eend…”

    Ik wil dat juist wel…. Laat maar komen …nu

    Toetsenbord aan de iPad pro en hop OS X voor je neus , toetsenbord er af hop iOS , best of both worlds , Apple wil dit echter niet bieden en dat is ook wel logisch want nu kopen nog velen beide apparaten dat is dan wel afgelopen

  7. Klinkt een beetje als Steve Jobs. Eerst roepen dat het niks is en dan twee jaar later toch op de markt zetten.

  8. Een samenvoeging van Mac en iPad, daar zit niemand op te wachten.

    Net zoals we nooit een stylus zouden willen / mogen hebben?

  9. Zolang dat een iPad niet evenveel kan als een macbook dan is dat zijn geld niet waard voor mij en je richt je teveel op de rijkere mensen in de samenleving. Nen iPhone daar willen mensen nog eens fors voor dokken en een apple tv en ipod shuffle is ook nog betaalbaar maar de meeste mensen gaan echt geen 800 euro en meer gaan geven voor een iPad ze.
    Als ik al een iPad nog zou kopen zal het den AIr 2 worden denk ik.
    De Apple Watch zal ook nog een terugval kennen want velen hebben er nu kennis mee gemaakt en vinden het geen 450 euro waard. Vele kochten ook de apple watch nu omdat het de 1ste is, velen zijn nieuwschierig ook.

    Meer producten uitbrengen is leuk maar als ze alles zo duur blijven zetten dan gaan ze vroeg of laat eens tegen de lamp lopen volgens mij.
    Ben grote Apple fan maar ik ben maar een kleinverdiener, ik moet helaas keuzes maken en hoe meer Apple alles duurder blijft zetten hoe moeilijker het is om nog andere Apple stuff te gaan kopen. Stel mijne macbook kapot is, ik heb dat geld er nie voor nu om dat te gaan kopen. Teveel taksen en dergelijke betalen en alleen wonen is reteduur. Dus ik moet een manier vinden nu om al te beginnen spare voor als mijne macbook de geest zou geven.

  10. Origineel geplaatst door AJvK
    Net zoals we nooit een stylus zouden willen / mogen hebben?

    😂😂😂
    Touché!

    Wat Tim Cook eigenlijk bedoelt, is dat Àpple er niet op zit te wachten. Dat verkoopt liever een iPad èn een Mac aan dezelfde klanten. Of eigenlijk nog liever een iPad en twéé Macs: MacBook èn iMac.

    Dat levert bij elkaar meer op dan één gecombineerd apparaat, bijna niemand wil minimaal €4000 uitgeven voor één gecombineerd apparaat. Maar waarschijnlijk zijn er hier genoeg lezers te vinden die èn een iPad, èn een MacBook èn een desktop Mac (Mini, iMac of Pro) hebben. Tel die prijzen maar eens op 🤔

    Dus houden ze het verschil krampachtig in stand… met dit soort praatjes voor de vaak om hun werkelijke motieven te verbloemen.

  11. Apple is behoudend aan het worden in plaats van vernieuwend. Als ze zo nog een paar jaar doorgaan en Microsoft doortimmerd aan de weg die ze met Windows 10 zijn ingeslagen. Dan kon mijn volgende laptop/tablet en smartphone er wel eens een worden met windows na 8 jaar OSX en IOS.
    Microsoft heeft met Windows 10 toch wel een erg goed besturingssysteem neergezet en fabrikanten als Lenovo en Toshiba maken toch wel voort erg mooie laptops. Ook zal Apple voor mij binnen 2 jaar met een topmodel 4 inch iPhone moeten komen anders zijn ze me daar ook kwijt vrees ik.

  12. Ik heb sinds ik de iPad pro icm de Create hoes/toetsenbord heb (donderdag), mijn MB Air niet meer aangeraakt. Sterker nog, op de iPad Pro haal ik ook mijn (exchange) mail van de zaak binnen (wat op de Air niet kon) én kan ik heerlijk overal werken dankzij de 4G. Muziek via Spotify (hoewel die app nog niet werkt op de iPad Pro (!?), foto’s via Google photo’s. 128GB voor apps, wat wil je nog meer?

  13. Toch zie ik heel graag een tablet met OS X erop. Een magnetisch toetsenbord wat je eraan kan koppelen (en anders een opvraagbaar virtueel toetsenbord).

