B&O Play H9 hoofdtelefoon heeft ruisonderdrukking

B&O’s nieuwe Beoplay H9 is draadloos en heeft ruisonderdrukking

Bang & Olufsen heeft de B&O Beoplay H9 aangekondigd, een draadloze hoofdtelefoon met ruisonderdrukking gemaakt van aluminium en lamsleer.

B&O had al hoofdtelefoons met ruisonderdrukking en bood ook al draadloze hoofdtelefoons aan, maar een combinatie van beide was er nog niet. De nieuw aangekondigde B&O Beoplay H9 hoofdtelefoon gaat er in dat opzicht op meerdere punten op vooruit: er zit nog steeds noise cancellation in, maar de oorschelpen gaan helemaal over je oor en het werkt volkomen draadloos. Met de prijs van €499 is het iets duurder dan de kortgeleden aangekondigde Bose QuietComfort 35.

B&O Play H9 hoofdtelefoon heeft ruisonderdrukking

B&O Beoplay H9: duur maar wel luxe

B&O Beoplay is onderdeel van het Scandinavische bedrijf Bang & Olufsen. Je kunt de H9 in twee kleuren krijgen: zwart en grijs. Met de ingebouwde batterij luister je 14 uur met ruisonderdrukking. Daarna moet je drie uur reserveren om ze weer helemaal op te laden. De batterij is echter verwisselbaar, zodat je ook steeds een nieuwe batterij erin kunt stoppen zodat je de hoofdtelefoon nog veel langer kunt gebruiken. Eventueel kun je ook een standaard audiosnoertje aansluiten, mocht de batterij het begeven.

B&O Play H9

De B&O Beoplay H9 moet het vooral hebben van z’n luxe uiterlijk en materialen. De hoofdband is gemaakt van metaal en bekleed met leer. Het frame is van aluminium om het gewicht zo laag mogelijk te houden. En de oorschelpen zijn bekleed met zacht lamsleer, die voorzien zijn van memory foam dat zich aanpast aan jouw oor. De actieve ruisonderdrukking werkt dankzij meerdere microfoons die aan de buitenkant van elke oorschelp aanwezig zijn. Ze vangen het geluid op voordat het je oor gebruikt en produceren vervolgens een tegengestelde geluidsgolf, zodat je niets hoort. Omgevingsgeluid zoals een ronkende vliegtuigmotor of voorbij razend verkeer zou je dan minder goed moeten horen.

B&O BeoPlay H9 hangt aan een tas

Audio-instellingen via iPhone-app
De hoofdtelefoon heeft aanraakgevoelige bediening aan de zijkanten van het rechter oor. Door te vegen of te tikken op het aluminium oppervlak kun je de ruisonderdrukking inschakelen, een nummers skippen, telefoongesprekken aannemen, het laatst gebelde nummer nog eens bellen of het volume aanpassen. Het werkt zelfs in de regen, al vinden we het zonde als je de lamsleren oorschelpen nat laat worden. Volgens B&O werkt het zelfs als je je handschoenen aan hebt. Via de bijbehorende iPhone-app Beoplay kies je het geluidsprofiel, zoals Commute, Clear, Workout of Podcast. Je kunt deze instellingen naar eigen keuze aanpassen.

Beoplay H9 ook handig tijdens een wandeling

Vanaf begin december liggen ze in de winkel. Voor de prijs van net geen €500 krijg je er een opbergtas, laadkabel en audiokabel bij.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 december 2016, 20:31
Categorie Accessoires
Onderwerpen bang & olufsen, hoofdtelefoon, koptelefoon, noise

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.