Taps zorgt dat je Touch ID kunt gebruiken met handschoenen

Draag je vaak handschoenen maar vind je het vervelend dat je daardoor de Touch ID-sensor niet kan gebruiken? Met de Taps maak je je eigen handschoenen Touch ID en touchscreen compatibel.

Taps voor Touch ID met handschoenen.

Het weer wordt weer kouder, dus dat betekent ook dat het tijd wordt voor handschoenen. Hoewel er wel handschoenen zijn die prima werken met touchscreens, zoals de Mujjo-handschoenen, werken deze nooit met de Touch ID-sensor van je iPhone. Je toestel ontgrendelen gaat dan lastiger, omdat je telkens je handschoen uit moet doen of handmatig je pincode in moet toetsen. De Taps is daar een handige oplossing voor.

Taps voor je handschoenen werkt met Touch ID

De Taps plak je op elke handschoen en zijn waterbestendig. Je plakt ze op de vingertoppen en komen in setjes van vier stuks. Elke sticker heeft een andere structuur en dus een andere vingerafdruk, waardoor je ze dus allemaal apart in kunt stellen. Doordat elke Taps uniek is, is het dus ook niet zo dat iemand anders met Taps op zijn of haar handschoen jouw iPhone kan ontgrendelen.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Behalve voor gebruik met de Touch ID-sensor, maak je met de Taps je handschoenen ook gereed om te gebruiken op touchscreens. Hierdoor werken je handschoenen ook met het scherm van je iPhone, iPad en Apple Watch, zodat je niet telkens je handschoenen uit hoeft te trekken.

Hoewel de Taps goed van pas lijken te komen, is er natuurlijk wel een gevaar. Normaal gesproken kan iemand niet zo makkelijk jouw eigen vingers gebruiken om stiekem je iPhone te ontgrendelen, maar als iemand jouw handschoen te pakken krijgt, heeft diegene ook meteen toegang tot jouw iPhone of iPad. Hoewel het dus voor eigen gebruik makkelijk is, is je iPhone of iPad ook makkelijker door anderen te ontgrendelen.

Taps plakken op je handschoen.

De Taps komen in een set van vier unieke stickers en je kunt het project steunen via Kickstarter. Momenteel heb je al een set voor ongeveer $11 en ze worden ergens in december wereldwijd verstuurd. Het project had een streefbedrag van C$8.000 (Canadese dollar), maar de teller staat inmiddels al op ruim C$46.000.

Bekijk ook

Review: Mujjo's dubbellaags handschoenen geven warmte en extra grip

De Mujjo Double Layer Touchscreen Gloves houden je handen warm, terwijl je toch alle vingers op je touchscreen kunt gebruiken. Wij hebben deze dubbellaags handschoenen getest.

Touch ID

Lees alles over Touch ID, de vingerafdrukscanner van de iPhone, iPad en Mac. Hiermee kun je je toestel ontgrendelen, apps ontgrendelen, Apple Pay gebruiken en andere activiteiten goedkeuren. Op veel iPhones is Touch ID vervangen door Face ID, maar de vingerafdrukscanner is nog steeds belangrijk als een manier om veilig in te loggen. Je vindt de Touch ID-sensor nu nog op de iPhone SE, alle iPads (behalve de iPad Pro) en op de Mac, zowel op MacBooks als op desktop-Macs in combinatie met het Magic Keyboard met Touch ID-sensor.

Touch ID

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.