    Mijn schoonzusje heeft een simpel goedkoop Windows 10 tabletje die ook zo werkt. Perfect en ideaal.

    Als mijn MacBook Pro (2010) ermee ophoud dan ga ik zeker kijken naar zoiets, toch tablet en toch de programma’s die ik wil hebben. Apps gebruik ik toch al op mijn iPhone.

    Dus kom maar op met een OS X tablet!

  14. Ik geef Tim gelijk, waarom zou je OSX willen draaien op een iPad? De user interface van OSX is helemaal niet geschikt voor touch. Net daarom werd iOS gebouwd.

    En een apparaat dat schakelt tussen iOS en OSX, wat zou dat voor gebruikservaring zijn? Slaat toch nergens op. Daarbij: het zou voor Apple een gigantische onderneming zijn op software-vlak om dit te creëren, en het zou hen geen enkel apparaat extra doen verkopen. Integendeel.

    OSX en iOS gaan nog heel lang naast elkaar bestaan. Dat is duidelijk.

  15. Origineel geplaatst door AJvK
    Net zoals we nooit een stylus zouden willen / mogen hebben?

    Niet echt een slimme opmerking, een pencil is wat anders dan een stylus. Ook sprak jobs over een iphone, een telefoon die geen 12,9″ scherm had, nog steeds zie ik geen toepassing voor een stylus voor mijn telefoon, dus heeft ie nog steeds gelijk.

    Zelf zit ik ook niet te wachten op een surfacebook variant, het ding is qua dikte als hij ingeklapt is erg dik, de tablet houd het maar 3 uur vol, daarna moet ie snel weer aan het toetsenbord geprikt worden.

    Mja ieder zijn ding.

  16. @tim: Snap nog steeds niet hoe je software kan laten draaien op een ssd.

  17. @Tom: Volgens mij kan je heel goed software onder osx installeren en als je een app gaat ophalen gaat deze naar het iOS scherm/tablet gedeelte. Lijkt mij niet zo moeilijk, toch?

  18. Ben het met hem eens. Geef mij maar twee apparaten anders speel ik te veel onder het werken door. Laat ik deze twee dingen maar mooi scheiden van elkaar. Ook zit ik dan met te veel vingerafdrukken op het scherm waar ik enorm hekel aan heb.

  19. Jawel ik wil wel een iPad pro twee met daarop iOS en Mac os x

  20. Ik vind het voor de verandering fijn dat Apple ook te kennen geeft dat zij zich van alternatieven zoals Surface bewust zijn en daar anders over denken. Erger zou het zijn als zij gewoon ontwikkelingen negeren totdat zij zelf tot inzicht komen. Ook moet natuurlijk gezegd worden dat Apple momenteel nog steeds een succesvollere koers volgt als Microsoft, dus een eenduidig antwoord is er nog niet.

    iOS en OS X samenvoegen is onzin. Zelfs Windows 10 is niet samengevoegd, Windows 10 Mobile is feitelijk nog steeds Windows Phone. Net als tussen iOS en OS X overlappen Windows 10 en Windows 10 Mobile op veel vlakken onder de motorkap, maar het blijven aparte besturingssystemen. Het grote verschil is dat Windows 10 twee interfaces heeft, voor muis/toetsenbord en voor touchscreen. Dat laatste component heeft OS X niet. Omgekeerd hebben zowel Windows 10 Mobile als iOS alleen een touchscreen-interface.

    Ik snap niet wat mensen an het touchscreen-interface van Windows 10 zo fijn vinden. In desktop-mode is het totaal onhandig, in tablet-mode krijg je slechts een uitvergroot interface dat veel op Windows 10 Mobile lijkt en ook zo aanvoelt. Apps zien dan plotseling net zo simplistisch uit als op Windows 10 Mobile en de grote voordelen van een desktop-besturingssysteem zijn verdwenen of worden verdrongen. Dat zou net zo zijn als of je iOS apps zou uitvoeren op een Mac en je beeldscherm een touchscreen zou zijn. Ik snap best dat sommige mensen dat leuk of handig zouden vinden, maar ik vind het een halfgare oplossing. Ik snap volledig dat Microsoft dat zou willen, puur omdat zij gewoon niet in de buurt komen van het cross-platformondersteuning die Apple tussen iOS en OS X heeft.

