iculture-app-gemist
App Gemist
App Gemist logo

App Gemist: Firefox, Runtastic Results, Almost Impossible! en meer

Wat waren de populairste iOS-apps afgelopen week? iCulture kijkt naar de beste apps die op onze website zijn besproken, zoals Runtastic Results, Almost Impossible, Firefox, ShareTheMeal en nog veel meer.
Redactie - · Laatst bijgewerkt:

App Gemist logoDe rubriek ‘App Gemist’ verschijnt iedere week getrouw op de zondag. Alle interessante apps van afgelopen week komen dan nog een keer langs. Welke gloednieuwe apps moet je deze week absoluut op je iPhone en iPad installeren? En welke applicaties komen er minder positief van af in onze reviews? Je ziet ze allemaal op een rij staan in een nieuwe editie van App Gemist.

Firefox

De bekende internetbrowser Firefox is nu ook beschikbaar voor iOS. De app was al langdurig beschikbaar als betaversie en met ingang van deze week is de app publiekelijk beschikbaar. Firefox bevat een privémodus om veilig te internetten en biedt ondersteuning voor Firefox-accounts, waardoor tabbladen en bladwijzers gesynchroniseerd worden met de desktop. Lees ons artikel over Firefox.

ShareTheMeal

Met ShareTheMeal van de Verenigde Naties wordt het makkelijker om geld te doneren aan voedselhulp voor vluchtelingen uit Syrië. De VN wil met deze actie genoeg geld ophalen om meer dan 20.000 kinderen een jaar lang van schoolmaaltijden voorzien. De app is gratis te downloaden en doneren kan vanaf €0,40. Lees ons artikel over ShareTheMeal.

AH-Foodsie

Woon je in Almere of Diemen en doe je wel eens boodschappen bij de Albert Heijn? Met de AH-Foodsie-app wordt momenteel een test uitgevoerd, waardoor je snel kan zien welke producten voorzien zijn van een 35%-korting sticker. Ben je een echte kortingsspeurneus, dan kan de Foodsie-app handig uitpakken. Lees ons artikel over AH-Foodsie.

WifiMan

Als je bezorgd bent over het datagebruik van je Wi-Fi-netwerk of gewoon nieuwsgierig bent geworden naar de hoeveelheid data, dan is WifiMan een handige app om inzicht te krijgen in je datagebruik. De app heeft ook een handige widget voor in het Berichtencentrum. Lees ons artikel over WifiMan.

Almost Impossible!

Als je van pittige games houdt en een flinke portie doorzettingsvermogen bezit, dan is Almost Impossible voor de iPhone, iPad en Apple TV een game voor jou. In deze game stuiter je met een balletje door de levels, maar pas op dat je niet geraakt wordt door puntige objecten in de omgeving of op gevaarlijke blokken belandt. Almost Impossible! is een typische trial-and-error-game. Lees onze review van Almost Impossible.

Multiple Exposure

Met Multiple Exposure maak je mooie en creatieve foto’s door meerdere foto’s over elkaar te maken. Zo combineer je twee afzonderlijke foto’s tot een mooi en creatief geheel. Je krijgt daardoor hetzelfde effect als dat je vroeger het camerarolletje bewust niet doordraaide. Lees ons artikel over Multiple Exposure.

Runtastic Results

Droom je altijd al van een afgetraind lichaam, maar ontbreekt bij jou de motivatie? Dan is Runtastic Results misschien wel wat voor jou. De app laat je twaalf weken lang keihard zweten om zo een totale metamorfose te bewerkstelligen. Je moet alleen wel elke dag aan de bak, want anders heeft de app weinig nut. Lees ons artikel over Runtastic Results.

Routeradar

De Routeradar-app is vernieuwd. Met ingang van versie 2 is het nu ook mogelijk om te navigeren met gesproken instructies. Hierdoor is de app niet alleen een hulpmiddel voor files en flitsers, maar brengt deze je ook van deur tot deur. Routeradar Pro-gebruikers kunnen tevens kaarten offline opslaan en in 3D navigeren. Lees ons artikel over Routeradar.

Castro

De podcast-app Castro is vanaf nu helemaal gratis. De app is gratis te downloaden én te gebruiken. Je kunt wel geld doneren, maar hier ontgrendel je geen nieuwe functies mee. Verder heeft de app nu ondersteuning voor 3D Touch via het app-icoon en Peek en Pop. Lees ons artikel over Castro.

Sleep Cycle

Sleep Cycle heeft een grote update gekregen. Dankzij versie 5 is het nu mogelijk om je slaapritme te analyseren terwijl je iPhone op je nachtkastje ligt. Dit is mogelijk geworden dankzij Sound Analysis Sleep Tracking. Deze techniek herkent geluiden die je maakt als je in bed beweegt en aan de hand daarvan stelt de app een grafiek samen. Lees ons artikel over Sleep Cycle.

Sonos

De nieuwe Sonos komt eind van deze maand uit en de app is nu al helemaal klaar voor de nieuwste speaker. Een handige nieuwe functie is Trueplay, waardoor je je speaker zo in kan stellen dat deze in elke ruimte goed klinkt. Ook ondersteunt de Sonos nu de HLS-bestandsindeling voor live uitzendingen. Lees ons artikel over Sonos.

Guitar Hero Live

Guitar Hero Live was al beschikbaar voor de iPhone en iPad, maar sinds deze week is hij ook beschikbaar voor nieuwe Apple TV. De game zelf is gratis te downloaden, maar om hem te kunnen spelen moet je wel in het bezit zijn van de speciale gitaarcontroller die alleen voor iOS en tvOS werkt. Deze controller kost rond de €115 en je ontgrendelt meteen alle functies die game te bieden heeft. Lees ons artikel over Guitar Hero Live.

Vizable

Vizable is een app waarmee je Excel-spreadsheets makkelijk kunt omzetten in prachtige grafieken. Zo maak je nog meer indruk met je cijfers – vooral als ze gunstig voor je bedrijf uitpakken natuurlijk. Lees ons artikel over Vizable.

Dikke Van Dale 15

Er is een nieuwe versie van de Dikke Van Dale uit. Het woordenboek is ook als app te installeren op iPhone en iPad. Dit woordenboek is zeer compleet en er zitten ook nog een paar spelletjes in. Maar de prijs… daar moesten we toch even tegenaan hikken. In onze review lees je of deze prijs de moeite waard is. Lees onze review van Dikke Van Dale 15.

Beat Sports

Van alle apps en games die er op de Apple TV zijn verschenen, springt er één bovenuit: Beat Sports. Deze grappige game kun je met het hele gezin spelen en is speciaal ontwikkeld voor de Apple TV. Met onderstaande app kun je bovendien de iPhone als controller gebruiken. Beat Sports doet denken aan sportspelletjes op de Wii, waarbij je op de maat van de muziek tegen een bal moet slaan. Leuk in je eentje of met een groep vrienden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 november 2015, 15:00
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.