    Er zijn zeker nog wat punten die Apple kan verbeteren aan de iPad. Maar ik sta er momenteel volledig achter dat OS X en iOS gescheiden blijven. Apple staat trouwens ook niet stil als het om ontwikkelaars gaat: het wordt steeds makkelijker om ‘universele’ apps in Xcode te bouwen en deze dan voor beide systemen te compileren.

  21. Origineel geplaatst door Aa
    Klinkt een beetje als Steve Jobs. Eerst roepen dat het niks is en dan twee jaar later toch op de markt zetten.

    En hoe ver is hij daar mee gekomen. Verrassend dat velen het beter denken te weten dan een bedrijf als Apple. Eens solliciteren?

  22. Origineel geplaatst door Deniz
    Nou Tim Cook, waar slaap jij dan? Onder een steen? De meesten willen juist een combinatie!

    Ken jij de meesten dan?

  23. Zolang osx niet voor touchscreen is geoptimaliseerd wil ik het niet op de iPad en de iPad gebruik ik op een andere manier als mijn MacBook en zit niet te wachten op iOS op een MacBook.

  24. @josh: Sterker nog: de meeste iOS ontwikkelaars kunnen èn doen het nu al, iOS apps draaien op OS X. Daarvoor bestaat namelijk al lang een iDevice emulator voor OS X 😏 (in Xcode).

    OS X en iOS apps hebben verder al verschillende filename-extensions, en OS X is prima in staat om verschillende bestandstypes obv die extensies met verschillende hulpprogramma’s te openen, of als native app…
    Dus heel goed ingeschat dat er geen raketwetenschap bij komt kijken om de juiste apps op de juiste manier te ‘lanceren’ 😉 Via (jawel) Launchpad zou dat ook prima vanaf een touchscreen kunnen, als launchpad tenminste niet zo ver was weggestopt als zomaar één van de apps in het dock.

    Maar ja, sommige mensen (wie de schoen past …) laten zich niet ontmoedigen door hun eigen onbenul om toch heel stellige uitspraken te doen over de ‘onmogelijkheid’ van zaken waar ze werkelijk de ballen verstand van hebben😡
    Denk alleen maar aan het volgens sommige genieën hier welhaast ‘onoverbrugbare’ verschil tussen OS X en iOS UI, terwijl iOS notabene is ontstaan uit OS X 😂

    Grootste fouten van MS met W10 zijn de knieval voor reactionaire gebruikers met de herintroductie van het volkomen anachronistische startmenu, en het laten vallen van handige touchpad-gestures uit W8.x die cruciale UI elementen consequent maakten tussen touchscreen- en touchpadbediening.

    Maar het is hun wèl gelukt om de bediening op een hybride ‘lablet’ (zoals de diverse Surface’s, maar er zijn veel betaalbaardere klonen) op elk moment en zelfs in elke app simpel switchbaar te maken tussen tablet mode en laptop mode, al naar gelang wat in de gebruiksomstandigheden op dat moment het handigst is.

    Apple heeft echter door krampachtige vast te houden aan de scheiding tussen iDevices met iOS plus touchscreen en Macs met OS X plus touchpad uitsluitend bereikt dat je als gebruiker op de Mac het gebruiksgemak van iOS en touchscreen mist, en op de iPads de veelzijdigheid en kracht van OS X mist. 😕

    Om nog maar te zwijgen over de ultieme knulligheid om iOS developers te dwingen een touchscreen app te ontwikkelen en testen in een touchscreenloze IDE op een touchscreenloos OS 😢

  25. Ik begrijp werkelijk waar niet waarom iedereen zo lyrisch is over de Surface. Ik werk er nu zo’n klein jaar mee en ik vind het een gedrocht.
    – snel leeg
    – geen 4G
    – snel naar rechterhoek is afsluiten VDI ipv bestand
    Etc etc etc

  26. @iculture tijd voor een poll-tje?

  27. @FerryMan: Het is onzin wat jij zegt, en velen hier met jou.

    Natuurlijk verkoopt Apple liever twee apparaten aan je dan een. Maar als jullie allen gelijk hebben en er is wél een grote vraag naar een gecombineerd apparaat, dan verkoopt Apple helemaal niets, want dan stap je over naar de Surface Pro (of hoe dat laatste model ook heet).

    Je kunt kritiek hebben op de keuze van Apple om de iPad en MacBook niet te combineren, maar niet op grond van hebberigheid. Hebberigheid leidt er namelijk toe dat Apple de keuze maakt voor het product waar het publiek de meeste behoefte aan heeft. Dat kunnen ze verkeerd zien, maar dat geldt even goed voor jou. En gezien de kennis van verkopen, eerste kopers, etc. die Apple heeft, lijkt hun keuze me zeker verdedigbaar.

    Daarbij, ik zie uit de steady decline van de verkopen van de iPad en de stijgende verkoop van de MacBook in ieder geval niet als teken dat mensen massaal zowel een iPad én een MacBook kopen.

  28. Ben het in grote lijnen met @Ferryman eens. Apple moet snel weer out-of-the box gaan denken ipv. klanten vertellen wat hun voorkeuren zijn/waren
    iOSX: multi-touch routines in OSX opnemen (of desnoods een iOS modus in OSX)

    @Frits: Het eeuwige kijken naar de zwakke punten van de concurrentie heeft geen zin, pak de trend op, de sterke punten eruit en maak die nog beter.
    LEAD or FOLLOW ?

  29. Microsoft heeft al sinds 2001 de Tablet PC.
    Dat is absoluut geen succes geworden, ondanks dat iedereen (Inclusief Microsoft) bij iedere nieuwe versie van Windows riep dat het beter was aangepast aan het touchscreen.
    Het probleem is dat niet alleen het OS, maar juist ook de applicaties bruikbaar moeten zijn met de dikke vingers, dus geen kleine knopjes en dergelijke.
    Tablets werden pas een succes met de introductie van de iPad.
    Zelfs nu met de Surface lijn zie je nog steeds hetzelfde probleem: Ja, het OS is wellicht aangepast, maar de applicaties niet, dus werkt het niet.
    Bij OS X zou het dus al helemaal niet werken, er is geen 14 jaar historie zoals de MS Tablet PC om ontwikkelaars het idee te geven dat OS X applicaties touchscreen compatibel zouden moeten zijn…
    (Ik gebruik af en toe VNC op de iPhone of iPad om een computer over te nemen, dat werkt uitermate onhandig…).

    Ik denk dat het een goede keuze is om de twee produktlijnen gescheiden te houden.

  30. Origineel geplaatst door Ferryman
    Maar ja, sommige mensen (wie de schoen past …) laten zich niet ontmoedigen door hun eigen onbenul om toch heel stellige uitspraken te doen over de ‘onmogelijkheid’ van zaken waar ze werkelijk de ballen verstand van hebben😡
    Denk alleen maar aan het volgens sommige genieën hier welhaast ‘onoverbrugbare’ verschil tussen OS X en iOS UI, terwijl iOS notabene is ontstaan uit OS X 😂
    […]
    Om nog maar te zwijgen over de ultieme knulligheid om iOS developers te dwingen een touchscreen app te ontwikkelen en testen in een touchscreenloze IDE op een touchscreenloos OS 😢

    Je valt hier ook door de mand. Dat je iOS-programma’s kunt simuleren op OS X is natuurlijk geen argument. Dat kun je met elke andere virtuele omgeving ook. De kunst is het juist om programma’s ook native en naadloos uit te kunnen voeren en dat kan, ondanks de gedeelde basis, in OS X niet. Als je de simulator al eens hebt gebruikt, weet je ook wat een gedrocht het is. Ik maak er zelden gebruik van en gebruik liever mijn eigen hardware om dingen te testen. Dat kan overigens al sinds iPhone OS 2 (ik snap dus niet waar jij het over hebt).

    Er zit wel degelijk meer dan alleen een ander interface in: Apple heeft een veeltal API’s nooit getransplanteerd en er zijn materiële verschillen tussen Cocoa en Cocoa Touch. Het is dus zeker wel absoluut waar dat er veel gedaan moet worden om OS X klaar te stomen voor iOS. Ook al zou het alleen het interface zijn, dat is zelf al een enorm obstakel waar jij makkelijk aan voorbij gaat.

    Origineel geplaatst door Ferryman
    Grootste fouten van MS met W10 zijn de knieval voor reactionaire gebruikers met de herintroductie van het volkomen anachronistische startmenu, en het laten vallen van handige touchpad-gestures uit W8.x die cruciale UI elementen consequent maakten tussen touchscreen- en touchpadbediening.
    Maar het is hun wèl gelukt om de bediening op een hybride ‘lablet’ (zoals de diverse Surface’s, maar er zijn veel betaalbaardere klonen) op elk moment en zelfs in elke app simpel switchbaar te maken tussen tablet mode en laptop mode, al naar gelang wat in de gebruiksomstandigheden op dat moment het handigst is.
    Apple heeft echter door krampachtige vast te houden aan de scheiding tussen iDevices met iOS plus touchscreen en Macs met OS X plus touchpad uitsluitend bereikt dat je als gebruiker op de Mac het gebruiksgemak van iOS en touchscreen mist, en op de iPads de veelzijdigheid en kracht van OS X mist. 😕

    Misschien misken je ook gewoon het volgende: het touch-interface voor laptops sloeg niet aan. Desktopgebruikers moesten er niets van hebben, de eerste Surface-laptops waren onmiskenbare flops en er is nog steeds geen ecosysteem ontstaan dat van deze programma’s echt nuttig gebruik maakt. Windows wordt door de allermeesten op computers gebruikt die geen touchscreen hebben en de terugkeer van het startmenu wordt dankbaar aangenomen.

    Het probleem van touchscreen blijft dat het de interactiemogelijkheden voor desktopgebruikers enorm inperkt. De precisie van de muis en de veelzijdigheid van het toetsenbord verdwijnen, interface-elementen moeten zichtbaar zijn en worden uitvergroot om touchvriendelijk te zijn. Kijk eens goed naar Windows 10, het is een puinhoop. Microsoft haalt het niet eens om beide interfaces mooi te verenigen. Oude programma’s als Verkenner zijn wat opgeschoond voor touch, maar zijn halfgaar. Het zijn nog steeds programma’s die overduidelijk voor muis en toetsenbord zijn ontworpen en niet prettig met touchscreens werken. Omgekeerd heb je de nieuwe universele apps zoals Mail die op de eerste plaats voor touchscreens zijn ontworpen en weer minder fijn zijn voor muis en toetsenbord en ook duidelijk minder krachtig zijn. Het blijft een spagaat en gaat ten koste van het gebruiksgemak voor gebruikers die alleen het een ofwel het ander willen gebruiken.

    Apple heeft wel degelijk nog een hoop te verbeteren aan zowel iOS als OS X. Ik wil liever dat Apple deze twee platforms apart doorontwikkeld en op juist op hun sterktepunten focust in plaats van haar tijd te verdoen om een mengelmoes te creëren. Apple heeft met OS X en iOS momenteel de twee sterkste platforms op de markt. De mooie integratie waar Microsoft naartoe wil, heeft Apple nu al jaren. Ik zie serieus niet wat een ‘iOS X’ toevoegt, behalve onnodige complexiteit en tijdsverlies.

    Origineel geplaatst door Pieter
    Het probleem is dat niet alleen het OS, maar juist ook de applicaties bruikbaar moeten zijn met de dikke vingers, dus geen kleine knopjes en dergelijke.
    Tablets werden pas een succes met de introductie van de iPad.
    Zelfs nu met de Surface lijn zie je nog steeds hetzelfde probleem: Ja, het OS is wellicht aangepast, maar de applicaties niet, dus werkt het niet.

    Dit. Precies dit.

  31. @josh: OS X loopt al op een ssd in mn macbook

  32. Waar komen die “de meeste mensen willen dit of willen dit niet” toch vandaan. Marktonderzoek?

    Ik heb vorige week de iPad Pro gekocht, zonder pencil en zonder toetsenbord, die ik ook niet ga kopen, als ze wel beschikbaar zijn.
    Nee, ik ben niet rijk.
    Heel tevreden met een iPad met enkel iOS.
    Wil ik typen, dan ga ik voor mijn MacMini zitten.

    Dus wil je OS X, dan koop je een Macbook en ben je tevreden met de mogelijkheden van iOS, dan ga je voor de iPad. Niemand verplicht je ze allebei te kopen.

  33. Net mijn MB Pro 2010 ge-update naar 8gb en een SSD erin van 256 gb en we zijn weer vertrokken voor 5 jaar. Alles werkt samen met mijn iPad en iPhone, dus van mij mag het zo blijven. Cook heeft gelijk wat mij betreft.

  34. @Niek: Dit soort quotes komt niet van marktonderzoek, want dat vindt Apple niet nodig.
    Cook probeert Jobs na te volgen door zelf te bepalen wat goed voor klanten is.
    Alleen was Jobs daar wel toe in staat, met compleet nieuwe productcategorien maar is Cook alleen maar een trendfollower ipv. een trendsetter

  35. Toch grappig te zien hoe anders Apple en MS hierin denken. MS: groot scherm, volledig OS dus een PC. (Surface Pro) Apple: het is een tablet dus een iPad. (iOS)

    Voor beide is wat te zeggen. Een Surface Pro is echter wel gewoon een goed bruikbare PC voor gebruik van Universele en Windows applicaties. Voor zowel consumptie als productie.

    Een iPad (Pro) is gewoon een consumptie apparaat.

  36. ik heb een MacBook en een mooie ipad mini 4 cellular. De laatste gaat overal mee naartoe.. Volgend jaar krijg ik een PuzzlePhone via Indiegogo en daarna hoef ik niet meer op jacht naar het nieuwste . Heerlijk.

  37. @Anna: M.a.w. De MacBook en de ipad mini hebben een andere functie en die hoef ik daarom niet te combineren.

  38. Origineel geplaatst door Tevilnelg
    Je valt hier ook door de mand. Dat je iOS-programma’s kunt simuleren op OS X is natuurlijk geen argument. Dat kun je met elke andere virtuele omgeving ook. De kunst is het juist om programma’s ook native en naadloos uit te kunnen voeren en dat kan, ondanks de gedeelde basis, in OS X niet. Als je de simulator al eens hebt gebruikt, weet je ook wat een gedrocht het is. Ik maak er zelden gebruik van en gebruik liever mijn eigen hardware om dingen te testen. Dat kan overigens al sinds iPhone OS 2 (ik snap dus niet waar jij het over hebt).

    Geen argument? Benieuwd in welke ‘elke andere virtuele omgeving’ jij iOS apps dan kunt testen. Deze emulator is er tenminste al – gedrocht of niet, naadloos of niet. En vwb testen buiten Xcode op externe iDevices, je zult misschien wel moeten zonder touchscreen op je ontwikkelsysteem, maar dat staat wel haaks op het hele idee van een IDE (hoezo integrated? Ondersteunt Xcode soms handoff van Mac naar iDevice?) Voor mij (ea) een regelrechte afknapper.

    Origineel geplaatst door Tevilnelg
    Het probleem van touchscreen blijft dat het de interactiemogelijkheden voor desktopgebruikers enorm inperkt. De precisie van de muis en de veelzijdigheid van het toetsenbord verdwijnen, interface-elementen moeten zichtbaar zijn en worden uitvergroot om touchvriendelijk te zijn.

    Een muis als argument, anno 2015, serieus😉? Ooit van een touchpad gehoord? Zelfs Apple heeft door dat je die ook virtueel kunt maken op een touchscreen, met meer ruimte, precisie en veelzijdigheid dan enige externe muis (of touchpad) biedt. En vwb grote UI elementen is de grote iPad ook niet echt gebalanceerd, met max. 26 kleine icoontjes op een 13″ startscherm.😖 In windows kun je icoongrootte en/of afstand tenminste nog aanpassen, zelfs per icoon.

    Voor de precisie op touchscreens heeft Apple toch ook de pencil ‘uitgevonden’? (Al lijkt die wel verdacht veel op wat anderen een actieve stylus noemen 😁)

    En het gaat bij een eventuele kruising van iPad en Mac natuurlijk niet om een desktop… dat is ook de übersimplificate van Cook’s reclamepraatje, te doen alsof er maar één type Mac is.

  39. Origineel geplaatst door Anna
    @Anna: M.a.w. De MacBook en de ipad mini hebben een andere functie en die hoef ik daarom niet te combineren.

    Ik zou net graag een apparaat hebben waar ik de beiden kan combineren, en dan moet ik maar één toestel kopen. Dus naast de iMac, mijn MBair, iPad en iPhone, zal de air en iPad zeker vervangen worden door de Surface!

    Daarnaast erger ik me wel mateloos en de gezever over wij zijn beter en de andere is slechter. Het is ook maar hier (waarmee ik bedoel in een forum van tech-adepten) dat daar over geneuzeld wordt. 90% van de mensen geeft daar geen moer om. En het is dus wel die 90% die de markt bepalen.

    3kids … voor de prijs van 1 iPhone kan je al drie hele goeie WM10 toestellen kopen (bv. nokia 830). Ik weet het vorige generatie, maar zoals ik zei de meeste geven daar ook totaal niet om! (Je kan zelfs, binnenkort, een nagelnieuwe MS10 toestel kopen voor 100 euro). En neen er zijn weinig apps, maar je kan FB, twitter, mail, bellen, sms, en er zit nog een deftige camera op.

  40. Het probleem is in mijn ogen niet de hardware of het besturingssysteem, maar de kwaliteit van de software/apps.

    Apple en Microsoft (!) laten zien hoe je software voor iOS en OSX schrijft die (nagenoeg) ongeacht het platform dezelfde functionaliteit heeft, optimaal gebruik maakt van de fysieke eigenschappen van het apparaat en waarbij de output ervan uitwisselbaar is via de cloud. Veel iOS apps moeten nog een inhaalslag maken t.o.v. hun evenknie op OSX (Adobe bijvoorbeeld). Dat is denk ik een kwestie van tijd. Dat zullen we waarschijnlijk ook gaan zien aan de prijs.

    Sommige dingen zijn gewoon fijner om met je vingers / een pencil te doen dan met een muis en toetsenbord en omgekeerd. Ik ben blij dat Apple kiest voor een optimale gebruikservaring en niet gaat voor een halfbakken compromis. Mochten mensen dat toch willen, dan kunnen ze overstappen naar de concurrent.

    Handoff is strategische keuze. Het is iets waar Apple zich bewust mee onderscheid van de concurrentie. Die gaan ze echt niet zomaar verlaten.

  41. ‘Think-out-of-the-IT-Box’

    Wat Tim Cook weet is dat een iPhone, een iPad en een Mac niet hetzelfde zijn. De toepasbaarheid, de usability is anders. Ja, het zijn allemaal computers alleen elk device dient een ander doel. Net zoals BMW motorfietsen, cabrio’s en SUV’s maakt. Allemaal voertuigen en toch allemaal heel anders.

    Zie http://hetkomtopalspoepen.nl (Scroll eventueel; lijkt of-topic maar is het niet …)

    Freek

  42. Origineel geplaatst door Tevilnelg
    Je valt hier ook door de mand. Dat je iOS-programma’s kunt simuleren op OS X is natuurlijk geen argument. Dat kun je met elke andere virtuele omgeving ook. De kunst is het juist om programma’s ook native en naadloos uit te kunnen voeren en dat kan, ondanks de gedeelde basis, in OS X niet. Als je de simulator al eens hebt gebruikt, weet je ook wat een gedrocht het is. Ik maak er zelden gebruik van en gebruik liever mijn eigen hardware om dingen te testen. Dat kan overigens al sinds iPhone OS 2 (ik snap dus niet waar jij het over hebt).

    Origineel geplaatst door Ferryman
    Geen argument? Benieuwd in welke ‘elke andere virtuele omgeving’ jij iOS apps dan kunt testen. Deze emulator is er tenminste al – gedrocht of niet, naadloos of niet. En vwb testen buiten Xcode op externe iDevices, je zult misschien wel moeten zonder touchscreen op je ontwikkelsysteem, maar dat staat wel haaks op het hele idee van een IDE (hoezo integrated? Ondersteunt Xcode soms handoff van Mac naar iDevice?) Voor mij (ea) een regelrechte afknapper.

    Ik bedoelde daarmee dat je feitelijk elk besturingssysteem virtueel kunt simuleren. Het is dus wel degelijk mogelijk om iOS-apps op OS X uit te voeren, maar het blijft bij een simulator zolang OS X niet dezelfde library’s, frameworks en binary’s in de systeemlaag heeft. Zelfs dan nog moet Apple alsnog een aparte laag toevoegen om de touchscreen te ondersteunen. Het is dus een non-argument dat het onmogelijk zou zijn, maar de simulator zelf is ook weer geen argument vóór native-ondersteuning van iOS. Juist omdat het puur een simulatie is. Het blijft voor Apple veel werk.

    De term ‘integrated’ in IDE slaat helemaal niet op de simulator. Dat jij graag iOS-programma’s op je Mac wilt testen is jouw eigen mening en bovendien een niche-wens. Ik zie niet waarom je een iOS-programma op een Mac zou willen testen als het uiteindelijk toch alleen op iOS draait. De simulator is een best-effort om je bij snelle tests te helpen, maar meer ook niet. Uiteindelijk wil je toch wel een programma op een iOS-toestel testen.

    Origineel geplaatst door Ferryman
    Een muis als argument, anno 2015, serieus😉? Ooit van een touchpad gehoord? Zelfs Apple heeft door dat je die ook virtueel kunt maken op een touchscreen, met meer ruimte, precisie en veelzijdigheid dan enige externe muis (of touchpad) biedt. En vwb grote UI elementen is de grote iPad ook niet echt gebalanceerd, met max. 26 kleine icoontjes op een 13″ startscherm.😖 In windows kun je icoongrootte en/of afstand tenminste nog aanpassen, zelfs per icoon.
    Voor de precisie op touchscreens heeft Apple toch ook de pencil ‘uitgevonden’? (Al lijkt die wel verdacht veel op wat anderen een actieve stylus noemen 😁)

    Gaan we nu bijdehand doen? Laat ik in plaats van ‘muis’ het woord pointer gebruiken, ik hoop dat het dan duidelijk is. Je gaat overduidelijk aan mijn punt voorbij, dus je geeft mij ook geen basis voor een reactie. Gebruik op Windows 10 eens de Verkenner in tablet-modus en vergelijk dat eens met een universeel programma als Mail. Heb je het verschil al gezien? Wat er dan gebeurt is dit: ‘universal apps’ verdringen de traditionele programma’s die zijn ontworpen voor pointer en toetsenbord, wat weer minder fijn is voor mensen die geen touchscreen hebben of willen, of de universal apps slaan niet aan en het blijft een belabberd interface voor touch (i.e. het werkt wel, maar is niet optimaal). In de tussentijd heb je beide extremen. Windows 10 is een mengelmoes van twee interfaces, twee platforms op een systeem. Niemand heeft mij ook maar een overtuigend argument gegeven waarom dat strevenswaardig is en ik heb nog geen enkel programma op Windows 10 gezien dat prettig is voor beide interfaces.

  43. @Tevilnelg: Sorry als het muis-geintje overkomt als bijdehand doen, zo was het niet bedoeld. Alleen als grapje om de welles-nietes discussie die hier de kop opsteekt wat te relativeren. Dat welles-nietes is overigens ook niet persoonlijk bedoeld, jij hebt iha wèl goede inhoudelijke argumenten, al is de één (imho) wat overtuigender dan de ander. Ik denk niet dat we hier elkaar 100% gaan overtuigen, en we hebben allebei aanleg voor breedsprakigheid dus kunnen er hier beter een streep onder zetten om de medelezers een beetje te sparen 😄

    Misschien kunnen we ergens op het forum een draadje beginnen of oppakken zodat we dit newsitem niet langer monopoliseren (of is het duopoliseren in dit geval 😉)? Dit draadje is er bijvoorbeeld speciaal voor bedoeld om door te discussiëren over dit onderwerp.

  44. iOS en OSx hebben ieder hun sterke punten en specefieke toepassingen. In de praktijk betekent dat dat ik ze vaak allebei meeneem. Wat mij betreft hoef je het OS niet te integreren maar de apparaten wel.
    Neem een 12″ macbook, haal het scherm eraf en maak het zo dat je er een ipad op kunt klikken. De iPad kun je los met iOS gebruiken. Klik je hem aan de halve macbook, kun je het als iPad met een toetsenbord gebruiken of als Macbook waarbij je eigenlijk alleen het scherm van de iPad gebruikt.
    Kan volgens mij niet heel ingewikkeld zijn. In feite kan dat nu al. Ik heb al een app op mijn ipad waarmee ik de iPad als beeldscherm van de mac kan gebruiken en ik heb ook al een app op de mac waarmee ik het toetsenbord van de mac als bt toetsenbord voor de iPad kan gebruiken. Dus het enige wat nog nodig is, is een scharnier waarmee je de iPad aan een macbook zonder scherm kunt klikken. Al zou dat apparaat de prijs van een macbook en een iPad zijn, zou ik het nog kopen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.